Een dag uit m’n leven. Verjaardagseditie

Vandaag een extra dag uit m’n leven. Het is de verjaardag van de kleine grote man en dit hebben we zaterdag gevierd. Vandaag dus een dag met veel koffie, taart en nog meer cadeautjes.

De ochtend begon goed. Na het ontbijt dook ik direct de keuken in. Ik had nog een taart om te versieren en vele hapjes om te maken. Om het mezelf makkelijk te maken wilde ik alles van tevoren klaar hebben staan. Toch maakte ik het mezelf moeilijk door allemaal hapjes zelf te willen maken. Ook moest er nog het een en ander in huis gedaan worden.

 

verjaar01
Het weer beloofde niet veel goeds. Gelukkig ging de zon al snel schijnen.

Ik had gelukkig al wat voorwerk gedaan. Het huis was redelijk aan kant en de dag ervoor heb ik na mijn avonddienst nog balonnen staan opblazen. Ook de taart was al een paar dagen geleden gebakken en in de vriezer gegooid en zelfs de versiersels van de taart lagen al in de koelkast. Toch ben je dan zo’n hele dag zoet met het voorbereiden van de verjaardag.

Waarschijnlijk was meneer van al het gerommel van manlief en mij niet meer in de stemming om te gaan slapen. Eerst op de normale manier proberen, maar meneer wilde niet slapen. Nog even beneden en een filmpje kijken, een verhaaltje lezen, een flesje pap, toch maar even laten huilen op z’n kamer. Uiteindelijk na heel wat brullen hadden we besloten om hem eruit te halen. Het brullen ging door alle muren heen en we hoorde dat hij echt niet ging slapen. Nog snel zijn cadeau in elkaar zetten ging opeens met een hele hoop stress. Nog snel een papiertje er omheen en meneer kon uit zijn bed gehaald worden.

Spannend

Dat ik zijn kamerdeur open deed zorgde niet direct voor rust. Hij wilde opgetild worden en ik mocht hem niet meer neerzetten. Naar beneden maakte het niet beter en ook bij het zien van papa kalmeerde hij niet. Hij wees dat hij terug wilde naar boven. Vaak lijkt het of hij dan opnieuw wilt beginnen. Weer terug dus naar zijn kamer en weer wees hij mij de weg naar beneden. Zodra ik met hem de trap af loopt kalmeert hij.

Op de trap vroeg hij al om zijn cadeau. De rol Cars inpakpapier was niet groot genoeg om het hele cadeau in te pakken, dus het was duidelijk wat er in zijn cadeau zat. Fiets, fiets?! Zei hij steeds. Beneden kon ik hem eindelijk neerzetten en hij rende direct naar z’n cadeau.

Voor zijn verjaardag heeft hij van ons een loopfiest en een boek gehad. Hij heeft een paar maanden terug van opa een kleine loopfiets gehad. Deze vindt hij geweldig en sleurt hij overal mee naartoe. Hij scheurde het papier eraf en …. oeh, hij is toch wel hoog. Hij kon niet wachten tot ik zijn zadel lager had gezet, maar zelfs op de laagste stand was het nog lastig opstappen. Na wat oefenen ging het gelukkig een stuk beter, maar deze fiets vergt wel wat meer concentratie dan het vorige fietsje.
Het boek kreeg hierdoor een stuk minder de aandacht. Gelukkig zijn er nog genoeg avonden om dit in te halen.

Tijd voor taart

Om 1u kwamen de eerste gasten, maar de echte toestroom van mensen begon om 2u. We hadden het zo verdeeld dat ik rond ging met het eten en dat manlief de drankjes deed. Ik ben een verschrikkelijke gastvrouw, dus als mensen op mij moeten wachten voor drinken drogen ze uit. Alleen het eten regelen is voor mij overzichterlijker, hoewel het ronddelen van drie verschillende taarten ook nog wel een uitdaging was.

De verjaardagstaart van de jonge man was een heerlijke cranbarry taart, versierd met fondant. De tekening op de taart hebben we samen uitgezocht. Hij wilde een kiepauto en deze had de kleuren van de fondant die ik nog in huis had. De dag ervoor had ik al het één en ander uitgerold en toen was hij ook al de hele tijd aan het snoepen van de fondant. Nu, bij het aansijden van de taart, was meneer bezig om alle versiersels van de taart te snoepen. Manlief had nog een engelse appeltaart gebakken, maar deze heb ik helaas niet kunnen proeven. Wel heb ik flink gesnoept van de brownie die ik een paar dagen terug met de kleine man had gebakken (Mijn vriezer heeft een paar dagen vol gestaan met cake).

verjaar10

Heel veel cadeaus

Doordat de mensen achter elkaar binnen kwamen stond er een rij met cadeautjes voor hem klaar om uitgepakt te worden. Zijn concentratie laat het nog niet toe om rustig uit te gaan pakken. Ook alle mensen om hem heen maakt het heel spannend en af en toe rende hij werkelijk van iedereen weg om even alleen te spelen. Om toch alle cadeautjes uitgepakt te krijgen ben ik af en toe met een pakje achter hem aan gegaan. Vaak werd er dan ook met de dingen gespeeld.

Vele mooie dingen heeft hij gehad. Zo heeft hij veel dingen die lawaai maken. Hij vindt dit prachtig, al ben ik er niet altijd even blij mee. Een vtech vliegtuig is al helemaal hot en de op afstand bestuurbare auto heeft ook al alle liedjes laten horen. De boekjes daarintegen wordt door ons beide geapprecieerd. Zo nu en dan pakken we er weer een om hem door te bladeren. Eindelijk heb ik in een half jaar weer eens een boek uit gelezen.

verjaar15

Een aantal cadeaus hadden veel te maken met water. Meneer houdt van water, dus een waterloper/zandloper (vergeten op de cadeautafel te zetten bij het maken van de foto), maar ook een plantenspuit, waarmee hij de plantjes (lees mama) nat kan spuiten.

verjaar16

Goed voor de mondmotoriek

Omdat meneer nog steeds een speen gebruikt kregen we van vriendin de logopedist een bellenblaas. Dit is goed voor de ontwikkeling van de mondmotoriek en even later kwam ook een fluit binnen, die ook door haar werd aangeprezen. Natuurlijk gaan we binnenkort de speen helemaal afbouwen, maar alles op zijn tijd (dit roepen we al een half jaar).

verjaar13

De rest van de dag werd er veel gespeeld. Er zijn onderhand aardig wat kinderen die op bezoek komen. Natuurlijk de neefjes en de nichtjes, maar ook vrienden die aan kinderen zijn begonnen. Gelukkig heeft ons nieuwe huis voldoende ruimte om al die druk spelende kinderen te voorzien van een speelplek. Maar ook de volwassenen hadden voldoende ruimte. Veel heb ik helaas niet bij kunnen kletsen.

Ik heb wel af en toe geprobeerd om met iemand een praatje te maken, maar dan is er toch weer een kind dat een doekje wilt, er is weer een ronde hapjes nodig of ik de deurbel gaat weer.
Aan het eind van de middag had ik geen rug meer over. Manlief pakte voor mij een drankje en ik kon eindelijk met een vriendin bijkletsen.

Vlak voor het avondeten druppelde de meeste mensen naar huis. Nog een aantal mensen hadden gewacht tot de jongste ook uit bed was. Bij het eerste huiltje stonden er gelijk 2 oma’s op. “Ooh wat is hij anders dan zijn grote broer” riepen verschillende mensen. Het contrast tussen de jongens valt nog steeds enorm op.

Een aantal mensen bleven eten, waaronder mijn 2 nichtjes. Voor het gemak hebben we flink wat pakken soep in huis gehaald. Lekker makkelijk en snel gemaakt, maar als er geen mensen mee eten is het ook geen ramp om te bewaren. Omdat de kinders al behoorlijk moe waren is Sesamstraat aan gezet. De meiden op de bank en de jarige job zat stilletjes op een stoel. Net nadat ik tegen mijn zus vertelde dat hij eigenlijk nooit op een andere plek slaapt dan in zijn bedje of in de auto zag ik zijn oogjes een beetje dicht gaan en niet veel later zat hij te knikkerbollen.

Moe

Het knikkerbollen van meneer werd zo erg dat ik hem op een andere stoel wilde zetten, voor het geval hij om zou vallen. Dit vond hij geen goed idee een ook bij mama op schoot was geen optie. Toch maar op zijn eigen stoel, maar daar viel hij uiteindelijk bijna vanaf. Tijd om naar boven te gaan en in de pyjama te gaan. Papa droeg hem naar boven en even later kwam de foto over de whatsapp, dat meneer in slaap was gevallen op zijn aankleedkussen. Zo’n drukke dag, zoveel gekregen, zo enorm verwerd. Zoveel opa’s en oma’s die vandaag met hem wilde spelen. Meneer heeft genoten en nu was meneer op. Hij is die avond niet meer wakker geworden.

Wij hebben met een aantal vrienden nog het feestje afgemaakt en ook eindelijk naar bed gegaan.

 

verjaar17.jpg
Hihi, ik zie er maar een heel klein beetje moe uit

 

De dag erna had ik enorme spierpijn in mijn lijf. De nodige feestborrels werkte ook niet mee aan deze ochtend. Voor een goede start van de nieuw dag, begon ik met een flink stuk taart. De dag ervoor geen tijd voor gehad om deze rustig te proeven, maar nu kon ik er rustig voor zitten bij het ontbijt. Ook meneer genoot nog van zijn stuk taart (hij had wel al boterhammen op) en natuurlijk ook zijn vele cadeautjes. Iedere keer plukt hij een nieuw cadeautje van de tafel om ermee te spelen.

Vandaag was hij echt jarig. Samen met papa en mama en natuurlijk zijn broertje zijn we naar de dierentuin geweest. Geen cadeaus meer, maar wel een hele leuke dag.

Hoe vier jij de verjaardag van je kind?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge