De eerste keer Småland Ikea

Småland. De kinderspeeltuin van Ikea. Geïnspireerd op het bosrijke gebied in Zweden. Maar je kind daar achterlaten is een hele stap. En dan zelf zeker rustig winkelen?
Vorige week gebeurde het dan ik voor het eerst met mijn kind voor het poortje stond bij Småland. Dit was onze eerste ervaring met de speeltuin van Ikea.

Eerste keer Småland

Ikea als speeltuin

Ik ga regelmatig met de kinderen naar Ikea om ze lekker te laten spelen. Voor de kinderen is Ikea één grote speeltuin. Het liefst hangen ze een tijdje op de kinderafdeling, maar zodra mijn zoon lucht krijgt van het restaurant wordt er om balletjes en patatjes gevraagd.

Ikea is voor ons het ideale uitje op een regenachtige dag. En mama vindt het natuurlijk heerlijk om even te winkelen.

Volle winkelwagen met twee kinderen

Hoe vaak ik niet de kinderwagen vol heb geladen of de kinderen in een grote kar stopte en ze bedolven heb onder de nieuwe snuisterijtjes. Je komt al handen tekort en dan besluiten de kinderen niet met je mee te willen naar de kassa. Hoewel het zo’n leuk uitje lijkt, kost het me altijd veel moeite. Nog even snel een gratis koffie en dan snel naar huis rijden.

Kinderen dumpen en zelf winkelen

Met weer een lijst van spullen die ik besluit te willen halen, bekruipt me een onheilspellend gevoel. Met twee kinderen en een zware kast door de Ikea? Natuurlijk is het zaterdag en zal er drukte zijn bij de kassa. In een opwelling vraag ik of mijn oudste zoon naar de ballebak wil. Een enthousiaste jongen eet in rap tempo zijn balletjes op en hij springt op om naar de ballenbak te gaan.

Lees ook >> Drukke baby in de buik. Nu een druk kind?

Smaland Ikea Delft

Bij de eerste roltrap krijg je een mooie inkijk in smaland en zie je vrolijk spelende kinderen spelen. Stiekem zou ik ook wel in die ballenbak willen duiken.

Småland Ikea Delft

Ikea delft hanteert een minimale en maximale lengte voor toegang van Småland. Kinderen met een lengte van 95 tot 130 centimeter mogen er komen spelen. Laat mijn kindje erg klein zijn en pas sinds kort de minimale lengte hebben bereikt.

Er staat een korte rij van 4 kinderen te wachten om naar binnen te mogen. Voor je naar binnen mag moet je eerst je gegevens achterlaten. Je vult de naam van je kind in en je telefoonnummer. Vervolgens krijgen jij en je kind een tempel met hetzelfde nummer en de schoenen gaan in een (ikea)bak met hetzelfde nummer. Ook krijg je nog een echte jaren ’80 pieper. Mocht je kind opgehaald willen worden, dan gaat de pieper.

Er zijn altijd medewerkers aanwezig in Småland, maar er wordt van je kind verwacht dat hij zelf kan spelen. Zij zijn er om een oogje in het zeil te houden, maar je kan niet verwachten dat ze als een kleuterjuf te werk gaan.

Rustig winkelen

Je hebt een uur de tijd om rustig te winkelen. Rustig winkelen is er natuurlijk niet bij. Ik haal, samen met mijn dreumes, de spullen op. Snel breng ik het naar de auto en voor ik het weet sta ik weer bij Smaland. Er is al 3 kwartier voorbij en elke minuut heb ik natuurlijk op mijn klok gekeken.

Als ik aankom vraagt een medewerker de naam van mijn kind en ik wijs hem in de goede richting. Vreemde ogen dwingen, dus mijn zoon loopt aarzelend naar de meneer toe. Hij heeft totaal geen zin om de ballenbak te verlaten, maar deze meneer toespreken durft hij niet. Hoewel de betreffende man in eerste instantie niet heel enthousiast lijkt neemt hij mijn zoon vrolijk mee naar het poortje.

Lees ook >> Je kind alleen thuis laten

Hoe vond je het?

Wat is hij blij zijn broertje te zien. Als ik hem vraag wat hij in de ballebak heeft gedaan zegt hij dat hij met een kindje heeft gespeeld, maar meer weet hij niet te vertellen. Ik zie aan zijn gezicht dat hij het naar zijn zin heeft gehad en ik verwacht een volgende keer de vraag te krijgen om weer de ballenbak in te mogen.

Ik vond het heel moeilijk mijn kind achter te laten in Småland. Met wat voor personeel krijgt hij te maken, wat als er alleen maar vervelende kindjes zijn, wat als het veel te druk is en mijn kind op de boden van de ballenbak terecht komt. Elke keer keek ik op mijn klok en vervolgens op de pieper. Ik had voldoende tijd en blijkbaar wilde mijn kind nog niet opgehaald worden. Samen met alleen mijn dreumes ging het allemaal veel makkelijker. Ik zal ongetwijfeld volgende keer weer de vraag krijgen of hij de ballenbak in mag. En als hij dat vraagt mag hij natuurlijk weer een duik nemen in de ballenbak van Småland

Achter in de auto ligt een nieuwe kast en nog wat dingen die ik natuurlijk niet nodig had. Mijn zoon heeft een top ochtend gehad. Ik zeg een geslaagde dag!

Heb jij je kind weleens naar Småland gebracht?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge