Blogger by Nature – Ook voor de hobbyblogger?

Welke blogger droomt er niet van. Een carrière maken van je grote hobby! Maar iedereen die enige tijd bezig is met bloggen weet dat er meer bij komt kijken dan alleen artikeltjes schrijven. Voor je het weet ben je uren bezig achter je computer. Ik heb er zelf uiteindelijk voor gekozen om het hobbymatig te blijven doen en me niet druk te maken over die carrière. Ik ben niet druk bezig om mijn site te optimaliseren en ben niet op zoek naar samenwerkingen. Maar wat heeft Blogger by Nature te bieden voor iemand zoals ik?

Blogger by Nature

Wat is Blogger by Nature

Blogger by Nature is een event georganiseerd voor bloggers die wat meer willen weten van de wereld van het bloggen. Met de verschillende trainingen die er elk jaar gegeven worden is er voor elke blogger iets te leren. Daarnaast kom je in contact met collegabloggers en kan je een kijkje nemen op het netwerkplein, waar de eerste contacten worden gelegd voor samenwerkingen.

Yoast training SEO

Nadat iedereen binnen is gekomen, de goodybag heeft opgehaald, voorzien is van naamkaartje, koffie en taart kan de eerste training van start gaan. Caroline Geven van Yoast geeft net als vorig jaar deze training. Dit is mijn tweede jaar BBN en ook vorig jaar gaf zij deze training. Vorig jaar werd ik overspoeld door informatie en ik was bang dat ik niets meer nieuws te horen zou krijgen.

Wil je dat je blog gevonden wordt door google, dan moet je werken aan je SEO (search engine optimization). Yoast kan je daar enorm bij helpen. Caroline vertelt je op een hele leuke en begrijpelijke manier hoe jij je blog kan optimaliseren, waardoor je meer bezoekers naar je site kan halen via de zoekmachines. En hoewel dit mijn tweede jaar is, werd ik ook nu weer overspoelt door informatie. Een aantal dingen heb ik het voorgaande jaar al gehoord, maar het is fijn om het weer te horen. Ik heb tenslotte nog niet de tijd gehad om alles uit te werken en zeker niet alles kunnen onthouden wat er vorig jaar verteld werd. Ik heb dus weer veel bijgeleerd (opnieuw geleerd) en er is heel veel werk aan de winkel om alles te optimalizeren.

De trainingen

Elk jaar staan er nieuwe trainingen op het programma. Er zijn 6 trainingen waaruit gekozen kan worden. Je voorkeur maak je duidelijk bij je aanmelding en je wordt vervolgens ingedeeld bij twee van de traingen. Deze derde editie van BBN stonden de volgende trainingen op het programma.

Training fotografie
WordPress Q&A
Training zoekwordenonderzoek
Training vloggen en editen
Autentiek bloggen met oog voor commercie
Training affiliate marketing

Ik werd ingedeeld in de training fotografie en autentiek bloggen met een oog voor commersie.

Francesca Kookt

Training fotografie

Ik vind fotografie heel leuk en vind het belangrijk dat de foto’s van mijn blog er goed uitzien. Dat ik nooit een cursus of training hiervoor heb gedaan moest verandering in komen. Ik was dus erg enthousiast dat ik deze training mocht gaan volgen.

De training werd gegeven door Esmée Scholte van Es-factory.nl die praktische tips geeft om je foto’s nog spannender te maken. Ze liet haar mooie foto’s zien van overheerlijke maaltijden en gerechten. Ze liet zien hoe zij de foto’s maakt en wat ze ervoor gebruikt om op een simpele manier de foto’s toch net dat beetje extra te geven.
Wat ik een beetje miste aan deze training was een stukje techniek. Ik had graag wat simpele technische tips willen horen om de foto’s er nog mooier uit te laten zien.

Autentiek bloggen met oog voor Commercie

Ik heb voorlopig niet de behoefte om commercieel te gaan bloggen, maar ik sluit het niet uit voor de toekomst. En waarom niet nu al leren hoe je autentiek kan blijven.

De training werd gegeven door Francesca van Berk van Francescakookt.nl. Wat een leuk mens is dit. Zo enthousiast over het bloggen en al zoveel bereikt met haar blog. Hier wordt elke blogger jaloers om. Ik vond het mooi om te horen hoe zij zo dicht mogelijk bij zichzelf blijft voor het bloggen, maar ook dat dit niet altijd even makkelijk is geweest. Ik heb veel van haar geleerd. Een boekwerk aan tips opgeschreven die ik nog regelmatig door ga lezen. Ik ga misschien nog niet de commerciele kant op, maar authentiek bloggen is wat ik als persoonlijk blogger nu ook belangrijk vind.

Goodiebag

Netwerkplein

Na de trainingen was het tijd om naar het netwerkplein te gaan. Voor bloggers die op zoek zijn naar samenwerkingen is dit een ideaal moment om het eerste contact te maken met bedrijven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit soort dingen toch wel spannend vind. Wat verwachten dit soort bedrijven van mij en wat zouden ze van een blogger willen zien? Ik was niet uit op een samenwerking, maar toch ben ik nieuwsgierig wat er te vinden was op het netwerkplein. Na er een rondje te hebben gelopen en kennis te hebben gemaakt met de verschillende bedrijven gaat het toch wel kriebelen om mijn blog toch iets meer te maken dan alleen een hobbyblog. Nu alleen nog de tijd en energie (lees durf) vinden.

Ook stond Yoast op het netwerkplein, waar je voor verschillende vragen terecht kon. Hier ben ik enorm goed geholpen, maar schrok de persoon die mij hielp van het achterstallig onderhoud van mijn site. Had ik al gezegd dat ik niet zo bezig ben met het optimaliseren van mijn site? Al gaf deze reactie wel aan dat het misschien tijd is om toch een kijkje te nemen naar de site-technische kant van het bloggen.

Collegabloggers

Blogger by Nature ook voor hobbybloggers?

Is Blogger bij Nature ook geschikt voor hobbybloggers? Jazeker! Ik heb er weer een flinke boost gekregen om meer van mijn blog te maken. Ik heb enorm veel informatie gekregen waar ik flink mee aan de slag kan en heb weer een enorme dosis motivatie. Maar het leukste is eigenlijk wel het ontmoeten van je collegabloggers.

>>Lees ook: Bloggen, meer dan alleen een hobby

Ga jij volgend jaar naar Blogger by Nature?

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge