De maand augustus – veel vakantie en uitstapjes

Dat is lang geleden dat ik achter mijn computer kroop. Aan het begin van de vakantie besloot ik minder te bloggen, maar dat mijn blog uiteindelijk een maand stil zou komen te liggen had ik niet verwacht. De kinderen vragen toch wat meer aandacht en energie dan ik had verwacht in zo’n vakantie. Daarbij is mijn telefoon een paar weken geleden ook nog stuk gevallen en kon ik niet meer bij mijn foto’s. Geen iphonefoto’s voor mijn weekoverzichtjes dus, maar gelukkig nog een hele lading foto’s van de camera en een hele hoop leuke verhalen om te vertellen van de laatste maand van onze vakantie.

Lotgenotencontact

Zonder man, maar met kinderen. Zo vertrok ik naar camping Schotererf in Overijsel. Gelukkig verbleven we daar niet met zijn drietjes. Ik denk niet dat ik het in mijn eentje met twee kinderen aan zou kunnen. Kinderen lijken een extra lading energie te krijgen zodra ze op de camping zijn. Die energie kan ik niet in mijn eentje aan. Daarom zette ik mijn tentje op naast de caravan van mijn ouders.

Heerlijk als ook opa en oma de kinderen kunnen vermaken. Voor opa is niets te gek. Dat bootje dat op de kant ligt wordt zo het water in geduwd en opa vaart er mee weg. Ik zit niet zo comfortabel. Ik heb duidelijk niet de zeebenen van mijn vader.

 

Met een heerlijk windje moet er natuurlijk gevliegerd worden. De vlieger zou het best goed hebben gedaan, als de jongens niet zo nodig op de vlieger moesten staan.

En hier ging heel de vakantie om. Lotgenootjescontact. Ik ken veel mensen met een hartafwijking, maar niemand met mijn afwijking. Tot een jaar geleden deze toffe meid mij schreef en we sindsdien veel contact hebben gehad. Ze woont helaas veel te ver weg, maar vanaf de camping was het goed te doen. We hebben een terrasje gepakt en lekker lang gekletst. Supergezellig was het en hopelijk snel weer!

Opa is 65

Nog geen week later zet ik mijn tent weer op. Dit keer in Zeeland. Mijn vader is 65 jaar geworden en dit vierde we op de camping. Gezellig met al zijn broers en zussen.

Wat een heerlijk weekend was het. Voor de kinderen was er lekker de ruimte en ook de oudjes konden hun lol niet op. Er werd wat afgesport. Van kubben tot volleybal.

 

Het was een regenachtig weekend, maar onder de  partytent was het nog tot de late uurtjes gezellig. We drinken er nog één en spelen nog een spelletje.

We waren het bijna vergeten. De groepsfoto moet ook nog gemaakt worden. Al wordt dat elk jaar een stuk lastiger met al die rondrennende kinderen. Op zo’n gezellige camping wil je ook niet stilstaan om een kiekje te maken. Dan wil je natuurlijk lekker spelen.

 

Zindelijkheidstraining

De hele zomervakantie heeft in het teken gestaan van de zindelijkheidstraining van Owen. Waar het bij Morris zo makkelijk ging, gaat het bij Owen wat moeizamer. Hij heeft dagen dat hij droog blijft en dagen dat hij elke keer weer een natte broek heeft. We zijn nu 6 weken bezig en nog steeds heb ik dagen dat ik de handdoek in de ring wil gooien. Toch maar even doorgaan, omdat er voldoende dagen zijn dat het keurig naar het potje gaat.

Vakantiepret

Ik wilde deze vakantie leuke dingen doen. Ik wilde tijd maken om met de kinderen erop uit te gaan. Daar hebben de kinderen tenslotte vakantie voor.

Samen met mijn zus en haar kinderen ben ik met de jongens een dagje naar Plaswijckpark gegaan. Een heerlijk pretpark in Rotterdam. Mijn zus liep met haar Rotterdampas zo naar binnen. Toch maar kijken of ik ook zo’n pas kan aanvragen.

Maar ook zijn we veel naar het bos geweest en naar het strand. Het waren heerlijke dagen om lekker de natuur in te trekken. Wat hebben de jongens genoten van deze vrijheid. Wat zijn ze moe geworden van onze dagjes uit. Wat was het een heerlijke vakantie!

De scholen zijn al volop begonnen. Ook Morris is alweer een week naar school geweest. De overstap van vakantie naar school vond ik heftig. Je wordt opeens weer een ritme in geslingerd dat we 6 weken lang niet hebben gehad. Maar toch is het ook weer lekker. En we kijken terug op een prachtige zomer.

Wat heb jij gedaan deze vakantie?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge