De zon schijnt weer – essentieel voor een feestje in je tuin!

De zon staat weer fel aan de hemel en ik en kinderen verhuizen onze stoeltjes naar buiten. Wat is het toch een luxe om in dit weer een tuin te hebben. Hoewel de kinderen zich prima weten te vermaken in de tuin zijn er een paar essentiële dingen die bij de eerste tekenen van mooi weer weer naar buiten worden gehaald. Op deze manier wordt het een feestje in je eigen achtertuin.

          Zonnebrand

Ik moet bekennen dat ik niet dol ben op zonnebrand. Ik ga liever in de schaduw zitten dan dat ik dat plakkerige spul op mijn lijf smeer. Maar de kinderen zeggen dat ze in de schaduw moeten zitten is geen optie en hun tere huidje verbrand binnen de kortste keren. Na flink wat zonnebrandflessen te hebben geprobeerd zijn we uitgekomen op de Kids Spray van Vision. Deze factor 50 is niet plakkerig en makkelijk aan te brengen. Het is zeer waterbestedig, waardoor je tijdens het spelen met water nog gewoon beschermd ben. En zelfs ik smeer het ook regelmatig op mijn armen.

          Bellenblaas

Bellenblaas is altijd leuk, maar de automatische bellenblaas is helemaal fantastisch. Het is een heerlijke bezigheid en je hoeft er niet heel de boel voor overhoop te gooien. Nog even voor de kinderen naar bed gaan met de bellenblaas spelen of vlak voor je moet vertrekken. Je kinderen blijven schoon en netjes en ze hebben toch heel veel plezier.

         Plantenspuit

Vorig jaar kreeg mijn zoontje het mooiste cadeau dat hij zich kon wensen. Een drukspuit, om de hele dag waterplezier mee te beleven? Doordat het hem weinig moeite kost om er water uit te krijgen, kan hij er uren zoet mee zijn. Hij geeft de plantjes ermee water, spoelt de ramen af en spuit zijn broertje onder. Lekker verkoelend in dit warme weer!

          Zwembadje

Hoe kan het ook anders. Het zwembadje kan in dit weer niet missen. Lekker koud en verfrissend water erin en de kinderen vermaken zich prima. De glijbaan erin maakt het feest helemaal compleet. Ons badje staat op de tegels en voor de bescherming kocht ik een rolletje kunstgras bij de action. Op deze manier wordt niet alleen het badje beschermd, maar het is tegelijkertijd een stuk prettiger voor de kinders om in en uit het badje te stappen.

         Ijskoffie

En als de kinderen dan heerlijk aan het spelen zijn, neemt mama een grote beker ijskoffie. Een paar grote scheppen roomijs in een beker (¾ vol) en daarop sterke koffie schenken. Een aantal ijsklontjes erop of laat de beker nog even in de vriezer staan om de koffie extra koud te laten worden. Een beetje kaneel of caramel kan een extra lekker smaakje geven aan deze simpele ijskoffie.

Tja, eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Iets met water doet het altijd goed bij de kinderen en als mama een lekker verfrissend drankje heeft, kunnen we de hele dag genieten van het zonnetje. Op de warmste dagen staat er dan ook niets op de planning, behalve dan de hele dag in de zwemkleding rondlopen en iedere 3 uur insmeren (en daarvoor zet ik natuurlijk een wekkertje, om het niet te vergeten).

Wat is jouw ideale drankje in de zon?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge