Dutch Dream Denim – De broek voor lange benen!

De smalle pootjes van mijn peuter lijken alleen maar langer te worden, maar echt breder wordt hij niet. Verschillende broeken zijn al naar zijn broertje gegaan, die met zijn bredere postuur de standaard maat prima past. Voor Morris is het een ander verhaal. Elke keer is het weer een zoektoch naar de verschillende merken die zijn benen helemaal bedekken en niet direct van zijn (gebrek aan) billen afzakt.

Dutch Dream Denim

Een tijdje geleden kocht ik deze broek bij een kinderboetiekje in de buurt. De slim fit broeken van Dutch Dream Denim in maatje 92. Ik kende het merk nog niet en was dus erg beniewd hoe hij het zou passen. De pijpen leken me in de winkel erg lang en ook als ik hem snel langs mijn peuter houd, blijkt het een lengte te zijn die nog flink wat centimeters mee zal gaan. Even was ik bang dat de broek veel te wijd zou zijn, maar als ik hem aantrek en de stelband in de broek een paar gaatjes aantrek, zit hij als gegoten, al moet ik de pijpen zowaar nog een paar slagen oprollen.

De broek is gemaakt van een zachte rekbare stof. Jogjeans heet het in dit geval. Het lijkt erg op de jogdenim van de hema, waar ik eerder al een blog over heb geschreven, maar dan iets stugger. Er zit een extra laagje stof over de kniedelen, wat de broek niet alleen een stoer uiterlijk geeft, maar ook een beetje extra stevigheid geeft voor al het spelen en ravotten.

Een groot verschil

Ter vergelijking heb ik de broek naast de andere broeken van mijn knul gelegd. Het valt op dat de pijp echt 10 centimeter langer is. Deze andere broeken worden vaak genoemt als het gaat om broeken voor lange slanke jongens.

De blauwe spijkerbroek is een broek van Name-it broek. Deze is maat 80 en begint dus wat kort te worden. Natuurlijk heeft mijn peuter geen problemen met de omtrek, want hij groeit alleen in de lengte. Wel komen zijn enkels steeds vaker onde de broek uit.

De groene broek is een slim fit van de Hema in maat 92. Ook deze wordt vaak aangedragen voor de slanke dennen onder de jonge mannen. Het is duidelijk dat deze echt 10 centimeter korter is dan de kaki broek van Dutch Dream Denim. Wel moet ik erbij zeggen dat hij ook wat smaller is, dus de broek van de Hema valt gewoon iets kleiner valt.

Een lange tijd waren de broeken van Hema en Name-it mijn go-to broeken voor mijn slanke peuter. Toch lijkt hij hier nu ook uitgegroeid te zijn en ben ik heel blij dat ik de broeken van Dutch Dream Denim tegen ben gekomen. De broeken zijn wel iets duurder dan een Hema broekje, dus dat wordt goed de aanbiedingen in de gaten houden. De broeken zijn gelukkig op veel plekken in Nederland te koop, maar ook in de verschillende web-shops kan je deze broeken bestellen. Zelfs bij bol.com heb ik ze voorbij zien komen.

Ken jij de broeken van Dutch Dream Denim al?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge