Drukke baby in de buik. Nu een druk kind?

De eerste schopjes van je baby in je buik zijn bijzonder. Bij het eerste gerommel vraag je nog af of dit je baby is, maar zodra er geen twijfel meer mogelijk is kan het genieten beginnen. Je staat te glunderen als je een stiekem schopje voelt en haalt snel papa erbij om het ook te voelen. Maar zodra de weken vorderen worden deze schopjes krachtiger en krachtiger. Het kan heerlijk zijn om steeds je kind te voelen, maar mijn druk monstertje heb ik vaak gevraagd zijn voetjes even stil te houden. Zou dit ook zo’n druk jongentje worden of kan hij nu wel zijn voetjes stil houden?

Het was opvallend. Mijn tweede zoon lag nooit stil in de buik. Het getrappel in mijn buik is met 18 weken begonnen en pas in week 39 gestopt. Natuurlijk zat ik ook te genieten in het begin, maar zodra hij wat groter werd begon het toch wat ongemakkelijk te worden. Het continue getrappel was best vermoeiend. Ik had veel last van harde buiken gehad tijdens de zwangerschap. Al dat getrappel zorgde ervoor dat ik regelmatig uit het niets een harde buik kreeg.

Salto’s

Maar niet allen het trappelen was iets wat mijn zoontje veel deed, maar ook de onverwachte bewegingen. Hele salto’s maakte hij door mijn buik. Hij strekte zich uit, draaide zich om en lag toen in de andere hoek weer te trappelen.

Ik vond hem zo opvallend veel bewogen, dat ik zelfs aan de gyneacoloog vroeg of dit normaal was en of dit ook een voorbode voor de toekomst zou zijn. Zou ik een extreem druk kind krijgen. Over het laatste wist de beste man niets te zeggen. Het vele bewegen was gelukkig heel normaal en ik hoefde me nergens zorgen over te maken.

Na de geboorte

Hoe zou mijn zoon zijn na de geboorte? Zijn grote broer was een drukteschopper. Moeilijk slapen, altijd actief en altijd bezig. Toen Owen geboren werd, bleek het een heel rustig babytjete zijn. Hij was een makkelijke slaper en als hij wakker was, inspecteerde hij rustig de omgeving. Hij vond het allemaal wel prima. Geen overdreven druk geschop of getrappel. Hij lag altijd rustig om zich heen te kijken.

Wat wel opviel en herkenbaar was, waren de spontane bewegingen. Hij gooide zich plotseling naar achter of strekte zich flink uit. Onze mom en dad reflexes zijn behoorlijk op de proef gesteld. Ik heb hem regelmatig uit mij armen voelen glippen als ik van de trap af liep. Gelukkig blijken wij een goed reactievermogen te hebben en hebben hem altijd op kunnen vangen. Hem leek het allemaal niet te deren. Hij keek vrolijk om zich heen als hij weer ondersteboven hing.

Dreumes

De spontane bewegingen namen af naarmate meneer ouder werd. Ik begon me af te vragen of de bewegingen die ik ken van in de buik, begonnen af te nemen. Stiekem mis ik dat gevoel natuurlijk wel. Wat ik vaak met beide kinderen deed, was een warm bad nemen. Een baby voelt zich dan weer even alsof hij in de buik is en beide mannen maakten dan dezelfde bewegingen in bad als in de buik.

Elke baby trappelt als hij vrolijk is en dus wist ik lange tijd niet of hij nog dezelfde trappelbewegingen maakt na de geboorte. Tot hij enige tijd geleden bij ons in bed kwam liggen en tussen ons in slaap viel. Ik werd wakker van twee drukke voetjes die mij steeds aan het schoppen waren en teentjes die zich in mijn been drukte.

Of een in de buik drukke baby ook een drukke baby wordt na de bevalling? Dat valt niet te zeggen. Beide mannen zijn net zo druk, terwijl Morris echt een stuk rustiger was dan Owen. Wat wel zo is, is dat de bewegingen van je baby nog te herkennen zijn. En zeg nou zelf, welke moeder wil niet af en toe herinnerd worden aan de tijd dat je kindje nog in je buik zat.

Was/is jouw kindje druk in de buik?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge