Broodje echt gezond

Dit gerecht is echt iets wat je neerzet bij warme dagen, maar eerlijk gezegd eten wij het het liefst het hele jaar door. Het is super snel klaar en het is overheerlijk. Doordat je je niet perfect aan het recept hoeft te houden is het voor iedereen lekker te maken. Je kan makkelijk wat weglaten of toevoegen. Lees hier hoe gezond dit broodje gezond is.

Ingredienten

(Grote) broodjes pita
yoghurt dressing
kaas (pittige strooikaas of feta)
komkommer
tomaat
rode paprika
wortel
Hoeveelheden zijn afhankelijk van jouw voorkeur

Bereiding

Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de beschrijving van de verpakking.
Schil en snijd de wortel julienne (of open het zakje julienne gesneden wortelen).
Was en schil ook de komkommer, tomaat en paprika.
Je kan vervolgens alle ingredienten bij elkaar doen in de schaal en dit in een keer in het broodje scheppen. Ook kan je het bij elkaar doen in het pita broodje. Dit laatste is vooral handig als mensen verschillende voorkeur hebben wat betreft de hoeveelheden op het broodje of de ingredienten.

 

brgezond3

De variaties die wij thuis hierop doen? Mijn oudste zoontje eet alleen komkommer en tomaat. Voor hem bakken we de pita met kaas. De salade is ernaast. Manlief doet er het liefst nog een scheutje zoete chili saus bij. Vlees wordt door onze vleesetende mannen niet gemist. De spekjes die er ooit bij zijn gemaakt waren volgens manlief geheel overbodig en kan dit gerecht prima zonder vlees.

Eet smakelijk!

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge