De commode

De commode. Een lege onderste la, terwijl in de kast alles overhoop ligt, nog vele pleisters en watjes in de bovenste la en een overvloed aan mutsjes. Hier moest in geruimd worden.

commodeVoor de geboorte van baby nummer 1 heb ik heel het web afgezocht om te weten hoe je een goede kamer- en kastindeling voor de aankomende baby kan maken. Bij baby nummer 2 is alles in de kast gegooid in de hoop dat het wel goed komt.

Na het lezen van het blogje van Kelly Caresse “Wat zit er in de commode van Lana” besloot ik de commode van de kleine nog eens onder de loep te nemen.

Hout en Rood

Voor de commode gebruiken wij de Hurdal ladekast van ikea. Papa wilde graag een kamer met hout en rood. Deze kast past dus precies in het plaatje. De hoes voor het aankleedkussen hebben we bij bol besteld en het vloerkleedje is een creatie van mijn moeder die ze in haar jonge jaren heeft geknoopt. Op de kast staan wat extra spullentjes. In het koffertje zit wasgel en haargel, met wat kleine knuffels. De giraf is gemaakt door een vriendin. Is deze niet schattig. De schoentjes past hij nog lang niet, maar ik vind ze zo leuk, dat ik ze gebruik als ornement. Omdat de baby altijd met z’n hoofd naar links ligt, liggen de doekjes aan de verkeerde kant. De boel omgooien werkt niet, omdat dan z’n broer via de stoel alles van de kast kan trekken. Helaas is de kamer te klein om een andere indeling te maken, dus we doen het er maar mee.

De lades

commode1.jpg

In de bovenste la liggen de luiers. Er passen flink wat luiers in, zodat je niet snel misgrijpt. In het bakje zitten de kleinere verzorgingsproducten, zoals billencreme, thermometers (ook voor grote broer) en schoonmaakalcohol. Dan krijgen we de hydrofiele doeken, washandjes en spuuglapjes. In het rechtse bakje ligt een overvloed aan sokjes.

commode2

De middelste la wordt gebruikt voor z’n kleding. Shirtjes, broekjes en rompers. Achter het bakje van de rompers leg ik de kleding die hem te klein geworden is. Ik heb in z’n kast een doos staan, waar ik de te kleine kleding in bewaar, maar op als ik tijdens het verschonen merk dat iets te klein is, is dat letterlijk een te grote stap. Nu kan ik het makkelijk op dat stapeltje gooien en als ik de tijd heb ruim ik het verder op.

commode3

In de onderste la ligt het meeste beddengoed. Bij het uitzoeken van de commode en de kast bleek ik 6 molton hoeslakens voor de kleine te hebben. Iets teveel van het goede, dus een aantal heb ik weggedaan. Ernaast liggen de lakentjes. In het bakje zitten vele pyjama’s. Momenteel worden deze nog niet gebruikt, maar ze hebben altijd erg leuk gestaan bij z’n grote broer. De blauwe pyjama heeft z’n papa zelfs nog gedragen.
Als laatst ligt er het beddengoed voor de co-sleeper en extra pakjes billendoekjes.

Welke commode heb jij op de babykamer staan?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge