Dag uit mijn even #8. Koffie, winkelen en boekjes lezen.

Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik de tijd met mijn kleintjes vast wilde leggen. Niet zomaar vergeten hoe het ging, maar terug lezen hoe het was. Vandaag eindelijk weer eens op bezoek bij een vriendin en gezellig shoppen.

Woensdag 31 mei

Het was een onrustige nacht. De oudste knul was al vroeg wakker. En met vroeg bedoel ik heel vroeg. Mijn sleepcycle app die ik heb gedownload omdat ik altijd moe wakker werd en meer zicht wilde in mijn slaapcycle gaf aan dat mijn slaapkwaliteit van die nacht POOR was. Om 4u kwam hij gezellig bij ons op bed liggen en begon hij heerlijk te spelen. Met zijn beentjes trappelde hij ons wakker. Na een aantal pogingen om hem terug op bed te leggen werd meneer steeds wakkerder. Om allemaal van een goede nachterust te kunnen genieten hebben we zijn kamerdeur dicht gedaan door de klink eraf te halen. Hierdoor werd het spel verborken en sliep ierdereen rustig verder.
Nou rustig? Zijn kleine broertje kwam even later ook nog voor een flesje, maar toen eindelijk konden we slapen.

Op visite

In de ochtend stond eindelijk weer eens een bezoekje aan een vriendin gepland. Zij heeft ook 2 kinderen en het is altijd heel gezellig. Manlief was vandaag vrij en voor mijn gemak liet ik de oudste bij zijn papa.
We dronken gezellig een bakje heerlijke koffie. Mevrouw de barista kon een heerlijke cappucino maken met een hartje in het melk. Daarna moesten de kinderen opgehaald worden op school. Haar jongste van de peuterspeelzaal en de oudste zit al op de basisschool. Zo’n andere wereld lijkt dat opeens, terwijl zij met haar kinderen maar een paar jaar op die van mij voor loopt.

nr0801.jpg

Omdat de oudste bijna jarig is, moest er nog gewinkeld worden. Heel veel hadden we al in huis en alle verjaardagsboodschappen werden thuis bezorgd. Hier ontfermde manlief zich over en het was een enorme hoeveelheid. De koelkast puilt uit en dat is vrij uniek met zo’n Amerikaanse koelkast als dat wij hebben.
Met het winkelen ben ik nog gaan kijken voor wat extra slingers, papieren bordjes (ik kom altijd taartbordjes te kort) en ….. eigenlijk wilde ik gewoon winkelen en ik greep deze mogelijkheid met beide handen aan.

nr0803.jpg
Het starthart in de woonplaats van mijn vriendin was hier een uitgelezen plek voor. En die jongste van mij vind het allemaal prima. Die kijkt vanuit zijn kinderwagen rustig om zich heen en wint alle vrouwenharten voor zich door zijn grote blauwe kijkers. Ik kan zo weer ouderwets elke winkel in schieten, rustig rondneuzen en vervolgens met “alleen het hoog nodige” eruit komen.
Zelfs schoot ik nog de Douglas in om wat make-upjes te kopen voor mijn spoetenkop. Omdat ik vol angst naar alle schappen stond te kijken werd ik in de hoge stoel gezet. Zij smeerde wat producten op mijn gezicht en vertelde hoe ik het het beste kon gebruiken. Heerlijk voelde het. Het was een heel klein verwenmomentje voor mezelf.

nr0802.jpg

Na een aantal uurtjes winkelen begon de kleine honger te krijgen. Met mijn zakken vol met versiering van de Hema, sieraden van de Hemarkt, mijn aanwinst van de Douglas en nog nieuwe kleertjes van de Prénatal zijn we richting de auto gegaan.
In de auto viel meneer al snel in slaap en hoewel hij al enige tijd lag te tukken, vond ik het toch moeilijk om hem wakker te maken om het huis binnen te dragen.

Broodje gezond

’s Avonds lekker makkelijk eten, hoewel een mandoline bijna dit op een fiasco had laten uitlopen. Bij de laatste haal zat mijn duim te dicht bij het randje. Auw, maar gelukkig was een pleister voldoende. Op zo’n warme dag als vandaag vind ik warm eten veel te zwaar en ook het in de keuken staan zie ik dan niet zitten. Een broodje super gezond is een heerlijk gerecht voor zo’n dag.

Rond 7u zijn we met de kinderen naar boven gegaan. Er moet de laatste tijd wat extra aandacht aan het naar bed gaan ritueel van de oudste gegeven worden. Hij blijft maar spelen in zijn kamer en hij is een aantal keer al rond 9u en zelfs rond 10e gaan slapen. Dan maar heel veel boekjes voorlezen om hem rustig te maken. Helaas heeft hij hierna alsnog de boel op stelten gezet. Als eenmaal de deur weer op slot wordt gedaan kan ik wel naar beneden en kan meneer wat meer rust vinden in de hoop dat hij gaat slapen. Beneden lagen de ruimteplaatjes van de Albert Heijn al klaar. Met zo’n enorme boodschappenlijst krijg je een flinke stapel. En leuk dat we het vinden!

Heb jij nog wat leuks gedaan deze week? Ik zou het leuk vinden als je hier een berichtje over achterlaat in de reacties.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge