Heb je echt primer nodig?

Naar mijn zoektoch door het web van beautyproducten ben ik aanbeland bij de primer.
Op sommige momenten heb ik het idee dat mijn make-up niet meer netjes op m’n gezicht komt. Op veel plekken op internet lees ik dat het gebruik van een primer erg belangrijk is. Dit ga ik testen.

Basis voor make-up

Primer is een goede basis voor je make-up. Het zorgt ervoor dat het niet korrelig wordt als je een droge huid hebt en het op z’n plek blijft zitten als je een vette huid hebt. Ook zorgt het ervoor dat je make-up langer blijft zitten en zich niet gaat ophopen in de plooitjes en lijntjes. Het zorgt voor een gladdere huid en het vult de grote poriën als het ware op. Het anti-shine effect dat de meeste primers hebben voorkomt dat je je huid minder gaat glimmen.

Primer breng je in een zeer dun laagje aan voordat je je make-up aanbrengt, maar nadat je je dagcrème hebt aangebracht.

Omdat ik niet te duur wil beginnen, begin ik bij de primer van Cartrice. Voor €4,59 heb je een kleine tube. Ik heb het al een aantal keer gedragen en ik denk verschil te merken. Voor de ultieme test breng ik het dit keer aan op de helft van m’n gezicht.

Als eerst merk ik dat het er inderdaad gladder van wordt. Ik kan m’n make-up makkelijker aanbrengen en vooral m’n oogschaduw ziet er al snel goed uit. Aan de primer-loze kant moet ik toch iets langer proberen voor de boel goed zit.

make-up loos
Rechts heb ik primer gebruikt

Na het bekijken van m’n close-up moet ik zeggen dat ik weinig verschil zie. Ik heb niet heel veel rimpels en ik naar mijn weten heb ik geen last van grote poriën. Misschien dat ik verschil ga zien aan het eind van de dag.

En eerlijk gezegd merk ik ook niet veel aan het eind van de dag. M’n make-up zit aan beide kanten hetzelfde. Aan beide kanten heeft m’n oogschaduw lichterlijk in de vouwen van m’n oogleden verzameld en ook rond m’n neus zie ik hetzelfde resultaat.

Mijn conclusie

Het voelde erg fijn om mijn make-up op te brengen bij het gebruik van primer. Echter heeft het weinig resultaat over de rest van de dag. Nu gebruik ik geen zware make-up en heeft het misschien wel meer effect als ik zwaardere make-up gebruik dan mijn dagelijkse make-up. Bij zwaardere make-up lijkt een primer me sowieso fijn, omdat ik dan minder moeite hoef te doen om het mooi aan te brengen. Dat zal een hoop fouten en opnieuw moeten beginnen schelen.

Nu ben ik een make-up noob, dus ik hoor graag van anderen. Gebruik jij primer? Raad jij het aan of juist niet?

Wat is jouw favoriete primer?

 

error
10 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge