Concealer. Vier merken in de review

“Een huidskleurige creme, pasta of stick die je gebruikt om plekjes, oneffenheden of vlekjes op het gezicht te bedekken ofwel te camoufleren.” Ik ben er altijd voorbij gelopen, maar door een aantal slapeloze nachten begonnen de kringen toch onder mijn ogen zichtbaar te worden en is mijn liefde voor concealer ontstaan.

Mijn gave tienerhuidje is ver te zoeken en nu ook de donkere kringen onder mijn ogen zijn ontstaan ben ik me meer gaan verdiepen in concealer. Je hebt veel verschillende soorten, kleuren en kwasten. Sommige zitten in een potje, andere zitten in een soort lipglosflesje. In de afgelopen tijd heb ik al meerdere concealers gebruikt en ik wil met jullie mijn ervaring delen.

conceal04

Allereerst ben ik me nog gaan verdiepen in de juiste manier van aanbrengen.

  • Gebruik je concealer ná het aanbrengen van je foundation.
  • Breng concealer in een driehoek onder je ogen aan.
  • Gebruik concealer als primer op je ogen of op je lippen.
  • gebruik groene concealer om rode plekjes weg te werken
  • wrijf de concealer niet uit, maar gebruik een deppende beweging om je concealer te blenden (alles tegen rimpels!)
  • perzik- en oranjeachtige tinten zijn goed om je wallen weg te werken

L’ Oreal Touch Magique

conceal06
Deze heb ik zoveel gebruikt dat de tekst van de pen vervaagd is.

Ik ben begonnen met een bekender merk en dit is ook gelijk de duurste uit mijn verzameling geweest. Ik haalde hem in de uitverkoop (geen idee meer hoeveel ik ervoor betaalde). Op internet is hij te verkrijgen voor 15 euro.

Deze concealerpen heeft een kwastje, waar je het product uit krijgt door aan het eind van de pen te draaien. Direct zag ik de voordelen van dit product. Het geeft een goede dekking en blend goed met mijn huid. Ik had een vrij lichte kleur gepakt, maar omdat het zo goed blend was dit geen probleem. Waar ik niet vaak producten helemaal op maak is deze tot de laatste druppel gebruikt.

Etos Brightning Concealer

conceal05

Deze concealer zit net als de voorgaande in een pen, maar is een stuk betaalbaarder. Hij kost 4,36 en je kan producten van de Etos zelfs via de AH bestellen. Ideaal vind ik zelf. Ik hoopte zo dat deze concealer net zo fijn zou zijn als de vorige. Helaas werd ik teleurgesteld. Dit product was erg stroef. Ik had een te lichte kleur (dat heb je als je via internet besteld en niet eerst kan vergelijken met je huid), maar omdat het erg moeilijk was om te blenden bleef ik hele lichte kringen onder mijn ogen houden.

NYC Smooth Liquide Concealer

conceal07

Hij verkrijgbaar voor 3,49 bij de kruidvat en komt in een soort van lipgloss kwastje.
Deze was voor de start van de zomer in de goede kleur, maar met het zonnetje is deze nu ook te licht. Het merk NYC heeft me nooit echt aangesproken. Wat daar precies de rede van is weet ik niet. Hier kom ik echter op terug. Deze concealer vind ik heerlijk. Hij is goed aan te brengen, is makkelijk in gebruik, en blend als een malle. Zelfs nu de kleur te licht is kan ik hem nog prima gebruiken en deze pak ik dan ook het liefst.

Catrice Liquid Camouflage

conceal08Ook deze concealer is verkrijgbaar bij de Kruidvat voor 3.59. Met eenzelfde lipglossachtige kwastje als de voorgaande is hij makkelijk op je gezicht aan te brengen. Ik had veel positieve verhalen gehoord over deze budget concealer.
Hoewel deze concealer een goede dekking heeft, vind ik hem lastig aan te brengen. Hij is moeilijk te blenden en laat een dun laagje achter op mijn gezicht. Ik vind hem eerlijk gezegd niet zo fijn. Hoewel hij doet wat hij belooft, vind ik hem tijdens het aanbrengen te stroef.

conceal03
Make-up loos
conceal02
Hier heb ik alleen de concealer van NYC op
conceal01
Finished look met mijn every day make-up

Het zijn voornamelijk de budgetmerken die ik heb geprobeerd. De NYC is mijn absolute favoriet en gebruik ik eigenlijk nog dagelijks. Ik ben benieuwd wat duurdere merken doen. Zullen deze beter zijn of hebben ze een soortgelijk resultaat?

Ben jij een grootgebruiker van concealer? Welk product vind jij echt een aanrader?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge