De Thee-Tag – Omdat er altijd wel tijd is voor a nice cup of tea

Als Engeland liefhebber kan ik natuurlijk niet zonder mijn theetjes. En nu het buiten echt al koud begint te worden is een bakje thee een heerlijk verwarmend drankje. Wat voor thee ik het liefst drink? Je leest het in deze Thee-Tag.

Deze tag vond ik op 2WMN.nl. Wie kent ze niet? De vrolijke dames Wil en Tien die ook van een lekker bakje thee houden.

a nice cupper

1. Losse thee of theezakjes?

Een zakje! Zakjes zijn veel makkelijker. Het gedoe met losse thee vind ik altijd veel te vermoeiend en het maakt zo’n rommel.

2. Sterke thee of slappe thee?

Sterk! Ik laat mijn zakje 3 tot 5 minuten in het hete water hangen. Veel mensen kijken me verschrikt aan als ik dit vertel, maar wist je dat je door je zakje erin te laten hangen de smaak goed vrij komt. Anders dan bij je zakje dopen, wat alleen wat kleur geeft aan je water.

3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?

Meestal drink ik thee bij mijn ontbijt. Het hoort bij het ritueel. Het aller lekkerst is dan natuurlijk een english breakfast.

Lees ook >> Weekly Diary 51 *vakantie editie* – Met de kinderen in de tent

4. Wat zijn je favoriete merken thee?

Eigenlijk drink ik alleen thee van Twinings. Elk jaar halen we weer een voorraad Twinings Tea uit Engeland. Deze thee is heerlijk aromtisch en heeft een lekkere volle smaak.

5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?

Vroeger deed ik nog weleens een groene thee in de avond, maar eigenlijk is het nu Earl Grey al the way.

6. Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment

Earl Grey, maar dan wel de Twinings Earl Grey Our Classic Blend. Tja, wat je van ver haalt…. Sinds kort maakt manlief een lekker bakje verse gemberthee met verse gember, kardamon,  peper, piment. Lekker pittig. Totaal niet iets waarvan ik verwachtte dat ik het lekker zou vinden, maar blijkbaar zijn er meer smaken dan alleen Earl Grey.

Twnings Earl Grey - Our classic blend

7. Uit welk kopje of glazen drink je het liefst thee?

Ik heb twee mokken waar ik het liefst mijn thee uit drink. Ze hebben de juiste volumemaat en zijn gewoon heel leuk. De ene heeft een hele leuke foto van mijn kinderen (alweer een jaar geleden) de andere heeft de tardis erop (en nu de vraag wie de Tardis allemaal kennen :D)

8. Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)

Mijn kopje moet groot genoeg zijn. Er moet minimaal 250ml water in kunnen. Verder is het de manier van thee zetten heel belangrijk. Ik ben misschien een beetje een theepurist. Het water moet precies 100 graden zijn. We schenken het gelijk uit de koker op het theezakje en laten het dan 3 tot 5 minuten staan. Ja, hiervoor wordt een wekkertje gezet. Pas dan weet ik zeker dat ik de perfecte kop thee heb.

9. Welke thee vind je echt niet te pruimen?

Slappe thee vind ik zo vies. Een theepot met 1 theezakje erin of 2 keer met je zakje in het water gedoopt. Nee, dat is voor mij geen thee en geef ik liever aan de plantjes.

Lees ook >> Mijn geluksmomenten – De zon na een depessie

10. Waarneer geniet jij het meest van een kopje thee?

Als de kinderen op tijd op bed liggen en we hebben nog energie over om op te ruimen. Dat moment dat het stil en opgeruimd is in huis is het ideale moment om te genieten van een kopje thee.

Wat is jouw favoriete theemoment?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge