De Loedermoeder-TAG

Na bijna een hele week ziek zijn voel ik me echt een loedermoeder. De hele dag doe ik alleen het hoog nodige, al heb ik toch het gevoel de hele dag in de weer te zijn. Ik kwam de loedermoeder-tag tegen op little wonderworld en vond dit wel een gepast moment om deze in te vullen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik hem voor een normale week invul en niet van afgelopen week.

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Ik verschoon per dag 3 tot 4 luiers per kind. Een hele vieze poepluier of een plasluier dat op springen staat wordt direct verschoond, anders worden de luiers meestal na de slaapjes verschoond.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

De avondmaaltijd eten we aan tafel. Of dat met het hele gezin is, hangt af van het moment dat papa thuis is. Papa is vaak laat thuis, wat we allemaal erg jammer vinden. Ik vooral, omdat ik graag een paar extra handen wil rond het avondeten.b Als we de mogelijkheid hebben, eten we natuurlijk maar al te graag samen aan tafel.

Hoeveel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Mijn kinderen kijken in de ochtend met ons mee naar het nieuws. In de avond, op het moment dat ik ga koken, wordt de tv vaak gebruikt als oppas. Voor het slapen wordt er nog een aflevering Sesamstraat gekeken of een ander spannend filmpje, zoals filmpjes van treinen en vliegtuigen. En heel stiekem zet ik de tv tussendoor aan, als de jongens moe zijn of juist heel onhandelbaar. Screentime kan variëren van 1 tot 3 uur. Ze komen nu op een leeftijd dat de tv ook een negatieve effect kan hebben. Vooral de oudste kan er heel luidruchtig en wild van worden.

0903

Laat jij jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Altijd! Eigenlijk kunnen we niet anders. De oudste slaapt niet in een ander bed. De enige plek waar hij slaapt, wat niet zijn bed is, is de auto. Na een lange dag wilt hij vlak voor we thuis zijn nog weleens een oogje toe doen.
Ergens vind ik het wel jammer dat hij niet af en toe tussen ons in slaapt, maar ben ook wel blij dat we niet de strijd van het ‘in zijn eigen bedje moeten’ slapen hebben.
De jongste lijkt heel erg op zijn broer en slaapt ook alleen in zijn eigen bed. Misschien ook omdat hij teveel aan het onderzoeken is en zo het bed uitvalt als we niet goed genoeg opletten.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem meteen schone kleding aan?

De oudste was twee maanden toen hij begon met kwijlen. Hij was altijd nat en vanaf het moment dat hij is gaan eten zaten er etensresten op zijn shirt. Pas toen hij kiezen kreeg werd het kwijlen minder, maar de etensresten bleven. Een shirt verschonen, omdat hij nat is of vies gebeurt nooit. Ik laat hem meestal langer in zijn pyjama rondlopen als ik weet dat we ergens heen moeten, waar hij netjes voor de dag moet komen. Dan trekken we vlak voor we de deur uit gaan onze nette kleren aan en zijn we helemaal de mannetjes
Poepvlekjes en nattigheid laat ik alleen zitten als de romper over de luier gaat en niet te heftig is. Verschonen zijn mijn jongens niet zo heel fan van, dus dat doen we zo min mogelijk.

loeder

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Met twee dwangmatige ouders zal je nooit verschillende sokken aan de voeten van onze jongens vinden. Zelfs de oudste neemt de trekken al over. Hij zal twee verschillende sokken nooit accepteren. Overigens komt het regelmatig voor dat hij 4 paar sokken op een dag heeft gedragen. Hij heeft iets met sokken.

Koop jij jouw kind weleens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Ik koop ze niet zozeer om met iets aantrekkelijks, maar ik zet het wel in. We hebben bijvoorbeeld de afspraak dat we pas iets lekkers drinken na het ontbijt, dus als de boterhammen op zijn. ‘Eerst je boterhammen opeten en dan krijg je limonade’. Als hij zijn brood nog niet op heeft moet hij het doen met water. Er zijn genoeg leuke dingen die we kunnen doen, dus ik kan altijd wel een ‘dan krijg je….’ verzinnen.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Complete chaos! Hoewel ik graag orde in mijn kasten heb, waardoor ik zelfs mijn handdoeken zelfs strijk, zijn de kasten tegenwoordig een complete bende. Bijna een jaar geleden zijn we in ons huis komen wonen. De dozen zijn zo ‘systematisch’ leeggehaald, dat het in een willekeurige la werd gegooid en dit nog steeds niet veranderd is. Het is een drama als ik iets wil vinden. Alleen de kasten van de jongste zijn op orde (al is de kledingla nu ook niet om aan te zien)

Als je een kind onder de 4 hebt, geef je hem elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Daar hebben we papa voor. Die geeft de kinderen iedere dag hun portie vitamine D. De jongste van 2 krijgt zo’n kauwtablet en de kleinste krijgt nog druppeltjes in zijn fles. Het pilletje geef ik tegenwoordig ook als ik het ontbijt voor de oudste moet verzorgen, maar de druppels voor de jongste vergeet ik systematisch. Heel soms geven we een weekdosis als we weten dat we het al vaak hebben overgeslagen.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeders-noemenswaardig zijn:

  • Een papfles voor de lunch geven, omdat het snel te maken is en minder rommel geeft.
  • Het speengebruik afbouwen steeds maar voor je uit stellen, omdat je weet dat het een enorme klus gaat worden.
  • Dat je voor de zoveelste keer je telefoon pakt, dat je kind je een pets geeft.

En, ga ik door voor loedermoeder?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge