Gelnagellak ‘no lamp’ Dat kan toch niets zijn

Ik heb lange tijd gebruik gemaakt van gelnagellak dat uitgehard moest worden onder een uv-lamp. Om de week nam ik weer een uurtje voor mezelf om mijn handen mooi te maken en mijn nagels wat steviger te laten zijn. Langzaam deed de gelnagellak zijn intreden die niet uitgehard moest worden onder een lamp. Deze potjes waren dure potjes en dit kon toch niet zo goed zijn als een echte gellak?

Mijn gelnagellak is al jaren op en ik had geen tijd om mijn nagels dagelijks een ander kleurtje te geven. Met nagels erbij lopen waar de eerste hoekjes al af zijn zag ik niet zitten. Een subtiel glimlaagje deed ik soms, maar verder gebruikte ik geen lak meer. Geen tijd nu ik twee kinderen heb.

In de winkels hebben de potjes top coat gelnagellak mij altijd geroepen, maar ik heb ze genegeerd. Vorige week liet ik de kleurtjes zien van herĂ´me en wilde ik weer lang kunnen genieten van mijn gekleurde nagels. Toch was ook dit merk niet bestand tegen het moederwezen en alles wat mijn handen daarbij te voorduren krijgen. De eerste hoekjes waren al beschadigd voor het eind van de avond. Niet veel later zag ik ergens weer een topcoat gelnagellak voorbij komen.

Lees ook >> Mijn zoon draagt nagellak – Genderneutraal opvoeden of niet?

 

gellak02
Rimmel London Super Gel Top Coat

 

Ik heb het een kans gekregen. Bij de kruidvat kocht ik de top coat Super Gel van Rimmel London. Ik heb verder geen Rimmel nagellak of andere beauty producten, dus ik weet niet wat ik ervan moet denken. Nog een beetje sceptisch probeerde ik het op. Na wat lezen op internet leerde ik dat je de top coat op moet smeren als je nagellak nog niet helemaal droog is. Zo hecht het goed met de nagellak. Een dikke, stroperige lak was goed uit te smeren en het zorgde ervoor dat mijn nagellak sneller droogde. Dat is opzich al een plus.

De dagen erna hebben me echt verbaasd. Natuurlijk was de nagellak niet bestand tegen alles , maar voldoende om me niet voor mijn nagels te hoeven schamen. Ze bleven mooi glimmen en pas na enkele dagen begon de lak verschijnselen van schade te vertonen. De lak geeft aan 14 dagen goed te blijven. Dit zal in de meest optimale omstandigheden misschien het geval zijn. Als je dit product gebruikt met een base coat van Rimmel, kleurlak van Rimmel en netjes 2 laagjes opdoet van deze lak zal het misschien 2 weken blijven zitten. Met een andere kleur heb je wat minder lang plezier ervan, maar het is een hele verbetering dan wat ik gewend ben.

 

gellak1
Cien nailpolish (Lidl) Hude Brow in combinatie met de Rimmel London Super Gel

 

Ik durf weer regelmatig een leuk kleurtje op mijn handen te doen. Ik ga m’n stash weer uitbreiden naar wat het ooit is geweest. Ik ga weer af en toe een avondje zitten om mijn nagels te voorzien van een mooi kleurtje, al is het eraf halen van de lak een hels karwei.

Gebruik jij wel weleens een gellak topcoat ?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge