Colors to Cover – Kruidvat uitgroei spray – Review

Het verven van je haar is niet alleen duur, maar ook nog eens erg slecht voor je haar. Nu ik mijn haar een beetje probeer te sparen en ik het alleen nog laat verf bij de kapper lopen de kosten flink op. Hierdoor probeer ik de volgende verfbeurt flink uit te stellen.
In de hoop nog een beetje redelijk voor de dag te komen probeerde ik de Colors to Cover uitgroei spray van de Kruidvat.

colors to cover

“Een snelle en gemakkelijke oplossing om de haarkleur te bewerken.” Een spray die de grauwe en grijze haren in je uitgroei bedekt en je weer voor de dag kunt komen tussen de verfbeurten in. De spray is er in 3 kleuren. Donkerblond, middenbruin en donkerbruin. De color to cover spray is gemakkelijk aan te brengen door het speciale opzetstuk en is in 1 wasbeurt weer uit te wassen.

Lees ook >> Kruidvat Colors to Play – Blauw kleurtje in mijn haar

Kleur

Ik heb mijn haar lichtblond geverfd, maar mijn eigen haarkleur gaat meer richting donkerblond of asblond. Op de verpakking is lichtblond haar te zien, terwijl er donkerblond geschreven staat. Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten van de kleur, maar als ik hem op mijn hand spuit is hij eerder bruin dan blond. Toch ga ik ervoor en probeer ik het uit op mijn haar.

colors to cover1

De kleur komt inderdaad absoluut niet overeen met mijn eigen haarkleur. Het is op mijn blonde haren eerder bruin dan blond, maar toch ben ik redelijk tevreden. De kleur blend goed en hierdoor lijkt het eerder op een natuurlijke manier van uitgroeien, waarbij de onderste punten zijn opgelicht door de zon, maar de uitgroei die kans nog niet heeft gehad.

Het aanbrengen in het haar gaat erg gemakkelijk. De spuitmond richt goed op de plek waar je het wilt hebben en het laat geen vervelende vlekken daar omheen achter. Zelfs bij de haargrens kan ik, met een beetje extra voorzichtigheid, mijn haar kleuren ipv mijn hoofdhuid.

Het product laat een fluweelachtig laagje achter en lijkt zelfs wat voller te worden. Doordat het haar wat stugger wordt door het middel blijft het mooi in model en ben ik zelf zeer tevreden met mijn coupe.

uitgroei
Voor de behandeling met Colors to Cover
uitgroei cover
Na de behandeling met Colors to Cover

Op de foto is de uitgroei nog goed te zien. Dit is in werkelijkheid een stuk minder goed zichtbaar!

Er zitten ook wat nadelen aan dit product. Doordat het zo gericht spuit, moet je je haar in flink wat scheidingen verdelen wil je elk stukje te hebben gekleurd. Voor korter haar of als je je haar vastdraagt zal dit een minder groot probleem zijn.

Ook voelt mijn haar een beetje vies aan na het gebruik van het middel. Het voelt wat stoffig en vetter dan ervoor.

Voor herhaling vatbaar?

Het spuitflesje gaat vermoedelijk wel op, maar of ik het opnieuw zal kopen weet ik niet. Ik vind het een goed middel om tussen de verfbeurten door te gebruiken en zeker voor de speciale gelegenheden kan dit net de boost geven die je uiterlijk nodig heeft. Doordat het zoveel afwijkt van mijn eigen haarkleur ben ik niet geneigd het middel direct opnieuw te kopen. Wel hoop ik dat Kruidvat ooit nog een lichtblonde varriant op de markt brengt.

Ben jij ook iemand die graag zijn haren verft? Hoe ga jij om met de uitgroei?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge