Het aankleden van mijn peuter

Iedere ochtend is het weer hetzelfde liedje en het lijkt de laatste weken alleen maar erger te worden. Het aankleden van mijn zoon gaat met de allergrootste strijd, door meneer zijn duidelijke mening.

Ik ben van mening dat de stem van een kind gehoord mag worden. Hier in huis is het niet ‘daarom, omdat ik het zeg’. Alleen als ik er zelf een goede reden voor heb, drijf ik mijn zin door.

Zo ging hij een tijdje geleden nog zonder jas naar buiten. Ik vond het al aardig koud, maar hij leek er geen last van te hebben. Ook weet ik uit ervaring dat hij laat blijken als hij het koud heeft en zijn jas aan wil. Dat hij er ziek van zou worden is een oud fabeltje en kan ik niet gebruiken als goede reden. Uiteindelijk was er geen goede reden om hem zijn jas aan te laten trekken.

Lees ook >> Shoplog H&M, Wibra en Xenos ~ Ik had alleen truien nodig

Aankleden

In de ochtend wil hij graag zelf zijn kleding uitzoeken. Al mijn trucjes om hier invloed op uit te oefenen heeft hij door. Het alvast klaarleggen of het geven van twee keuzes trapt hij niet in. Hij wil een blik werpen in zijn kast en zoekt iets wat hij zelf aan wil. Soms weet hij het al bij voorbaat en moet wat hem betreft het hele huis doorzocht worden voor dat wat hij aan wil. Gelukkig was dit altijd nog goed uit te leggen en kon hij zijn keuze veranderen.

De laatste weken wordt het allemaal wat lastiger. Eigenlijk is alles nee. Tja, dat heb je als je twee bent. Zelfs als hij zelf een keuze heeft gemaakt en ik mij daarbij heb neergelegd, kan hij er nog een heel drama van maken. En hoe later het op de dag wordt, hoe meer de moeheid toeslaat en hoe groter de tranen worden.

De voorkeur voor één soort luier is al lastig. Meneer wil het liefst de luier met de poes (4+ van de AH), maar aangezien deze nog maar net past, bied ik hem graag een andere aan. Wat betreft sokken heeft hij de voorkeur voor zijn autosokken. Deze beginnen al aardig wat slijtage te vertonen en ze zijn onderhand doorzichtig. Ik kan nog van die mooie truien voor hem kopen, als hij besluit dat ene vest aan te willen, maakt het niet uit dat deze 3 maten te klein is.

aankleden

Laat ik het ook niet proberen om hem op andere gedachten te brengen, want dan krijg ik het klaaggehuil van minimaal een kwartier te horen.

Verandering

De laatste weken is het verkleden van de kleine man geen pretje meer. Ik ben blij als papa zegt de oudste te gaan verkleden. Het wordt dus tijd om mijn tactiek te veranderen. Geen keuzes die zomaar aan de kleine peuter over gelaten worden. Het gaat tijd worden om iets vaker mijn zin door te drijven, want met zoveel vrijheid kan hij niet overweg. En eerlijk gezegd vind ik dat een hele goede reden.

Heeft jouw kindje ook zo’n uitgesproken mening? En hoe zorg jij ervoor dat hier geen probleem van wordt gemaakt?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge