DIY weekmenu planner

Het maken van een weekmenu heeft vele voordelen. Het vooraf bedeken wat je de rest van de week op tafel zet scheelt veel tijd. Ook maak je gezondere keuzes als je vooraf kan bedenken wat je gaat eten. Met deze DIY weekmenu planner heb je een mooi overzicht en weet iedereen in het gezin wat er die week gegeten wordt.

Noem mij een kneus, maar ik vergeet vaak wat we gepland hebben om op tafel te zetten. Ik ben vaak degene die manlief belt om te vragen wat ik moet koken. Het op een briefje schrijven werkt niet, want deze briefje raak ik kwijt. Ook lijstjes op telefoons of iets dergelijks werken niet in ons gezin. Maar sinds wij deze planner hebben ben ik altijd op de hoogte welke maaltijd ik die avond op tafel kan zetten.

DIY weekmenu planner

Een leuk whiteboard met daarop de dagen van de week, waar je de maaltijden op kan schrijven. Dat was mijn uitgangspunt. Lange tijd heb ik het gedaan met een simpel whiteboard, maar ik begon het een beetje saai en slordig te vinden.

Een leuk whiteboard kan je makkelijk zelf maken. Wist je dat glas net zo goed werkt als een whiteboard en je er ook met uitwisbare markers op kan schrijven (en het er net zo makkelijk af kan halen). Dit bracht me op een idee om een leuke lijs te maken van mijn weekmenu planner.

Benodigheden

Mooie lijst in A4 formaat
Print met leuk design
Sterke magneetjes met een dikte van 4 á 5 mm
Isolatietape
Whiteboard marker (dun)

Benodigdheden weekmenu planner

Design

Wil je een vrolijke print of liever iets wat bij je interier past? Je maakt het makkelijk via canva.com. Daar staan al een aantal voorbeelden van ‘mealplanners’ die je makkelijk aan kan passen aan je eigen stijl. Mis je dat kleine beetje creativiteit, dan heb ik er een aantal voor gemaakt om uit te printen. Het enige wat je nu nog nodig hebt is een goede printer.

Weekmenu 1        Weekmenu 2         weekmenu 3

Doe het printje in de fotolijst en je hebt je eigen planner. Met een uitwisbare marker kan je je weekmenu nu elke week opnieuw uitschrijven.

Stick it to the fridge

Nu kan je de lijst op je aanrecht zetten of een spijker in de muur slaan om hem op te hangen. Maar nog beter is het om hem met magneten aan de koelkast te hangen. Aangezien de lijst enig gewicht heeft is het belangrijk om hem met stevige magneten op te hangen. De magneetjes die ik heb gebruikt zijn misschien klein, maar hebben een enorme kracht. Ik heb het geprobeerd met magneten die ik in bij de action heb gekocht, maar deze konden de lijst niet houden.

ophangsysteem weekmenu

Voor je de magneten bevestigd moet je wel eerst het beentje van de fotolijst verwijderen. Dit gaat vaak gemakkelijk door deze zo ver mogelijk door te buigen. Ik bevestigde de magneten met isolatietape. Deze tape is flexibel, waardoor je hem goed om de magneetjes heen kan modeleren. Ook is het rubberige tape. Dit beschermt de oppervakte waar je de lijst tegenaan wil hangen en zorgt er ook voor dat het door de stroefheid niet direct naar beneden glijdt. Let op dat je voldoende tape gebruikt, zodat het stevig blijft zitten.

Het enige wat je nu nog moet doen is bedenken is wat je gaat eten. Misschien wel een overheerlijke pasta met zelfgemaakte groentesaus of een broodje echt gezond.

Wat staat er bij jouw deze week op het menu?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge