Een fotoboek van Fotofabriek – Eindelijk de kinderfoto’s in een album

Ik moet iets bekennen. Ik heb van al die tijd met mijn kinderen een half jaar in een fotoboek zitten. Het maken van fotoboeken is nooit mijn hobby geweest. Sinds we een nieuwe camera hebben, hebben we veel mooie foto’s gemaakt. Eindelijk, na al die tijd heb ik wat foto’s hiervan in een fotoboek van Fotofabriek.nl laten afdrukken.

Sinds de komst van de digitale fotografie is het steeds lastiger een leuk fotoalbum te maken. De overdaad van foto’s zorgt evoor dat het moeilijk is om foto’s uit te zoeken. Sinds wij een nieuwe systeemcamera hebben, schieten wij iedere dag weer een nieuwe verzameling mooie foto’s.

Na alle mislukte foto’s te hebben verwijderd zijn er in het eerste half jaar met de nieuwe camera meer dan 1500 foto’s geschoten. Daar ontspannen wat foto’s van kiezen voor een fotoboek zit er niet bij. Het levert mij een hoop keuzestress op om de leukste foto’s in het fotoboek te laten komen.

Fotofabriek

Van Fotofabriek kreeg ik de mogelijkheid een mooi fotoboek te maken. Ik nam een kijkje en zag dat ze een online editor hadden. Dat leek me wel handig. De meeste foto’s staan op de computer van mijn man, maar ik werk toch het liefst op mijn eigen computer.

Ik ging aan de slag. Een hoop foto’s werden er op mijn account van fotofabriek geüpload en ik ben dagen aan het schuiven geweest met de foto’s. Ik probeerde wat grote gebeurtenissen samen op een pagina te stoppen en wat leuke dingen bij elkaar te zetten die ook leuk zijn voor de jongens om naar te kijken. Langzaam kwam er een lijn in en wist ik waar het album heen ging. Terwijl ik aan het puzzelen was op de ene computer, zocht ik op de andere computer de foto’s uit.

De online editor

De online editor is een prima programma, maar ik moet wel bekennen dat het een vrij klein prgramma is. Logisch, het moet veel verwerken en dat via een online programma. Het overzicht is wat klein, waardoor het soms een wat priegelwerk is. Toch is het vrij simpel om een mooi fotoalbum te maken. Het schuiven om de foto’s groter en kleiner te maken en het slepen naar de juiste plek is een simpele handeling, om je fotoboek een leuke uitstraling te geven. Je kan het op die manier lekker speels doen of juist netjes recht voor een rustigere uitstraling.

Als je denkt dat je klaar bent met het fotoboek kan je nog een overzicht inzien, om te ervaren hoe het is om het fotoboek door te bladeren en dat alles er netjes uit ziet. Het had fijn geweest dat dit op ware grootte zou zijn, zodat ik niet had gemist dat ik één foto te ver had ingezoomd en deze erg pixelig is geworden.

Snelle levering

Als eindelijk mijn fotoboek klaar is en de bestelling gereed wordt gemaakt, verwacht ik dat het een aantal dagen zal duren voor ik het boek op de mat krijg. Direct de volgende dag krijg ik bericht dat mijn kaft is geprint. Hier krijg je zelfs een leuk fimpje van te zien. Niet veel later krijg ik ook het bericht er achteraan dat mijn fotoboek klaar ligt voor verzending en de volgende dag valt hij al bij ons op de mat.

Het zien de oude plaatjes

Al tijdens het uitzoeken van de foto’s dwaalde ik telkens weg met mijn gedachtes. “Ooh, weet je dit nog?” en “kijk nou hoe klein ze hier zijn!”. Het is zo leuk te zien hoeveel de kinderen zijn veranderd, maar ook dat je toen al de streken kon zien die mijn kinderen hadden. Het is zo leuk om al die foto’s weer terug te zien en eigenlijk doe ik dat veel te weinig.

Foto’s die verstopt zijn in een map op de computer kijk je niet snel terug. Je pakt niet je computer erbij als opa en oma er zijn. Met een dreumes en een peuter de foto’s op de computer bekijken is er al helemaal niet bij. Een fotoboek pak je veel sneller en vol trots heb ik hem al aan iedereen laten zien. En telkens weer smullen alle opa’s en oma’s en alle andere slachtoffers ervan als ik weer het fotoboek onder hun neus stop. Het is toch heerlijk om al die foto’s uit de goede oude tijd te zien (het is ook alweer een jaar geleden)

Gelijk besef ik me weer. Ik moet vaker een album maken! Ik ga snel aan de slag om ook de foto’s van het eerste jaar in de boeken te doen en manlief is gelijk weer begonnen om de foto’s van de vakantie in een album te plaatsen.

Hoe vaak maak jij een fotoalbum?

Dit artikel is tot stand gekomen dmv een samenwerking

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge