Het nut van een gezichtscrème

2 kleine kindjes, estafette slaapjes, meerdere malen ’s nacht je bed uit, voor zowel de jonste als de oudste. Ik heb dagen dat ik luciferhoutjes nodig heb om m’n ogen open te houden. ’s Ochtends in de spiegel kijken donkere ogen mij aan. Langzamerhand beginnen de lijntjes op mijn gezicht zich kenbaar te maken. Ik begin er al echt uit te zien als een moeder.Maar het kan toch niet dat ik dit lijdzaam moet toezien. Ik denk terug aan alle verhalen die ik heb gehoord en gelezen. Hoe zat het ook alweer met nachtrust en je huid.

Na een aantal korte nachten zul je er vermoeid uitzien, maar op lange termijn leidt een tekort aan slaap tot huidveroudering. De normale huidveroudering wordt in de nacht herstelt, doordat er nieuwe huidcellen worden aangemaakt en de afvalstoffen worden afgevoerd. Ook heeft slaaptekort invloed op de collageen. Onder invloed van cortisol (het stress hormoon) wordt de werking van collageen gedwarsboomd. Deze stof zorgt voor stevigheid en volheid van de huid.

creme3

Dus met een aantal goede nachten zal het er allemaal weer stuk beter uitzien. Tja, dat gaat me niet lukken. Ik kan de kinderen moeilijk een nachtje uitzetten. Maar wat dan wel.
Een goede vochtinbrengende creme dan maar. Niets van collageen of nieuwe huidcellen, maar je moet toch ergens beginnen. Ik heb een normale huid, toch?

Normale huid
De normale huid heeft een zachte, zijdeachtige structuur en is niet bijzonder vet of droog. Ook dit huidtype heeft een geschikte dagcrème nodig. Mensen met een normale huid krijgen over het algemeen sneller dan anderen symptomen van veroudering en rimpelvorming als zij hun huid verwaarlozen. Een crème speciaal afgestemd op de normale huid biedt het beste resultaat.

           *mens en gezondheid

Huidtype

Ja, ik heb een normale huid, maar wat erachter geschreven is, is nieuw voor me. En schokkend! Ik heb m’n gezicht altijd ingesmeerd met Nivea Soft Hydrateende crème. Dit was een goed betaalbare crème, overal te verkrijgen en hij voelde goed aan op m’n huid. De creme trekt goed in en laat geen vette laag achter. De laatste tijd echter merk ik dat ik meer wil gebruiken van de creme. M’n huid voelt droog en het trekt. De huid rond mijn neus en op mijn voorhoofd krijgt regelmatig een extra laagje creme.

Als proef op de som ben ik op zoek gegaan naar een goede crème voor de droge huid. In de albert heijn (want ik heb geen tijd om naar andere winkels te gaan) zie ik een potje in de aanbieding. Het is voor de droge tot normale huid en heeft een voedende en vochtinbrengende werking. Klinkt goed.

Oke, nu moet ik iets bekennen. Ik geloof nooit zo in de verschillen van producten. Het is toch altijd een samenstelling van verschillende middeltjes, maar voornamelijk een vette substansie met een luchtje. Wat voor verschil zou er kunnen zijn.

’s Avonds smeer ik het spulletje op en direct valt me al op dat deze crème er anders uit ziet. Hij is wat dikker, maar niet bepaald vetter. Ook heb ik aan een kleine hoeveelheid voldoende voor m’n hele gezicht. Zeker de helft van wat ik normaal met de niveau crème gebruik. Enige dagen later valt het me op dat de rimpels in mijn voorhoofd minder zijn. Zowaar lijkt het gewerkt te hebben.

Nu kan je natuurlijk denken “Ja maar je zal wel een paar goede nachten hebben gehad”. Dit was het eerste wat er in m’n hoofd omging toen ik zag dat m’n huid er beter uitzag. Terugdekend is het juist andersom. Ik heb een paar hele slechte nachten achter de rug (lees hier waarom) en ook heb ik een zware werkweek. En toch heeft de crème ervoor gezorgd dat m’n huid er beter uitziet.

Zoals je ziet heb ik een hele verzameling

Mijn conclusie

Voor je huid is crème belangrijk, maar zover was ik al. Wel heb ik geleerd dat het goed is om rond te kijken welke crème het beste bij jouw huid past. Verschillende crèmes hebben verschillende werkingen. Wat voor de een werkt zal voor de ander geen meerwaarde hebben. Een crème kan in korte tijd een goed resultaat geven.

Helaas heb ik een crèmetje gekozen die uit het assortiment gaat. Ik zal dus nog mijn zoektocht moeten voortzetten naar een goede creme. Zijn er mensen die net als ik een normale, maar dorger wordende huid hebben en daar een heel goed crèmetje voor hebben? Vertel het me in de comments!

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge