Dag uit mijn leven #19. Uitslapen en het huishouden.

Deze week geen ‘weekly diary’, maar weer een ‘dag uit mijn leven’. Mijn week is behoorlijk druk geweest en vooral met werken. Een beetje saai weekje dus en om deze blog niet eentonig te laten worden heb ik er een gezellige dag uitgepikt, waar ik je wat meer van zal laten zien.

Dinsdag 19 September

De jongens beginnen het ritme een beetje om te draaien. De jongste was als eerste wakker en manlief bracht hem rond 7.30 bij mij in bed. We hebben nog even geknuffeld, voor hij op onderzoek uit ging en hij niet meer te houden was. We vermoeden dat hij een sprongetje heeft en dat merken we vooral ’s nachts. Hierdoor krijgt hij opeens weer twee flesjes ’s nachts (en hij sliep bijna door), met een overvolle luier als gevolg. Door zijn slaapzakje heen voelde ik het niet direct, maar meneer was helemaal nat en dus heb ik voor hem een lekker badje gemaakt.

1909

De oudste, die altijd vroeg wakker was, heeft sinds de vakantie een voorkeur voor uitslapen. Soms komt hij om 7.00 uur bij ons liggen en snoozed hij nog even door. Nu ligt hij nog diep in slaap als ik om 8.30 uur bij hem ga kijken. Hij begint op mij te lijken, want hij heeft nog totaal geen zin om zijn bed uit te komen en blijft nog lekker met zijn knuffel knuffelen.

1907

Het water werd onderhand koud, maar ook grote broer is het grote bad in gesprongen. De jongste is al zo lang wakker dat hij tekenen van moeheid begint te vertonen. Direct na het bad kan ik hem wegleggen en ga ik met alleen grote broer naar beneden. Ondertussen is het al 10.00 uur, dus ik kan wel een ontbijtje gebruiken.

1906

De jongste op bed en de oudste vermaakt zichzelf. Ik ga de was doen. Snel een was erin en nog vlug iets strijken. Ik vind strijken eigenlijk best leuk, al is het vechten tegen de bierkaai. Dat er geen einde aan komt heb ik een beetje kunnen accepteren. Wat ik wel erg vervelend vind aan het strijken is dat je het gestreken goed weg moet leggen erna. Vaak houdt de strijksessie op, omdat een kind me nodig heeft. Dan kan ik niet rustig een stapeltje meenemen en zo stapelt het gestreken goed altijd lekker op.

1905

Als de jongste weer wakker is, is het de oudste die moe begint te worden. We kijken nog even een kort filmpje en hij komt lekker bij me zitten. Beide mannen zijn niet van die knuffelkonten, dus elk momentje geniet ik extra van.

Lees ook >> Middagslaapjes van de kids

1904

’s Middags haal ik het tweede wasje uit de machine en omdat de lijn binnen vol is, gaat het naar buiten (jaja, ik leef zonder droger). De paar straaltjes geven me het vertrouwen dat het misschien nog buiten droog gaat worden (not, en heb het later weer binnen moeten hangen). De oudste vond het super dat hij zich achter de was kon verstoppen. ‘Mama, waar ben ik’ Goh, ik zou het niet weten.

1903

We gaan nog even naar de winkel om wat lekkere dingen te halen. De jongen wilt het karretje vooruit trekken en pikt tussendoor nog een perzik uit de schappen.

1902

Onderweg wordt al snel zijn loopfiets afgegeven en sta ik weer met dat ding in mijn handen. Met een beetje priegelen lukte het om hem aan de buggy te hangen. Later ook de tas er nog aan en ik had mijn handen weer vrij.

1901

Met de jongens eet ik een lekker bakje Chinese tomatensoep. Mijn go-to eten als manlief niet thuis is (hij moest van 8.30 uur tot 22.30 uur werken, de stakker). De rode vlekken zaten tot aan het plafond, maar de jongens hebben super gegeten. Erna nog even spelen. De kleine vent is dol op dit karretje en ik vind hem er regelmatig in.

Het naar bed gaan ritueel is weer zoals voor de vakantie. De oudste wil niet slapen en het is dus een gedoe. Ik sluit hem op in zijn kamer, om het spel te onderbreken, maar het heeft geen zin. Toch weer even knuffelen. Om 20.30 uur is het eindelijk stil in huis. Tijd voor mezelf (of de was en de rest van het huishouden). Ik duik nog even achter mijn computer en dan eindelijk om 22.45 uur is manlief thuis. Hij heeft al vanaf 8.30 uur dienst, dus niet veel later duiken we ons bed in.

Hoe was jouw dag vandaag?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge