Hema en de genderneutrale kinderkleding. Goed of niet?

Afgelopen week stapte ik een nieuw gloednieuwe winkel van de Hema binnen. Ik had truien nodig voor de jongens. Heel duidelijk is aangegeven waar de kinderkleding zich bevindt, maar de jongens- en meisjeskleding hangt door elkaar. Nu blijkt dat Hema vanaf eind dit jaar alleen nog genderneutrale kinderkleding gaat verkopen en de jongens- en meisjeslabels helemaal zullen verdwijnen.

Doe normaal

Mijn eerste gedachte is ‘doe normaal’. Wat maakt het nou uit wat het label zegt. Mijn kind kan nog niet lezen en als hij wel kan lezen knip ik het label er toch uit. Als ik kleding zie wat ik voor mijn jongen leuk vind, dan koop ik dat. Ongeacht wat het label zegt
Toen ik wist dat ik in verwachting was van een jongen kreeg ik van mijn zus, die twee meiden heeft, een groot zak kleertjes voor mijn knul. Natuurlijk is er voldoende genderneutrale kleding voor pasgeboren kindjes, maar ook voldoende kleding voor de maanden erna kunnen zowel door jongens als meisjes gedragen worden.

Ik moet bekennen dat ik mijn knullen niet zo snel in een roze shirt hijs en en mijn oudste het liefst kleding van Cars of met dino’s draagt. Eigenlijk hangt er dus alleen jongenskleding in de kast, op een paar items na die uit de verzameling van mijn zus zijn en de jongste nog past.

Meisjes en jongens kunnen hetzelfde dragen

Dat stoere meisjes jongenskleding kunnen dragen en jongens kleding bestemd voor meiden kunnen dragen is vanzelfsprekend. Het zou niet anders moeten zijn. De bouw van mannen en vrouwen is erg verschillend, wat het grote verschil maakt tussen de kleding op de mannen- en vrouwenafdeling. Toch zie je ook bij volwassenen dat mannen en vrouwen hetzelfde soort kledingstukken dragen. Waarom zou dat voor kinderen, die nog geen verschil hebben in de lichaamsbouw, dat niet kunnen.

hemagenderneutraal

Ik vind de Hema een fijne winkel. Vooral voor kinderkleding. Veel basisitems haal ik daar vandaan. Vaak als ik er doorheen loop zie ik veel leuke meisjeskleding hangen. Een leuk overhemdje van de meidenafdeling heb ik vaak overwogen te kopen. De kleine hartjes of vlindertjes die de kleding sieren doet me afschriken om het voor mijn jongens te kopen en vervolgens laat ik het toch weer hangen.

Goede verandering?

Nu gaat Hema dus genderneutrale kleding verkopen. Na mijn eerste gedachte komt een positievere gedachte naar boven. In veel winkels is de meisjesafdeling een stuk groter en gevarrieerder. Jaloersmakend kijk ik ernaar als ik richting de jongensafdeling loop. Als de Hema genderneutrale kleding gaat verkopen betekent dat misschien dat de kledingkeuze een stuk groter wordt. Er zal meer kleding in de winkel liggen die ik geschikt vind voor mijn knullen. Geen tierelantijntjes meer aan dat leuke blousje.
Ik ben van mening dat er een groot verschil is tussen de jongens en de meisjes en het hoeft allemaal niet zo genderneutraal te zijn. Wel ben ik heel blij met deze verandering. Hoe meer keuze er is voor het kopen van kleding, hoe leuker het shoppen voor mij wordt.

Wat vind jij van de verandering van de Hema?

 

error
6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge