Goede voornemens voor 2019 – Waar ik op hoop dit nieuwe jaar

Echt goede voornemens ga ik niet maken. Deze zijn gedoemd te mislukken. Toch zijn er een paar dingen die ik hoop te zullen gaan slagen in 2019. Een long lost hobby die ik weer op wil pakken en een realisatie waar ik de afgelopen tijd behoorlijk is gaan knagen. Door mijn tijd productiever in te delen hoop ik dat ik deze dingen in dit jaar waar zal kunnen maken.

Goede voornemens 2019

Basisschool

Dat de oudste naar de basisschool gaat is iets onvermijdelijks. Morris wordt van de zomer 4 en hij is er al echt aan toe om naar school te gaan. Hij heeft meer uitdaging nodig en hij is het zat om te wachten tot zijn broertje wakker is om weer herrie te mogen maken.

Toch ben ik er bang voor dat de opstart niet heel soepel zal verlopen. Morris heeft er moeite mee om de drempel over te gaan. Zowel de letterlijke al figuurlijke drempel. Een nieuwe klas betekent een nieuwe juf, wat natuurlijk enorm spannend is. Ook moet hij straks elke dag naar school. Natuurlijk kan de regelmaat ervoor zorgen dat het een stuk makkelijker voor hem wordt, maar ergens ben ik er bang voor dat hij dit nog niet trekt en zich er tegen gaat verzetten. Ik hoop voor hem, maar ook voor mezelf dat de overstap van de peuterspeelzaal naar de basisschool goed verloopt en hij een heerlijke tijd zal hebben in groep 1.

Moestuintje

Mijn ultieme droom is een zelfvoorzienende boerderij. De boerderij is er nog lang niet (als hij er uberhaubt ooit komt), maar toch ga ik dit jaar een klein eerste stapje maken. Het lijkt me zo leuk om een mooie moestuin te hebben. Met een buurvrouw die met groot succes elk jaar weer verschillende groentes teelt is mijn motivatie om dit jaar te beginnen flink aangewakkerd. Het stukje grond is al braak gelegd en goede zaatjes zijn al in huis. Nu nog een mooi plan maken en dan met de handen in de aarde. Ik moet nog veel leren en roep alsjeblieft als je goede tips hebt. Maar met een beetje goede hoop en voldoende zonneschijn (niet zoveel als vorig jaar) eten wij dit jaar extra biologische groentes uit eigen tuin.

Klussen

Iets wat ik heel erg mis is klussen. Een leuk upcycle project of iets zelf ontwerpen, ik vind het allemaal heerlijk. Met twee kinderen in huis is het echter lastig om de tijd te vinden dat je veilig met een zaag in je handen kan staan. Toch begint het enorm te jeuken om weer iets te klussen. Al zoveel projecten hebben door mijn hoofd gespookt en al zo vaak heb ik het op moeten geven. Ik hoop dat dit het jaar wordt dat ik weer wat vaker de handen uit de mouwen kan steken en met het hamertje aan de slag kan gaan. Het eerste project staat gelukkig al gepland en binnenkort zal de eerste steen gelegd worden (letterlijk).

>> Lees ook: DIY Dopamine plankje

Kwaliteitstijd met de kinderen

Terwijl je met je kind een puzzel legt nog even snel een appie sturen. Ik doe het zo vaak. Ik ben snel afgeleid en heb altijd nog 100 dingen om te doen. Het lukt me daarom zelden om met de kinderen te spelen, zonder nog stiekem iets te regelen. En eigenlijk voel ik me daar niet goed bij. Ik weet dat multitasken niet efficient is, maar het is ook zonde van de kwaliteit van de tijd met de kinderen. Daarom moet het anders en ga ik vanaf nu tijd inplannen om er echt voor de kinderen te zijn. Even geen afleiding, maar gewoon een leuk spelletje doen, erop uit of samen een boekje lezen.

Wat hoop jij dat jou gaat lukken in 2019?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge