Dit ga ik doen als mijn kind naar de basisschool gaat

Het is goed te merken. Mijn oudste zoon is toe aan de basisschool. Nog maar 2,5 maanden en dan is het zover. Maar niet alleen hij kan niet wachten, ook ik sta te poppelen om mijn mannetje naar groep 1 te brengen. Met twee peuters in huis kom ik handen en ogen tekort en kom ik niet meer toe aan mijn eigen dingen. Straks als Morris op school zit heb ik hopelijk genoeg tijd over om deze dingen weer op te pakken.

naar school

>> Lees ook: We zijn toe aan school

Opruimen

Het eerste wat ik ga doen is de bezem door het huis halen. Marie Kondo style mijn zolder door, een deep clean sessie voor mijn keuken en ook het kinderspeelgoed moet door de wasstraat. Mijn huishouden heeft er flink onder te lijden. Mijn peuters maken sneller rommel dat ik het kan opruimen. Ik ben blij als ik het ’s avonds weer een beetje netjes heb, maar echt extra dingen kom ik niet aan toe. En sommige mensen maar zeggen dat je als thuisblijfmoeder alle tijd hebt om het huishouden te doen.
Straks heb ik 1 rommelmaker minder in huis. Hoewel Owen een flinke rommelkont is vermoed ik dat de rommel van 1 kind veel sneller is op te ruimen dan 2 en dus ga ik tijd over heb om andere huishoudelijke taakjes te doen. Ik en mijn huis zijn hier wel aan toe.

Bloggen

Het zal je niet ontgaan zijn. Het aantal blogjes per week loopt langzaam terug. Bloggen blijft een hobby van me en ik heb dus geen verplichtingen. Toch voelt het erg vervelend als ik niet toekom aan het posten van een aantal artikelen per week. Met twee drukke kinderen is het niet alleen lastig om achter de computer te duiken (ze springen direct op mijn schoot en willen ook typen), maar ook heb ik de headspace niet om een artikelen af te ronden.
Met één kind op de basisschool en de jongste twee ochtenden op de peuterspeelzaal zal dit allemaal veranderen. Genoeg tijd om weer zoveel te bloggen als ik wil. Geen kinderen die aan me hangen en mijn aandacht vragen zodra ik achter de computer spring, maar een paar uurtjes in de week dat ik rustig mijn artikelen kan afronden.

Sporten

Ik heb het al een aantal keer geprobeerd, maar met twee kinderen lukt het me niet. Ik merk aan mijn conditie dat ik het sporten weer moet oppakken, maar sporten met een hartafwijking kost nu eenmaal wat meer energie. Waar ik vroeger nog mijn kleine kindjes in de kar kon zetten om met ze te gaan hardlopen, kreeg ik bij de laatste poging de kar niet meer vooruit met die twee grote, “zware” jongens erin. Ook oefeningen in huis doen heeft geen zin. Zodra ik de plank doe springen twee kinderen op mijn rug en zien ze mij als glijbaan.
Nu al droom ik ervan om met alleen Owen in de kinderwagen een rondje te gaan hardlopen. Mijn conditie heeft nog een hoop training nodig, maar wie weet kan ik met na heel veel trainen ooit de halve marathon lopen.

Quality time met Owen

Owen zit momenteel in een flinke peuterpubertijd. Met een grote broer die een sterke eigen wil heeft maakt dit het spelen lastig. Ik moet regelmatig ingrijpen om die twee uit elkaar te halen. Dit maakt het lastig om bepaalde momenten de deur uit te gaan. Ik speel liever thuis voor politieagentje, dan in het winkelcentrum. Het zal het zoveel makkelijker maken om met alleen Owen ergens naartoe te gaan, als Morris straks op school zit. Ik hoef niet twee kinderen in de gaten te houden die allebei een andere kant op rennen, maar ik kan gezellig met Owen spelen.

Heel veel knuffelen als Morris uit school komt

Hoewel ik het fijn zal vinden wat meer tijd en energie te hebben voor andere dingen zal ik mijn mannetje natuurlijk erg missen. Niet meer de hele dag mijn gezellige jongen om me heen hebben zal een gat zijn. Nu al begroet hij me na school met een vrolijke ‘Hey Mama!’ en een dikke knuffel. Ik hoop dat dat nog heel lang zo gaat blijven en ik elke dag zo vrolijk begroet wordt door mijn kleine grote man.

>> Lees ook: Kiezen voor een basisschool. Hoe doe je dat?

Er bekruipt me echter wel een licht gevoel van wishfull thinking. Waarschijnlijk ga ik mijn handen met hele andere dingen vol hebben. Je zal zien dat ik bij de eerste ronde al een luizenmoeder word. Maar voor nu hoop ik dat ik naast al deze extra dingen voldoende tijd over heb om weer met mijn eigen dingentjes bezig te zijn als de oudste naar school is.

Waar kreeg jij meer tijd voor, of hoop je meer tijd voor te krijgen als de kinderen naar school zijn?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge