Een nieuw bed. Deel 2

Enige tijd gelden zijn wij overgestapt naar een peuterbedje voor de oudste jongen. Ik heb had een aantal tips opgezocht (lees deze hier), maar hoe is het nu eigenlijk gegaan? Sliep hij de eerset nacht zonder problemen in zijn eigen bedje? Hebben we het oude bedje op kunnen bergen?

Al enige tijd probeerde onze dreumes uit bed te klimmen. Dit is vaak het teken dat kinderen er klaar voor zijn. Een kant van het bed kon naar beneden, dus die stond dan ook altijd laag. Zo kon meneer niet midden in de nacht hoog gaan klimmen en zich een bult vallen. Hij was er al aan gewend dat hij er zelf uit kon, al koste het wel enige moeite.

Het bed is besteld bij Petite Amélie
Het was gelijk dolle pret op het nieuwe bed

Het nieuwe bed

Het bed werd in een grote doos aan huis geleverd. Wat moet een druk gezin zonder de postbezorger. We zouden hem samen met meneer in elkaar zetten. Het matras wat uit de doos kwam was machtig interessant. Hij ging er direct op “springen”. Ook de schroefjes en schroevendraaiers waren erg mooi. Dit vonden papa en mama iets minder makkelijk, maar we zouden hem betrekken bij het in elkaar zetten, dus we maakte er een spel van om hem de schroeven terug te geven.
Toen het bed in elkaar stond hebben we met veel applaus meneer in z’n bed gezet. Ook werden de grootouders over facetime gebeld en meneer liet vol trots zijn nieuwe bed zien. De interesse hield echter niet lang aan. De kartonne doos was uiteindleijk veel leuker.
Aan de kamer hebben we verder niets veranderd. Zijn oude bed hebben we voor de zekerheid wel in de hoek gezet, maar z’n nieuwe bedje staat op de plek van zijn oude bedje. De routine hebben we zoveel mogelijk hetzelfde proberen te houden, maar omdat meneer zich niet laat sturen waren we binnen de kortste keren al op een ander ritme. Zowaar wilt hij tegenwoordig een boekje voorgelezen krijgen.

De eerste nacht

En toen. De eerste nacht was aangebroken. Eigenlijk kan ik daar heel kort in zijn. Hij sliep en het ging fantastisch.
Toch is dat niet het einde van het verhaal. We hebben er een nieuw spel bij gekregen. Zowel voor de nacht als voor het middagslaapje vind meneer het leuk om uit z’n bed te gaan, z’n licht aan te doen en over de gang te lopen. Het is helemaal leuk als papa of mama hem weer terug gaat leggen.

Ik heb keren gehad dat ik 10 keer de trap op rende om hem terug in zijn bed te leggen. Ik heb dagen gehad dat ik een kwartier zijn deur dicht hield. Hem in zijn kamer opsluiten bleek een manier te zijn om het spel te doorbreken en hem te laten slapen.
Het in zijn bedje slapen gaat prima, maar omdat hij zo makkelijk zijn bed uit kan komen geeft dit de mogelijkheid om de grenzen te verkennen. Met een tweede kindje erbij is het soms lastig om consequent dit toe te passen.

Hoe nu verder

We zijn momenteel op het punt beland dat we zijn klink aan de binnenkant van de deur eruit halen. Hierdoor kan hij niet meer zijn kamer uit. Dit doorbreekt het spel en wordt hij rustiger. Afgelopen dagen slaapt hij in de middag prima door. We leggen hem op bed en 2,5u later komt hij stilletjes naar beneden lopen. In de avond is het anders. Het spel begint zodra we zijn licht uit doen en zijn slaapkamer deur dicht doen. We geven hem de kans om uit zichzelf te blijven liggen, maar meestal gaat de deur na 3 pogingen dicht. Soms voel ik me hier onwijs schuldig over. Je sluit toch iemand op. Wel heeft de ervaring geleerd dat er weinig andere manieren zijn die helpen en gelukkig heeft hij met zijn middagslaapjes laten zien dat de mogelijkheid er wel in zit. Al Kan hij soms tot 9u doorspelen en zijn kamer verbouwen.

bed23
De hele kamer verbouwd en nog lang niet moe.

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge