Een dag uit m’n leven #10. Een hele drukke dag

Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik de tijd met mijn kleintjes vast wilde leggen. Niet zomaar vergeten hoe het ging, maar terug lezen hoe het was. Manlief thuis en we zouden er een rustig ontspannen dagje van maken…. of toch niet. Vandaag een dag waarin we onwijs veel hebben gedaan.

Woensdag 14 juni

Al vroeg in de ochtend komt de jongste voor een flesje, maar de rest van de nacht hebben we heerlijk kunnen slapen. Het lijkt erop dat het doorslapen eraan begint te komen. Manlief maakt het flesje en haalt de baby. Nog half slapend geef ik de fles en tot grote broer op bed kruipt blijven we nog even doorsnoozen op het grote bed.

Bij het verschonen van de kleine lukt het bijna niet om hem neer te leggen op zijn aankleedkussen. Hij heeft iets tussen zijn voetjes gevonden, wat hij heel graag wilt hebben. Met opperste concentratie trekt hij een aantal billendoekjesdoekjes uit de verpakking, terwijl hij keurig rechtop blijft zitten. #watgaathetsnel

Het is weer een lekkere warme dag. De korte broek komt uit de kast (ai, vergeten te scheren, dan maar na het douchen) en we springen de tuin in. Wat ben ik blij met de amerikaanse koelkast. De hele dag ijskoud water en ijsklontjes.

Papa wilt met de oudste een stukje gaan fietsen. De voordeur zetten we open als we spullen verzamelen. Als er opeens een hond het huis binnen komt rennen schrikken we ons allemaal een hoedje. Opa en oma zijn op bezoek. Mijn ouders hebben één van de honden naar de dierenarts gebracht, die bij mij om de hoek zit. Natuurlijk moeten ze dan even bij ons op bezoek komen. De kinderen zijn allebei wat blij met de komst van opa en oma. Het fietsen gaat natuurlijk niet meer door. Grote jongen trekt opa gelijk de hele tuin door. Hij wilt alles laten zien. Zijn fietsen, zijn hut, de hommels die door de bloemen vliegen en natuurlijk die pomona (kapoentje) die op zijn fiets is geland.

Een bakje koffie in de tuin doen mijn handen jeuken en ik maak een begin met het verwijderen van een overgroeid schuurtje. Het schuurtje moet weg, maar eerst moeten alle planten eraf. Pff wat een werk.

1011

Opa en oma vertrekken en jongen moet naar bed. Hij valt redelijk snel in slaap al is hij nog wel even in de weer en dus doen we zijn deur op slot.

 

Na al het werken in de tuin zien mijn nagels er niet meer uit. Of het aan de zwangerschappen ligt weet ik niet, maar de sterkte van mijn nagels is erger dan ik me kan herinneren. Ik probeer ze de laatste tijd een beetje aan te laten sterken door gebruik te maken van Herômes nagellak. Ik heb het vroeger veel gebruikt en het leek redelijk te werken. Uiteindelijk had ik nog een vrij vol potje in mijn verzameling staan en kon ik gelijk weer beginnen met smeren.

1021

Doordat de deur van de jongen op slot zit, kan hij niet direct zijn kamer af als hij wakker wordt. Nog even moet ik mijn nagels laten drogen voor ik naar hem toe ga. Als we bij hem aankomen zien we dat hij al een tijdje wakker. Hij heeft lekker gespeeld al lijkt er een tornado door zijn kamer te zijn gegaan. Zijn bed staat in het midden van de kamer, alle knuffels liggen verspreid en zelfs heeft hij het gepresteerd zijn plint eraf te halen.

1018

Als papa nog even naar de supermarkt gaat om wat boodschapjes te doen, sta ik er weer even alleen voor. Natuurlijk geen probleem, dit doe ik vaker. Maar als papa zijn dure spullen van zijn werk op tafel laat liggen wordt het wel een probleem. Maar hoe schattig als de grote knul met de dure stetoscoop van papa naar zijn broertje gaat luisteren. De reflexhamer heb ik maar snel afgepakt. Hoewel deze minder snel stuk kan gaan, wil ik niet weten wat hij er mee stuk kan maken.

1020

Als papa terug is pakken we allebei een eigen auto om naar ikea te gaan. Wij hebben beide een vrij kleine auto. Onze auto’s zijn absoluut niet berekend op een gezin. Ik zit meestal achterin, omdat de maxi cosi geen ruimte heeft achterin. Binnenkort komt hier gelukkig verandering in.

Maar een ritje naar Ikea zorgt er altijd voor dat onze auto helemaal vol ligt. Dat gaan we nooit redden met twee kinderen in de auto. In Ikea kunnen we de oudste knul nog redelijk lang in de kar houden, maar bij de bedden springt hij er bijna zelf uit. ‘Grote bed spelen’ vraagt hij. Uiteindelijk geven we toe en gaat test hij alle bedden. Ook bij de kinderafdeling is hij helemaal dol op de tafel waar de treinbaan op stond. Wie mij op instagram volgt heeft al kunnen zien dat hij er niet bij weg te slaan was.

Wij eten een taartje en de knullen eten hun maaltijd. De oudste de welbekende balletjes en de jongste een fles. Na de maaltijd halen we vlug (voor zover dat kan in Ikea) onze spullen die we nodig hebben op en gaan we naar huis. In de auto valt de jongste al in slaap. De oudste wacht met zijn oogjes dicht doen tot we thuis zijn. Ik kan hem zo naar zijn kamer dragen, omkleden en in bed leggen. Beide jongens geven erna geen kik meer.

Manlief en ik besluiten in deze warmte een maaltijdsalade met weinig zetmeel te nemen. Manlief is een ster in het maken van dressing, waardoor elke salede super lekker is. Een biertje erbij voor de lekkere dorst en in de zon genieten we van de rust die we na vandaag wel nodig hebben.

Toch besluit ik om alvast een begin te maken aan de kast die we bij Ikea hebben gehaald. Ik kan hier nooit lang mee wachten om hiermee te beginnen. Dit gaat weer een lang proces worden, tot alles in elkaar zit. Ik zie nu al scheel van alle stappen die gedaan moeten worden. Na een half uur geef ik het op en ga ik nog even in bad.

1024

Al enige tijd wil ik mijn haar een bijzonder kleurtje verven. Een vriendin van mij had heel mooi Turquoise kleurtje in haar haar gedaan en toen ik een potje bij de kruidvat zag staan met dezelfde kleur heb ik hem meegenomen. Nu maanden later durf ik hem eindelijk te gaan gebeuken. Dag blonde haren, hello coupe de blue. Zonder m’n haren goed bij het daglicht te kunnen bewonderen ben ik m’n bed in gekropen. Lees hier hoe het is geworden.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge