Een dag uit m’n leven #1

Ik ben mijn blog begonnen omdat ik de tijd met m’n kleintjes wilde vastleggen. Niet zomaar vergeten hoe het ging, maar terug kunnen lezen hoe het was.
Hierbij de eerste editie van het nieuwe item die ik wekelijks ga proberen te posten op m’n blog. Een dag uit mijn leven #1

Dinsdag 11 april

Nadat onze jongste knul mij pas om 5u had gewekt voor zijn eerste voeding lukte het mij niet meer om verder te slapen. Geen haar op m’n hoofd die eraan denkt dat ik er al uit ga. Dan maar even op mijn telefoon spelen. Een leuke ted-talk doet wonderen en ik val toch weer in slaap.

Opeens hoor ik een klein stemmetje roepen om zijn vader. Nog hummend van de slaap kruipt hij bij ons op bed. Langzamer wordt hij wakkerder en als hij een kwartier later zelf de lichten aanzet is er geen doorslapen meer bij. Hij springt en valt heel het bed door. Z’n kleine broertje, die voor de volgende voeding weer naast me ligt, moet ik met één arm beschermen.

Papa is thuis

Papa besluit om eruit te gaan en na het douchen gaat hij met de 2 jongens naar beneden. Wat een luxe als papa z’n vrije dag heeft en ik rustig kan opstarten.

Na het ontbijt wordt er met de blokken gespeeld. De jongste is onderhand al naar bed gebracht en z’n grote broer krijgt de volle aandacht.

Nog even m’n mailbox bekijken. Gelukkig. Het grote roosterprobleem van m’n werk dat ik de avond ervoor had gesignaleerd is een minder groot probleem en ik regel de boel gelijk verder. Nog voor ik er erg in heb moet ik naar m’n werk. Een uurtje vergaderen. Dat heb je als je onregelmatig werkt en op een vaste dag vergaderingen hebt. Gelukkig ligt er nog wat kantoorwerk op me te wachten en plak ik er gelijk wat uren aan.

Na de vergadering lees ik dat papa het niet gelukt is om de jongen op bed te leggen en een kleine 2,5u later geeft hij het op. Vanavond vroeg naar bed, want hij zal wel moe zijn.

Papa heeft met een collega afgesproken waar hij met de oudste knul naartoe gaat. Ik blijf alleen met de baby.
Alleen met de baby. Voor het eerst is dit een dagje met z’n tweetjes. In de kraamweek is dit ook weleens voorgekomen, maar dat is anders dan nu. Het lot van de tweede is toch iets onontkomelijks. Hij krijgt aanzienlijk minder aandacht van z’n ouders dan de oudste in zijn eerste maanden kreeg. Ook zitten wij er minder bovenop hoe zijn ontwikkeling verloopt. Niet dat hij daar iets van merkt, maar ik kan me er redelijk schuldig over voelen.

Quality time

Nu dus quality time met m’n kleine schattige baby. Winkelen staat er op het programma. M’n piercing is er zomaar uitgevallen en ik moet snel iets nieuws om erin te doen. Helaas de shop is dicht. Nu maar hopen dat er morgen iets open is en het gaatje dan niet al dicht is. De piercing in mijn lip heb ik 4 jaar geleden laten zetten en ik ben hem nog echt niet zat.

nr13

Ook heb ik zin om kleding te shoppen. Een nieuwe broek is nodig en ik weet precies wat ik wil. Na 2 zwangerschappen vlug op elkaar ben ik niet meer bekend met de mode. De kwaliteit van de kleding is ook achteruit gegaan, of ik verwacht er nu veel meer van. Na vele winkels met dunne broekjes of mega prijzen slaag ik bij de esprit voor precies de broek die ik in m’n hoofd had. Tijdens het shoppen krijgt de kleine jongen honger. Zelf een flesje drinken in de wagen. Hoe makkelijk is dat!

Manlief is thuis al aan het koken. Grote knul is moe en na 3 happen rijst verlaat hij de tafel en mag hij van ons een filmpje kijken.

Bedtijd!

Je zou verwachten dat een kleine jongen, die al vanaf 7u wakker is, direct naar bed wil. Niets is minder waar en hij blijft voorlopig nog doorspelen en herrie maken. Z’n kleine broertje ligt al lang en breed te tukken en slaapt door het gegil van z’n grote broer heen.

Ik merk dat ik het zelf niet meer trek. Ik leg hem nog 1 keer op bed en spreek hem flink toe. Ik sluit de deur achter me, het traphekje en…. Ik hoor de voetstapjes al over de gang gaan. Even geen zin om het gevecht aan te gaan en beneden neem ik plaats achter mijn computer.

Als ik naar boven ga zit meneer op het grote bed te spelen. Ik pak hem op en leg hem in bed. Dit keer wel succes.

nr11

Nu is het mommy time. Mijn haren zijn aan een flinke verfbeurt toe. Na m’n haren in de verf te hebben gezet, stap ik in een stomend bad. Eindelijk een momentje voor mezelf. Zeldzame momenten!

-x- Rachel

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge