Een dag uit mijn leven #9. Mimi, hippers en voorheesh

Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik de tijd met mijn kleintjes vast wilde leggen. Niet zomaar vergeten hoe het ging, maar terug lezen hoe het was.Vandaag is papa laat thuis en gaan ik er een rustig en gezellig dagje met de jongens 

 

Vandaag zou weer een lange dag worden. Manlief had na zijn werk een vergadering, waardoor ik de kinderen alleen op bed moet leggen. Meestal ben ik aan het eind van de dag behoorlijk aan mijn eind, dus ik zou de dag rustig houden om voor de avond ook nog energie te hebben.

Maar eerst een boterham met ‘mimi’. Ofterwijl een boterham met vruchtenhagel. Als tegenhanger heb ik hem ook een boterham met kaas gegeven en omdat ik heel creatief ben in het bedenken wat ik op brood wil, doe ik precies hetzelfde op brood. Meneer zag in de koelkast nog tomaten staan (al noemde hij het aarbeien) dus deze heb ik hem ook aangeboden. Zelf nam ik er nog een lekkere bak zwarte thee en wij waren allemaal tevreden.

Zoals gebruikelijk wordt er ’s ochtends het nieuws gekeken. Ik word er nooit echt heel vrolijk van, dus als de dag het niet toelaat om het te kijken vind ik het ook niet erg. Maar goed, omdat ik anders helemaal wereldvreemd ben zet ik het toch vaak nog even aan ’s ochtends.


Hierna werd het tijd om de slingers op te ruimen. Zo jammer altijd als ze weer weg zijn. Het is altijd zo kaal zo zonder al die versiering. Gelukkig liggen er nog voldoende ballonnen in huis en natuurlijk ben ik her en der nog wat vergeten.

0904

Onze jongste knul is een stille observator die zichzelf prima kan bezig houden. Als hij honger heeft of moe is hoor je hem wel, maar geef je hem wat hij nodig heeft dan hoor je hem niet meer. Rede dus om af en toe een momentje voor hem in te bouwen. Samen door het huis dansen of een liedje zingen op de bank vind hij allemaal prachtig. Hij lijkt trouwens nu al af en toe te dansen als hij muziek hoort. In ieder geval lacht hij van oor tot oor als hij klap eens in je handjes hoort.

 

Het is weer boodschappen dag. Rond 10.30 zouden ze binnen komen stond er op de website. Dan maar de oudste knul wakker houden, want anders kan ik zijn slaapritueel niet helemaal uitvoeren of ik mis de bel en mijn boodschappen gaan er weer vandoor (mijn deurbel is veel te zacht). Helaas werd de levertijd steeds versteld en uiteindelijk waren de boodschappen er pas na 11u. Hierdoor was meneer helemaal door het dolle en wilde hij niet slapen. Gelukkig was het een positieve dolle en was het niet brullen toen ik hem naar bed deed.

Een uur nadat de jongste was gaan slapen is ook de oudste gaan liggen. Anders dan gebruikelijk sliep de jongste door alle herrie heen en had ik uiteindelijk ruim 2u voor mezelf. Mijn computer heeft een update gehad, mijn strijk is gedaan en ik heb lekker rustig kunnen lunchen. Nadat de jongste 3u had gelegen hoorde ik hem zachtjes spelen in zijn bedje. Geen huiltje of iets, maar gezellig brabbelen in zijn bedje. Zijn broer erna wakker gemaakt in de hoop dat hij ’s avonds makkelijker slaapt.

In de middag gingen we toch nog even naar buiten. Ik heb om 3u altijd mijn inkakmoment (check waar ik koffie mee wil zetten), dus de tuindeur ging open en de kinders gaan naar buiten.

Eerst de oudste. Hij wilde geen schoenen aan, hij wilde geen laarzen aan. Nee, hij wilde zijn nieuwe slippers aan. Elke stap die hij zet valt er wel een ‘hipper’, zoals hij ze noemt, uit en komt hij weer naar mama om ze opnieuw aan te trekken.

Achterin de tuin staat een huisje (onderste boven gekeerde vijver met een mooi gat erin), waar een vogel op zat. Toen hij deze in het vizier kreeg, ging hij er direct op af. Ik kon nog snel mijn camera pakken, want voor hij weg vliegt…. Gek genoeg bleef het beestje zitten en was knul niet niet zo heel wild. Hij ging voorzichtig kijken. Pas toen knul echt op het huisje klom vloog hij weg. Voor de vogel strooide ik wat brood neer, maar dit zag ik later in de mond van knul verdwijnen.

De jongste heb ik buiten op zijn boxkleed gelegd. Meneer is onderhand zo aan het bewegen dat hij zo van z’n kleedje af schuifelt. Ook brengt hij alles naar zijn mond.

0901

Toch maar weer naar binnen en ik leg hem in de wipstoel. Als ik even de kamer uit ben gegaan en terug de kamer inloop zie ik hem niet in zijn wipstoel. Meneer is zeker 3 meter verder, achter de bank langs, naar de speelgoed van zijn grote broer gekropen. #trotsopmijnkind #watgaathetsnel.

 

Na een hele makkelijke maaltijd ga ik met de jongens naar boven. De jongste heeft al behoorlijk rode oogjes, dus die leg ik een half uur eerder op bed dan gebruikelijk.
Het naar bed gaan van de oudste gaat wat minder soepel. Het omkleden wordt nog een beetje leuk gemaakt, omdat er met opa en oma wordt gefacetimed, maar als er 5 boekjes zijn voorgelezen moet hij toch echt zijn bed in. Hij ziet dit absoluut niet zitten. Het eerder wakker maken in de middag heeft duidelijk geen effect gehad. De deur op slot (klink eruit) geeft hem niet voldoende rust dat hij gaat slapen, maar hij blijft wel stilletjes spelen. Voor nu laat ik het zo, maar ik ga wel een paar keer kijken.

Als papa thuis is, is meneer nog steeds wakker. Onderhand is hij niet meer zo stil aan het spelen. ‘Papa voorleesh’ roept hij, wanneer hij papa naar boven hoort komen. Als papa hem heeft voorgelezen en later ook nog wat water heeft gegeven gaat hij liggen en valt hij in slaap.
Ook z’n kleine broer heeft opeens dorst. Als hij ook een flesje heeft gekregen is het stil in huis.

09012.jpg

Al de hele avond zien we dezelfde vogel die ook op het hutje zat in de tuin lopen.  Het beestje is nog best klein en hij schuwt niet weg als wij hem wat te eten en drinken geven. Later blijkt dat hij het eind van de week niet haalt. Jammer, want een semi-tam vogeltje in de tuin had ik heel leuk gevonden.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge