Dag uit m’n leven #17. Een luie dag

Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik de tijd met mijn kleintjes wilde vastleggen. Niet meer zomaar vergeten hoe het ging, maar terug kunnen lezen hoe het was. Manlief moet de hele dag werken en ik ben moe van een drukke periode. Ik ben niet vooruit te branden, maar probeer toch de dag voor de kindjes een beetje leuk te maken.

Zaterdag 12 Augustus

Afgelopen dagen heb ik weer veel gewerkt en dat merk ik aan de ochtenden. Ik ben niet vooruit te branden. Manlief moet de hele dag werken (9 tot 22u, hoe verzinnen ze het) en gaat alvast met de kinderen naar beneden. Met moeite word ik wakker, maar als manlief weg gaat moet ik mijn bed nog uitkomen. Dat de kinderen even alleen beneden blijven kan opzich geen kwaad. De schade is gelukkig bij een inmense hoeveelheid rommel gebleven. De duplo ligt over de bank, kind heeft in het brood gerolt en ik struikel over de auto’s. Een vrij normale ochtend dus.

1718.jpg

Tijd voor een ontbijtje. Dit gaat niet helemaal soepel. Ik wil een makkelijk ontbijtje en het wordt branflakes met volle melk. En dus niet de babymelk die ik als eerst uit de koelkast pakte.

1716

Met het kleine beetje miezer wordt de oudste naar buiten gelokt. Zijn laarzen trekt hij bijna zelf aan, maar zijn jas wilt hij met geen mogelijkheid aantrekken. Het ligt aan zijn jas, want alle andere jassen wilt hij wel aan. De andere jassen zijn helaas te klein. Hoe bedoelje ‘meneer heeft een eigen willetje’.

1717.jpg

Al enige tijd ligt er het helicoptertje van grote broer om gemaakt te worden. Het is niet echt kinderspeelgoed, dus binnen de kortste keren was er van alles afgebroken. Ik doe een poging om alles te maken, maar helaas lukt het me niet. We nemen afscheid van helicoptertje en besluiten later in de ochtend te kijken voor iets nieuws.

1715

We gaan naar de Action. Het is steeds makkelijker om de oudste in een winkel rond te laten lopen. Hij rent niet meer zomaar alle kanten op, trekt niet de schappen leeg en hij luistert steeds beter. Alleen dat hij mijn been vasthoudt is wel een beetje teveel van het goede.

1701

Bij de Action sla ik flink in. Je gaat voor een helicopter (die ze niet hadden) en komt terug met babyflesjes, spekkies (deze heeft Morris uitgezocht, maar ik opeet), een bosje nepbloemen, riem (maatje 75, niet opgelet bij het kopen op de maat. Hij past net), 2 etuitjes met spulletjes erin voor m’n nichtjes die bijna naar school gaan, een cars horloge en een lading schoonmaakmiddelen. 35 euro armer, maar we zijn allemaal weer blij.

Als de jongens op bed liggen stort ik in. Ik plof op de bank en kom er bijna niet meer vanaf. Ik kijk een serie en speel wat op mijn telefoon, maar echt mezelf nuttig maken lukt niet. Ik pak een bakje koffie en nog een liga in de hoop dat er wat snelle suikers vrij komen of anders de caffeïne die me iets actiever maakt.

1710

Heel veel actiever wordt het niet, maar wel productiever. Met een emmer vol hg pak ik eindelijk een keer de bank aan. Hoewel de bank is geïnpregneerd en niet vies zou moeten heeft het water, wat de oudste er regelmatig op morst, flinke kringen achter gelaten. Ik begin met boenen, al heb ik niet veel hoop. Het water is aan het end van de rit wel donker (vies dus) en de dag erna is de bank beduidend schoner. Het heeft dus toch gewerkt.

De jongste is als eerst wakker en omdat ik de laatste tijd zo aan het heen en weer rennen ben, mis ik hem heel erg. Als beide kinderen wakker zijn, is het grote broer die de aandacht opeist. Een snelle knuffel kan bijna niet. Nu heb ik even de tijd om lekker met hem te spelen. Hij vindt het geweldig om lekker met mama te spelen en gilt het uit van het lachen.

1708

In de middag gaan we nog naar buiten. Met mijn goede parenting skills krijg ik de oudste knul toch in zijn jas. Onderweg blijkt wel dat het behoorlijk warm is en moet de jas weer uit. We spelen in een klein speeltuintje in de buurt. Schommelen vindt hij heerlijk, maar de andere kindjes die er rond lopen zijn nog interessanter. Heb je mijn artikel over de peuterspeelzaal al gelezen? Hij is er echt aan toe om meer kindjes om zich heen te hebben en dus heeft hij behoefte aan de peuterspeelzaal.

We eten lekker makkelijk. Zo ongezond heb ik volgens mij nog nooit gegeten. Een pizza voor mij, de oudste een bakje soep en de jongste een zelfgemaakt potje met aardappel, wortel en ei. Het is zo’n luie dag dat zo’n maaltijd heerlijk is. Je hebt geen rommel van het koken en het eet heerlijk weg.

1707.jpg

Na het eten mogen de kids nog even spelen, maar om 8 uur heb ik ze beide eindelijk op bed gelegd (oudste ook nog snel in bad gedaan, aangezien hij continue met zijn graafmachine in de aarde speelt). Nu is het Mommy Time. Bad vol, maskertje op en ik speel een filmpje op youtube af. Helemaal ontspannen in bad. Helaas duurt het niet lang. Nog voor ik mijn haar heb uitgespoeld hoor ik een paniekerig kindje. Deze zal echt niet gaan slapen zonder een knuffel. Mommy time cut short, maar zoals ik zei mis ik dit ventje een beetje. Nadat hij is gestopt met huilen komt hij heerlijk tegen me aan liggen. Ik ga er even voor zitten met zo’n heerlijk ventje in mijn armen. Wanneer leg je een baby weg? Als hij slaapt of als mama het zat is? Als het aan mij ligt blijf ik de rest van de avond zo zitten!

Na een kwartiertje leg ik hem weg. Bang dat hij toch minder diep slaapt als hij in mijn armen ligt. Ik kijk nog wat slechte televisie op rtlXL, zoals een ‘dubbeltje op zijn kant’. Wie weet kan ik er nog wat van leren! Omdat het zaterdag avond is neem ik een groot glas appelsap en chocolade. Ik lees op whatsapp dat vrienden een lekker biertje drinken op een festival, maar ik zit nu veel liever thuis met twee heerlijk slapende kindjes en een groot glas appelsap!

Wat doe jij meestal op een dag als je alleen bent met de kindjes?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge