Dag uit mijn leven #18. Koffie, taart en bamischijf

Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik de tijd met mijn kleintjes wilde vastleggen. Niet meer zomaar vergeten hoe het ging, maar terug kunnen lezen hoe het was. Vandaag een saai dagje. Ik moet werken, maar bij thuiskomst wacht er een lekker stukje taart op mij.

Vrijdag 18 Augustus

Het begin van een weekend werken. Ik heb een ochtenddienst en ik blijf weer met de jongens bij mijn ouders slapen. Een tijdje terug heeft mijn man de kinderen ’s ochtends naar de oppas gebracht en hebben de jongens alleen bij mijn ouders geslapen (werden ze zomaar 5 keer wakker). Om de lasten een beetje te verdelen en omdat ik het nog moeilijk vind om de jongens ergens zonder mij te laten logeren is het dit keer mijn beurt om bij mijn ouders te slapen. Mijn oude bedje staat er nog, dus ik slaap prima.

Om 6 uur gaat mijn wekker. Ik heb heerlijk geslapen. Het bedje van de jongste staat tegen mijn bed aan, waardoor ik van elk hoestje of kreuntje wakker word. Vannacht heeft meneer één keer om een flesje gevraagd en verder heb ik hem niet gehoord. Toch is 6 uur veel te vroeg om wakker te worden. Nog even snoozen zorgt ervoor dat ik moet opschieten. Snel aankleden en make-uppen. Gelukkig heb ik alleen het nodige bij me in mijn stijlvolle ikea zip-lock make-up zakje. Ik hoef niet te zoeken naar wat ik nodig heb en ben dus snel klaar. Een krentenbol in mijn smurf and I’m off to work.

Het is een ontspannen dagje werken. Ik krijg alles af wat er gedaan moet worden, vogel nog even een nieuwe manier van bestellen uit en na vele bakjes koffie komt mijn collega mij aflossen.

Kwart over 3 ga ik naar huis, maar niet voor ik even langs de AH ga. Helemaal vergeten om een kaartje te halen. Hiep hiep hoera, mijn vader is jarig! Voor zijn verjaardag neemt mijn zus en haar vriend hem mee naar een voetbalwedstrijd, maar aangezien we nog geen kaartje hebben gekocht moet ik nog even wat kopen. Het kiezen van het kaartje is niet zo moeilijk. Hoe toepasselijk is deze?!

1808

Thuis is er natuurlijk taart. De kinderen van mijn zus zijn er ook en het is een drukke boel. Mijn jongste knul bedelt bij iedereen een hapje taart en de grotere kinderen spelen buiten.

1804

In de tuin is alles uit de kast schuur getrokken. Er staat weer een tentje en de stoelkussens fungeren als bedjes in de tent. Er is even ruzie al mijn knul tussen zijn nichtjes in wilt liggen. Er lagen op dat moment twee kussens en niemand wilde zijn bedje natuurlijk. Een derde kussen bood uitkomst en ze gingen weer heerlijk spelen.

1805

Voor zijn verjaardag heeft mijn vader een airfryer gehad. Ik ben zo benieuwd hoe dat ding werkt en hoe de hapjes zijn als ze eruit komen. Natuurlijk is het erg gezond, maar de voornaamste rede waarom ik hem wil proberen is de hapjes die ik in de supermarkt heb zien liggen. Ik ben sinds mijn 12e jaar vegetariër. Het moeilijkste om op te geven vond ik de bamischijven. Er zijn nu vegetarische hapjes voor in de airfryer en dus ook bamischijven die geheel vegetarisch zijn. En ik kan je vertellen, ze waren heerlijk. Het is echt net zo lekker als uit de frituur, maar dan een stukje minder vet. Ook mijn man blijft eten en volgens mij is er lichte overtuiging dat wij ook zo’n ding willen.

De broer van mijn vader komt op bezoek. Dit is de man die als kraamcadeau kikker heeft gegeven. De knuffel waar mijn knul niet meer zonder mee kan. ’s Avonds is het soms een enorme zoektocht om kikker weer te vinden en mee naar bed te nemen. De pootje van kikker zijn het fijnst. Daar friemelt hij altijd mee en zodra hij het pootje van kikker te pakken heeft begint hij al te hummen. Kikker heeft al veel te voorduren gehad. Hij wordt gebruikt als kussen, om zijn mond af te vegen, kikker mag met water spelen en met zand. Kikker mag natuurlijk niet te vaak gewassen worden. Niet alleen omdat hij dan niet meer ‘lekker’ ruikt, maar omdat hij dan nog sneller zal slijten. Mijn moeder heeft een jaar geleden dezelfde kikker gekocht. Dan heeft hij ook wat als hij bij haar komt slapen. Nu lijken de twee kikkers absoluut niet meer op elkaar en is het duidelijk hoe erg kikker al is versleten.

1801

Om 8 uur zijn eindelijk alle patatjes op, kopjes koffie gedronken, kinderen uitgespeeld en volwassenen aan hun end. De kinderen in de auto laden gaat dit keer zonder gedram. Ze zijn zo moe dat we ze bij thuiskomst vrij makkelijk op bed kunnen leggen. Ik neem nog een drankje en dan ga ik ook m’n nestje in. Morgen weer om 7 uur beginnen, dus er weer vroeg uit.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge