Gezicht reinigen met Zwitsal

Nu de eerste tekenen van veroudering in m’n gezicht duidelijk worden ga ik me eens meer verdiepen in de wereld van de beautyrituelen en -producten.
Even schrikken, want het is nogal wat. Laat ik beginnen bij het begin. Reiniging.

Het eerste wat ik heb geleerd is dat het erg belangrijk is dat je je gezicht reinigt. Vooral in de avond, voor het slapen gaan. Ik heb nooit een moeilijke huid gehad en ook puistjes heb ik nooit veel last van gehad. Al vanaf m’n 15e (denk ik) gebruik ik make-up en tot m’n 29 heb ik dit er nooit ’s avonds afgehaald. Ook onder de douche probeerde ik niet om m’n gezicht make-up vrij te krijgen. In de ochtend zag ik er soms dus uit als een wasbeer. Het overtollige make-up verwijderde ik met wat dagcrème en een doekje of vaak ook de trui van de dag ervoor (ik droeg toch altijd zwart). Doordat ik zo’n makkelijke huid had en er dus nooit problemen van ondervond dat ik het er niet afhaalde, zag ik nooit de nut ervan in om m’n gezicht te reinigen.

Mommy needs to take care of herself

Maar onder het mom van, Mommy needs to take care of herself, ben ik dit gaan doen. Make-up reinigingsdoekjes had ik gelukkig nog liggen. Ze waren nog net niet ingedroogd en driftig ging ik aan de slag om m’n oogmake-up te verwijderen. Zeep? Je moet toch wel iets zeep(achtige) gebruiken voor je gezicht. Ik kon me nog herinneren dat je je gezicht niet met zeep moet wassen. Zeep droogt de huid uit en dat willen we nou juist voorkomen. Zwitzal? Dat is een zeepvrije wasgel. Dat kan ik gebruiken.

Wassen met babyzeep

Een week m’n gezicht wassen met zeepvrije wasgel en ik zag zowaar verschil. Allereerst merkte ik dat het veel makkelijker is om m’n make-up aan te brengen. Foundation zit mooier, mascara klontert niet en m’n eyeliner (die ik toen nog dagelijks droeg) kon in een vloeiende lijn erop. Dit scheelt een hoop frustratie. Daarnaast merkte ik ook veel verschil aan m’n huid. Mijn toch al makkelijke huid zag er nog rustiger uit. Ik had geen delen die vetter waren of juist droger. Ook had ik minder last van oneffenheden.

Mijn conclusie voor het gebruik van babywasgel voor het reinigen van het gezicht is dus zeer positief. Tegenwoordig gebruik ik de babywasgel meer dan m’n jongens. Hoewel ik me er nog regelmatig toe moet zetten dat ik ook daadwerkelijk m’n make-up eraf haal en m’n gezicht reinig, begint de gewoonte er al redelijk in te slijten. Als ik in m’n achterhoofd houd dat het reinigen van m’n gezicht het tekenen van veroudering tegen gaat, zoals vorming van lijntjes en rimpels, dan moet dat zeker lukken.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge