Een cadeautje voor de vrouw – Strijkvrij overhemd voor hem

 

Met strijken heb ik geen problemen, maar het strijken van een overhemd vind ik echt een crime. En laat mijn man nou veel overhemden dragen voor zijn werk. Een strijkvrij overhemd lijkt me dus echt een uitkomst. Ik mocht van HemdVoorHem.nl een overhemd testen en kijken hoe strijkvrij zo’n overhemd eigenlijk is.

Eterna overhemd

De naam HemdVoorHem.nl heb ik al redelijk vaak voorbij zien komen, maar nooit eerder wat besteld. Mijn man is een erg merkvast en koopt het liefst zijn overhemden in een voor hem bekende winkel. Toch bleef het belletje “strijkvrij” bij mij rinkelen. Ik ben de wasvrouw des huizes en zeker de strijkmuts. Iets wat ik niet erg vind overigens, maar een overhemd minder strijken zou best wel fijn zijn.

De webshop heeft een grote keuze schitterende overhemden in verschillende kleuren, maten, modellen en prijsklasses. Het is mij een beetje overweldigend. Manlief koos uiteindelijk voor de simpel maar toch sjiek ogende overhemden van Eterna. “De strijkvrije katoen van Eterna is een fijne stofsoort die honderd procent kleurecht is. Vouwen en kreukels verdwijnen automatisch na het wassen van het overhemd.” Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Ruilen/retourneren

Helaas was al snel duidelijk dat het eerste overhemd dat op de mat viel niet de juiste maat was. Hoewel de boordmaat bleek te kloppen was het model niet voor mijn man gemaakt. Op de website zijn gelukkig de maten duidelijk bij de verschillende modellen beschreven. Het was al snel duidelijk dat een ander model veel beter zou gaan passen.

Het terugsturen was simpel. Je vult het meegeleverde formulier in en stuurt het in dezelfde doos terug door het retouradres erop te plakken. Als je het aflevert bij een UPC-punt hoef je er niets voor te betalen.

Strijkvrij overhemd

Eterna overhemd

Na enige tijd kwam het vervangende pakketje binnen. Een overhemd in een frisse blauwe kleur. Dit keer was de pasvorm geweldig. Het is precies de pasvorm die mijn man zoekt. De boordmaat klopt, de mouwen zijn niet te lang en hij sluit mooi aan. De stof van het overhemd is erg dun, wat fijn is om onder een witte jas te dragen.

Strijkvrij

Het belangrijkste is natuurlijk of dit overhemd ook echt strijkvrij is. Na het wassen heb ik het overhemd aan een haakje laten drogen. Zo hoop ik de meest hardnekkige kreugels te voorkomen. Na het drogen hoop ik een strak overhemd zo de kast in te kunnen hangen.

Ongestreken strijkvrij overhemd

Het is iets minder rooskleurig als ik had gehoopt. Grote kreukels zitten inderdaad niet in het overhemd, maar echt crisp kan je het hemd niet noemen. Hier haal ik toch even de strijkijzer overheen. Gelukkig gaat dit heel simpel en is voldoende om alleen even de voorkant te strijken.

Oke, misschien niet helemaal strijkvrij als je een strak overhemd wil. Toch zijn deze overhemden een stuk makkelijker glad te krijgen en zou mijn man, wat mij betreft, dit als standaard merk in zijn kast mogen hangen.

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge