Een dag uit m’n leven #6. Snotneusjes en natuurspeeltuin

Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik de tijd met m’n kleintjes wilde vastleggen. Niet zomaar vergeten hoe het ging, maar terug kunnen lezen hoe het was. Vandaag moet manlief de hele dag en avond werken. Ik sta er dus de hele dag alleen voor.

Vrijdag 19 mei

Al een aantal dagen is de jongste niet lekker en ook heeft zijn grote broer moeite om zich te gedragen. Zelfs de nachten zijn een drama. Meerdere keren moesten we er ook deze nacht uit om de jongste te troosten. Om 4 uur hebben ik hem in de co-sleeper gelegd, maar ook daar kwam hij ieder uur om troost vragen. Om 6u ging manlief eruit en nam de kleinste mee. Een uur later kwamen de mannen weer boven. Ik had het laatste uur nog diep geslapen. Anders dan de afgelopen dagen word ik nu uitgerust wakker. Maar zeg nou zelf, wie wordt er niet vrolijk van een graafmachine die je komt wekken.

nr061.JPG

Mijn plan was om de kinderen een beetje moe te maken. Voor het slaapje werkt dat altijd het beste. De jongste kan het eerste slaapje in de kinderwagen doen en ook is het slaapje van de grote knul nog makkelijk te rekken. M’n zus appte dat haar meiden met hun neefje naar de natuurspeeltuin wilde. Ik belde haar direct om af te spreken en om 10u stond ik in de natuurspeeltuin. Het was geen stralend weer. Er waren vele grijze wolken en het miezerde een beetje. Eerlijk gezegd vind ik dit juist heerlijk weer.

nr062

M’n zus was wat later, dus wij gingen de speeltuin vast verkennen. Binnen 5 minuten was meneer al lekker vies. De eerste paar minuten kon ik nog makkelijk volgen met de kar. Toen meneer eenmaal los kwam, werd het voor mij lastiger. Door de kleine paadjes tussen de bomen door manouvreren met zo’n grote kar is toch lastiger dan ik had gehoopt.

nr064

De meiden van m’n zus kwam aanrennen toen ze hun kleine neefjes in het visier kregen. M’n zus was haar best aan het doen om beide meiden in de laarzen te krijgen. Op dat moment bedacht ik me dat laarzen een stuk slimmere zet was geweest dan onze gympen.

nr066

Het leukste van deze speeltuin is, dat hij lekker overzichterlijk is. Er staan een aantal speeltoestellen, maar verder moet je het hebben van boomstronken, bruggetjes, paden en zand. Zelfs met dit weer waren de kinderen continue bezig. De speeltuin in een groot afgezet stuk en er zijn vele uitkijkpunten, waarij je een groot deel van de speeltuin in de gaten kunt houden. Hierdoor kan mijn knul lekker z’n gang gaan. M’n knul heeft behoefte aan ruimte en omdat ik hem van een afstand nog makkelijk in de gaten kon, kon hij lekker zijn gang gaan.

nr065

Na bijna anderhalf uur door de koude, natte speeltuin te hebben gewandeld kwam het einde in zicht. Ondanks de rode handjes was de grote knul nog net zo vrolijk als altijd, maar zijn kleine broertje begon moe te worden. Met een half uurtje slapen red je het toch niet. Even knuffelen met tante en dan weer terug de kar in om snel naar huis te gaan.

nr063

Thuis was de vrolijkheid omgeslagen in moeheid. Niets was meer goed. Beide knullen hadden honger en waren moe. Toen ze allebei hun hapje hadden gehad zijn ze lekker naar bed gegaan (totaal niet onder protest…)

Na een uurtje besloot ik dat ik even een momentje voor mezelf kon doen. Beide jongens lagen nu goed en wel te slapen en ik kon uitgebreid gaan badderen. Helaas, door het geluid dat ik maakte was de jongste knul wakker geworden. Hij is erg verkouden en ik dacht dat een stomende ruimte hem wel goed zou doen. Ik leg hem wel vaker op zijn aankleedkussen in de douche (als moeder doe je dit soort dingen nooit meer alleen), maar na enige tijd moest ik hem toch bij me in bad nemen. Lekker spatteren met mama in bad, heerlijk!

De rest van de middag hebben we het rustig gehouden. De oudste knul werd pas rond een uur of 3 wakker. Na wat drinken en een beetje spelen, was het alweer tijd om te gaan koken. Nou ja, koken kan je het niet echt noemen. Een focaccia ging in de oven en de pan soep ging op het vuur. Waar normaal gesproken het brood is dat goed gegeten wordt is het dit keer de soep die in een keer naar binnen gaat. Zelfs kleine knul zat aan tafel. Een bordje met kleine stukjes focaccia voor hem gemaakt, maar deze werd met bakje en al van tafel gegooid. Dan maar een gewone boterham.

Nadat ik de kinderen op bed leg, ga ik ook nog even op bed liggen. Even luisteren of de kinderen echt stil zijn. Een uur later besef ik dat ik nog steeds op m’n telefoon aan het lezen ben en de kinderen geen kik hebben gegeven. Snel ga ik naar beneden en ruim ik nog wat op. Een poging om nog creatief bezig te zijn zit er niet in. Dan maar gezellig in mijn eentje nog een filmpje kijken. Een groot glas limo en nog een beetje romantisch de kaarsjes aan.

nr0610

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge