Dag uit m’n leven #14. Nieuwe bril, nieuwe kleren en heel veel spelen

Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik de tijd met mijn kleintjes wilde vastleggen. Niet meer zomaar vergeten hoe het ging, maar terug kunnen lezen hoe het was. Vandaag een dag met heel veel spelen en een klein beetje winkelen.

Het was een onrustige nacht. Ik moest er vaak uit voor de jongste. Hij was erg verkouden en werd meerdere keren wakker. Ook konden we vannacht niet heel goed de taken verdelen. Mijn man is dit keer de zieke in huis en ik was dus diegene die er steeds uit moest (al moet ik toegeven dat manlief toch ook een paar keer is geweest).

1401

Gelukkig konden we de ochtend rustig beginnen. De jongens waren al helemaal in speelstemming. De achterdeur ging open en de oudste stond direct buiten met zijn eigen plantenspuit de plantjes water te geven.

1412

De jongste was al snel na het ontbijt richting de speelhoek getijgerd. Hij kan zich daar prima vermaken en omdat zijn broer buiten bezig was, kon hij ongestoord zijn gang gaan.

1413

Ik had even een momenten waarop ik de boodschappen kon bestellen. Voor de komende tijd halen we ook gelijk boodschappen voor het weekendje weg. Dit scheelt op vakantie een hoop gedoe en we moeten toch bestellen. Voor komende week staat er op het menu een maaltijdsalade, couscous en pizza en natuurlijk nog een hoop andere lekkere dingen.

           

Als de jongens naar bed zijn, ga ik naar de winkels. Ik haal mijn nieuwe bril op en gelijk wat lunch voor mijn zieke mannetje. Keelsnoepjes en een paar makkelijke soepjes. Voor mezelf neem ik een saté noodlessoep mee. We zijn toch zo gezond bezig op deze manier.

Bij de kruidvat neem ik nog een cars pyjama mee. Sinds een paar dagen noemt de oudste het ook echt cars (al verstaat manlief kaas). Ik haal er wat oefenbroekjes bij in de hoop dat dit de zindelijkheidstraining stimuleert. De training heeft helaas nog niet veel effect. Ook kies ik een kleurtje voor mijn haar. De uitgroei is erg en de groene kleur moet er nu echt uit. Ga ik voor blond, blonder of blondst?

1414

Bij het kinderkledingboetiekje haal ik een broek voor de oudste en een shirt voor de jongste. Voor de oudste wil ik alleen nog name-it broeken halen. Deze passen hem goed. Hij is erg smal  gebouwd en de broeken van name-it zijn ook smal. Hierdoor ziet het er een stuk fatsoenlijker uit. Weet iemand nog een goed broekenmerk voor kinderen met smalle bouw.
Kleding voor de jongste is niet zo ingewikkeld. Hij zit met zijn groei op de gemiddelde lijn. Eigenlijk zit bij hem alle kleding goed. Dit shirtje zat hem ook erg leuk!

1417

Voor de aankomende vakantie haal ik vast wat spullen van zolder. Een kleine inventarisatie wat we nog hebben en wat we nog moeten halen. Ook heb ik dan gelijk alles alvast naar beneden gehaald. Ik ben benieuwd of dit allemaal in de auto gaat passen en dit is nog maar de helft van wat we nodig hebben.

1416

Als ik buiten bezig bent komt de kleine altijd bij de drempel kijken wat ik aan het doen ben. Tot nu toe kon hij zich niet over de drempel krijgen. Dit vond ik wel makkelijk. Hij was dan toch buiten, maar at niet alle plantjes op. Vandaag ging hij opeens een stuk verder. Toen hij iets in het visier kreeg wat hij wel leuk vond, trok hij zich opeens over de drempel. Leuk die nieuwe dingen die ze steeds kunnen, maar het brengt zoveel extra zorgen met zich mee.

Later in de middag zijn we een ommetje gaan maken. Eerst maar eens de speeltuin onveilig maken.

1405Deze speeltuin was altijd iets te hoog gegrepen voor onze knul en we zijn er eigenlijk al een hele tijd niet meer naartoe gegaan. Nu rende hij direct naar de glijbaan en klom op dit enge trapje omhoog. Gelukkig ging alles goed, maar nogmaals ‘leuk al die nieuwe dingen die ze kunnen, maar het brengt zoveel extra zorgen met zich mee’.

1407

Een oud vriendinnetje is een wijk verder komen wonen. Ik heb haar zeker 10 jaar niet meer gezien. Ik hoorde van haar zus dat ze daar is komen wonen. Het is een nieuwbouwwijk en de wandeling erheen was heel erg leuk. Overal zand en grote auto’s.

1408Op de terugweg waren we allemaal moe. De oudste hield zich meer bezig met de uitvergrote zandbakken die in de open tuinen te vinden waren. Lopen wilde niet echt vlotten. Omdat het etenstijd was en we allemaal ook nog hongerig waren probeerde ik deze duo wagen. De jongste vond het schitteren. Grote broer was er minder blij mee. Hij wilde liever dat mama hem optilde.

Hoewel papa nog steeds niet echt fit was, heeft hij wel heerlijke hamburgers en salade voor ons gemaakt. We konden bij thuiskomst zo aanschuiven.

1409

Soms eet de jongste direct mee aan tafel, maar dit keer had hij er echt geen zin in. Na zijn flesje mocht hij weer lekker rondscharrelen. Tegenwoordig trekt hij zich overal aan op. Soms zelfs tot op zijn voetjes #trotsemoeder. Eén klein probleempje alleen…. Hij kan niet terug. Zo zit hij dan zielig aan de tafel te huilen of hij valt hard op zijn hoofd (nog harder huilen). Om nog even terug te komen op wat ik eerder heb gezecht ‘leuk al die nieuwe dingen die ze kunnen, maar het brengt zoveel extra zorgen met zich mee’.

Niet veel later was het bedtijd en hoewel we beide niet vooruit te branden waren moesten we er toch aan geloven en de knullen op bed gaan leggen. De jongste was binnen 10 minuten in slaapzak en in dromeland. We hadden vooral moeite om de oudste in pyjama en op bed te krijgen, maar toen hij uiteindelijk lag was hij ook direct vertrokken.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge