Een dag uit m’n leven #7. quality time, zwemmen en bleke appelflappen

Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik de tijd met mijn kleintjes vast wilde leggen. Niet zomaar vergeten hoe het ging, maar terug lezen hoe het was. Vandaag een dag met een uitstapje met m’n oudste zoon. Quality Time!

Zaterdag 27 mei

Vandaag zou ik met mijn oudste knul wat leuks gaan doen. één op één. Papa en z’n kleine broer bleven thuis. De laatste maanden kwam het altijd beter uit dat ik de jongste knul mee nam en papa met de oudste op pad ging als we apart van elkaar weg gingen.
Omdat het mooi weer zou worden stond er zwemmen op de planning. Meneer is helemaal gek van water. Als er iets te spetteren valt is hij erbij. Zelfs een glas water is interessant.

Ik was die ochtend wat later wakker, omdat ik met collega’s tot in de kleine uurtjes na het werk was wezen borrelen (23u klaar met werken en dan nog borrelen. Tja dat wordt laat). Eenmaal wakker heb ik mijn ontbijt snel opgegeten. Zoals gewoonlijk ontbijt ik met twee boterhammen. Eén boterham met tival vleeswaren en de andere met de nieuwe mayo. De mayonaise, die we van de ah hebben gehad bij het online bestellen, was met een beetje augurk best lekker. Papa verzorgde de koffie en om 10u stonden we bij het zwembad.

 

nr071
Creatief met beleg

 

Mijn knul is erg bewegelijk. Hij rent alle kanten op, wilt alles ontdekken en is af en toe niet te houden. Ik ben dan ook vaak helemaal op van een ochtend op stap met mijn knullen. Nu ik mijn handen vrij had, kon ik hem makkelijker in bedwang houden. Niet dat dit nodig was, want ik vroeg hem een hand te geven en deze gaf hij mij. Aan de hand liep hij mee het zwembad in en daar kon ik hem zonder al teveel tegenstribbelen omkleden. Alleen insmeren was iets minder plezierig.

 

nr072
Voor we de auto uit stappen moet meneer altijd even achter het stuur

 

Onderweg naar het water ging hij niet al te ver uit mijn richting, wat ook erg verwonderlijk was. Het is al een keer voorgekomen dat hij het water zag en ‘plons’ er opeens in lag.

Het zwembad was zoals gewoonlijk helemaal prachtig. Nu ik al mijn aandacht voor de kleine knul had, heeft hij heerlijk vrij kunnen spelen. We hebben ook het buitenbad ontdekt. Een klein badje met veel grasveld er omheen. Iets waar ik eigenlijk best een ochtend heerlijk ontspannen zou kunnen zitten, terwijl manneke in het water spettert. Ook kan zijn kleine broertje door middel van de zwemtrainer zwemband heerlijk door het water dobberen. Deze ga ik onthouden. Voor de volgende warme dagen.

Meneer eet rustig zijn chipje

Na het zwembad moet er natuurlijk altijd wat geknabbeld worden. Met de enige losse euro die ik had kon ik voor meneer een zakje chips kopen. Hij in de schaduw en ik in de zon. Wie weet worden die witte benen van mij dit jaar wel een keertje bruin.

Mijn benen lijken op deze foto zelfs een beetje bruin.

 

Voor we naar huis gaan, gaan we nog langs m’n zus en haar meiden. Ook dit is met één knul veel makkelijker dan met een kleine baby er nog bij. Er wordt veel gespeeld, al wordt er ook veel ruzie gemaakt om de speelgoed. Eén van de meiden was ziek. Hierdoor was het delen van het speelgoed lastiger dan gebruikelijk.

 

nr075
Deze herriemaker weet hij altijd weer te vinden

 

Na een wat verlate lunch (een klein mannetje had de oven lager gezet, waardoor de zelfgemaatke appelflappen en groenteflappen wel erg lang bleek bleven) gingen we weer op huis aan.

Thuis ging meneer direct naar bed. Papa trok de knul uit m’n armen om hem naar boven te brengen. Hij mist zijn jongen toch als mama er een dag mee weg is. Het was onderhand 3 uur na zijn bedtijd. Nu slaapt hij de avond vrij laat in, dus dit was een goede kans om het verkort middagdutje in te laten gaan.

Meneer op bed en ik op de bank. Van het zwembad word ik altijd erg moe. Wat blogjes doorkijken, weer een aflevering Friends kijken en natuurlijk even met de jongste knul knuffelen.

 

nr076
Knuffel time (ook quality time)

 

Na anderhalf uur ging papa met de jongste knul op stap en ik ging mijn grote vriend wakker maken. Zo vriendelijk was dat echter niet. Hij had nog totaal geen zin in opstaan en alles was nee. Snel een schone luier en ook wij gingen op pad. Dit werd alleen leuk toen ik zei dat we papa gingen zoeken. “papa, ben je?” riep hij hard door de straat.

Papa was al op de hoogte dat hij gezocht werd en kwam ons tegemoed. Wij gingen nog wat halen in de Lidl en toen meneer papa zag vloog hij naar hem toe. Het is zo’n papa’s kindje.

 

nr077
Dit zijn onze kleine verwenmomentjes

 

Nadat we de knullen op bed hebben gelegd hebben manlief en ik een biertje open getrokken. Nog even genieten van het lekkere weertje en een goed geslaagd dagje.

Ga jij weleens één op één met een van je kinderen wat doen? Wat voor leuke dingen doen jij en je kind het liefst saampjes?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge