Een opgeruimd en gezellige speelhoek met een wereldkaart

Een leuke plek in de woonkamer voor de kinderen creeëren is best lastig. Het kinderspeelgoed zorgt al snel voor genoeg rommel en het liefst stop je het allemaal weg achter grote deuren. Ik laat je zien hoe wij ervoor hebben gezorgd dat het kinderspeelgoed niet de kamer overneemt en het ook voor de kinderen een leuk hoekje blijft.

Een tijd geleden was ik het helemaal zat. De speelhoek van de kinderen moest flink onder handen genomen worden. De boekenkast, waar een aantal planken waren gereserveerd voor speelgoed, puilde uit van de plastic troep. De jongens sleepten het liefst alle speelgoed door de kamer en het zag er hoe dan ook rommelig uit.

Lees ook >> hoe al mijn idealen die niet uitkwamen in één kast passen

De verbouwing

Een kleine verbouwing van de speelhoek zou de jongens meer speelruimte geven en het zou er allemaal een stuk rustiger uit zien. Een aantal Ikea (nacht)kastjes werden neergezet, waar het speelgoed in bewaard zou worden en daarop werd een lange plank gelegd. Op de plank kunnen de jongens naar hartelust met de auto’s rijden. Het komt regelmatig voor dat de tafel helemaal vol staat met allerlei autootjes en treintjes. Als de kinderen zijn uitgespeeld en op bed liggen, schuiven wij alles in de lades en is het zo weer opgeruimd.

Een beetje saai

Het bureautje van de kinderen zorgde voor een veel rustigere sfeer in de woonkamer. Ondanks dat ik nog regelmatig mijn nek breek over de rondslingerende autootjes, geeft deze verandering een opgeruimde look aan de woonkamer.
Toch miste er iets. Zeker na het opruimen was het eerder saai dan rustig. Hier moest een kale ruimte opgevuld worden. Maar wat er moest komen te hangen was een lange zoektocht. Aangezien het de hoek is voor de kinderen moest het ook iets zijn wat hun interesse heeft. Maar niet te druk, aangezien het nog altijd in de woonkamer is. En dan ben ik ook nog eens iemand die geen keuzes kan maken. Wat er zou komen te hangen werd dus een lastige keuze.

Wereldkaart

Bij Wereldkaarten.nl mocht ik een mooie kaart uitzoeken. Na de vele kaarten, van trendy tot retro, te hebben bekeken, kwam ik bij de selectie voor kinderen en mijn hart maakte een sprongetje. Dit lijkt me leuk voor de jongens. Vele mooie, kleurrijke kaarten zijn er te vinden, al lijkt het me iets te druk om de woonkamer mee te versieren. Tot ik deze kaart tegen kwam! Een kaart met realistische silhouetten van dieren van over heel de wereld, uitgespreid over de wereldkaart. Niet alleen kunnen we de kennis van dieren op deze manier uitbreiden, maar we kunnen er gelijk de topografiekennis mee doen vergroten. Het begon direct al bij het uitpakken. ‘Dit is een olifant, dit is een paard, dit is een barnekiel’. Barnekiel? Oke, deze moeten we nog snappen.

Retro

Ik ben iemand die helemaal weg is van retro en vintage. Niet voor niets staan er ouderwetse schoolstoeltjes aan het bureau. De kaart is vrij strak vormgegeven, maar deze schoolplaat uitgave, met de houten latten onder en boven, geeft het toch een retro uitstraling. Helemaal in mijn straatje dus.

De kaart is erg licht en het canvas hangt los tussen de latten. Dit ziet er misschien mooi uit, maar heeft ook zijn nadeel. De kindjes willen nu al alle diertjes aanwijzen en ik vermoed dat dit nog een keer een chocoladevingerafdruk of kreukel op de kaart opleveren. Voor een kaart die op deze hoogt hang, had ik misschien een stevigere kaart kunnen kiezen, zoals een aluminium foto bijvoorbeeld.

Neem ook eens een kijkje

Ik ben enorm blij met deze kaart en de speelhoek ziet er super leuk uit. De kwaliteit van de plaat is ook erg mooi. Het heeft wat tijd gekost om de juiste kaart te vinden op wereldkaarten.nl. Ze hebben zoveel moois. Er zijn veel keuzes om de kinderkamers op te leuken. Ook voor de globetrotters of grafische fanaten zijn er mooie platen te vinden, in verschillende prijsklasses. Eigenijk dus voor ieder wat wils.

Zou zo’n wereldkaart ook mooi staan bij jou aan de muur?

Dit artikel is tot stand gekomen dmv een samenwerking

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge