Een dag uit m’n leven #2

Ik ben mijn blog begonnen omdat ik de tijd met m’n kleintjes wilde vastleggen. Niet zomaar vergeten hoe het ging, maar terug kunnen lezen hoe het was.
Vandaag een dag dat ik moet werken en papa paste op de kleintjes. Een dag uit mijn leven #2

Al vroeg gaat de wekker. Zelfs eerder dan ik gebruikelijk gewekt word door de kinderen. Stil pak ik al mijn spullen en maak ik m’n ontbijt. Een klein half uurtje later hoor ik geluid van boven komen. Een kleine jongen heeft honger en ik heb gelukkig nog tijd om hem te voeden.

Nog even voeden voor ik naar m’n werk ga
Al vroeg in de auto en ik moet krabben….

Tijd om te werken

Ruim op tijd zit ik in de auto en als ik de ramen vrij wil maken van de dauw besef ik dat ik moet krabben. Krabben? En dat na die zomerse dagen van een tijdje terug.

M’n werk is weer als vanouds druk en op 2 boterhammen en een stuk taart red ik het niet. Dan nog maar wat spekjes. M’n stappenteller zegt dat ik al voor 12u al 6000 stappen heb gezet, dus ik heb ze verdiend.

Spekjes, want ik heb honger
De mannen kijken thuis nog een filmpje

Om 3u mag ik naar huis en onderweg naar huis bel ik nog met manlief (handsfree natuurlijk) en spreken we af om naar de autodealer te gaan. Op zoek naar een nieuwe gezinsauto. Jemig zeg, waar moet je beginnen. De avond ervoor hebben we al op internet gezocht, maar ik zie echt door de bomen het bos niet meer. Als ik in een mooie, dure, overbodig grote auto stap, voel ik elke spier in mijn rug ontspannen. Even kijk ik naar de prijs en de kramp in m’n nek is weer terug. Haha dit is echt ver boven ons budget. We kunnen niet lang rondneuzen. De jongens worden onrustig en ook verwachten wij de boodschappen.

Shoppen naar een nieuwe auto. Waar begin je?
Thuis lijkt de jongste te willen gaan kruipen

De boodschappen

De boodschappen bestellen we bij de ah sinds de geboorte van onze tweede. Wij kiezen ervoor om te bestellen, omdat we het allebei druk hebben. Met de 2 jongens vind ik het onmogelijk om de weekboodschappen in de winkel te doen. Boodschappen zouden we dus moeten doen als we beide thuis zijn, zodat een van ons erop uit kan naar de winkel. Omdat ik onregelmatig werk en het liefst zo min mogelijk oppas voor m’n jongens wil, werk ik meestal als m’n man vrij is. Hierdoor hebben we erg weinig tijd samen. Die tijd gaan we niet verspillen aan boodschappen doen.

Door wat planningsfoutjes hebben we de boodschappen later besteld dan normaal. Hierdoor krijgen we de avondmaaltijd van vanavond met de boodschappen mee. Omdat de boodschappen laat zijn, worden we allemaal een beetje knorrig. De jongen krijgt alvast wat wortels. Hij begint er stoer aan, maar uiteindelijk besluit hij dat hij het niet lekker vindt en vind ik de helft van het bakje uitgekauwd op de grond. Helaas.

Nog even wat worteltjes snoepen. Of toch niet?
Eindelijk zijn de boodschappen er

Het naar bed gaan gaat steeds makkelijker. De jongste knul slaapt voor we er erg in hebben. De grote jongen wordt beziggehouden door z’n neefjes via facetime. Het gebrul giert door het huis, maar z’n jongere broertje ondervindt er geen last van en slaapt vrolijk verder.

Dan is het ook tijd voor de oudste om in bed te stappen. Dit is de laatste tijd een behoorlijk spel voor hem. Nu hij een peuterbedje heeft en er makkelijk in en uit kan is het een heel leuk spel om heen en weer te rennen ipv te gaan slapen. Ik heb meerdere keren gehad dat ik 10 keer heen en weer moest lopen, maar langzamerhand beginnen we verbetering te zien. Ook vandaag zijn er niet meer dan 3 wandelingentjes voor nodig om hem uiteindelijk in z’n eigen bedje te laten slapen. Binnenkort zal ik een blogje maken over hoe wij het uiteindelijk voor elkaar hebben gekregen dat hij in z’n peuterbedje slaapt. Lees hier vast mijn voorbereiding hierop.

Om half 9 ligt iedereen definitief in z’n eigen bed. Nu kunnen ook wij ontspannen. Onder het genot van een heerlijk engels theetje en wat paaseitjes …. pakken we beide onze computer en doen we ons eigen ding. Beide te moe om nog gezellig te doen, genieten we van een ongedwongen avond.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge