Favoriete speelgoed van een dreumes

Vorige week liet ik zien waar mijn oudste knul graag mee speelt. Deze week staat het speelgoed van de jongste knul centraal. Waar speelt onze kleine jongen graag, wat doet hij het liefst? Wat is het favoriete speelgoed van onze dreumes?

Het is heel duidelijk dat, wat zijn grote broer doet, erg interessant is voor onze kleinste knul. De autootjes zijn flink in trek en het liefst staat hij er bovenop als zijn grote broer aan het spelen is. Op de zeldzame momentjes dat hij alleen speelt of als de jongens hun eigen hoek hebben om te spelen, wordt opeens duidelijk welk speelgoed zijn voorkeur heeft.

Politieauto

Om te beginnen een autootje van zijn grote broer. Een politieauto met een heel vervelend piepje. Gelukkig kan hij dit knopje nog niet bedienen. Het leukste is dan om, net als zijn broer, over alle randjes te rijden en hem over alle tafels te laten gaan. Natuurlijk hoort er dan een duidelijk geluidseffect bij, wat gepaard gaat met een hoop gespetter. Prrrrrrrrr!

politieauto

Duplo brandweerslang

Je verzint het niet, maar heel vaak zien we Owen met de brandweerspuit van duplo spelen. Hij stopt het in zijn mond en hij laat het heen en weer bewegen, alsof het een slurf is. Zodra hij dit dingetje ziet liggen kruipt hij er als een razende op af. Je hoort hem al gieren van plezier. Zodra hij het ding heeft stopt hij het in zijn mond en kruipt hij vol trots door de kamer.

duplo

Loopauto

Voor zijn verjaardag kreeg hij van ons een grote loopauto. Voor kinderen vanaf 2 jaar zag ik achteraf, maar hij speelt er fantastisch mee. Ernaast lopen en ermee door de kamer, erop trommelen en sinds kort gaat hij er ook op zitten en het lukt hem zelfs om dan stukje bij beetje vooruit te komen. Niet alleen is het erg leuk om ermee te spelen, maar op deze manier leert hij ook goed zijn evenwicht te bewaren. Nadat hij van de trap gevallen was, vind ik dat erg belangrijk.

raceauto loopwagen

>> lees ook: De eerste verjaardag van mijn kind

Aapie

Samen met grote broer kocht papa deze knuffel toen mama nog in verwachting was van onze kleine knul. Hij moest natuurlijk net zo’n lieve knuffel als grote broer heeft. Nu was hij er niet direct zo wild van grote broer met Kikker heeft, maar na flink wat aandringen van beide ouders heeft hij toch de liefde voor Aapie gevonden. Het liefst slaapt hij ermee in zijn armen en zijn snoet is heerlijk om op te sabbelen.

happy horse aap

Bloemenvaas

Je koopt voor honderden euros aan speelgoed en uiteindelijk is hij met een vaas van mama helemaal happy. Eigenlijk alles wat binnen handbereik van de jongens staat wordt gebruikt als speelgoed en dus alles wat ik neerzet is hufterproef. Deze melkbussen kocht ik bij Ikea en hebben onderhand al heel wat te voorduren gehad.

Het leukste is om van alles in de grootste vaas te stoppen. Hij kruipt met blokjes heen en weer of pakt de autootjes van zijn broer en stopt deze in de bus. Hij helpt hiermee gelijk mama met opruimen, want alle los liggend speelgoed wordt hierin gestopt.

ikea melkbussen

Ik blijf het heerlijk vinden om te zien hoe vindingrijk kinderen kunnen zijn met voorwerpen en met alles te kunnen spelen. Speelgoed hoeft niet het label speelgoed te hebben en ze kunnen helemaal hun eigen fantasie erop los laten.

Speelt jouw kind ook zo graag met gewone voorwerpen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge