Het verhaal achter mijn tattoo

Een klein sterretje aan de achterkant van mijn pols. Een minimalistische tatoeage, wat voor mij inmens veel waarde heeft.

Ik heb mijn tattoo zo’n 6 jaar geleden laten zetten. Mijn allereerste tatoeage. Het was voor mij een enorme stap en vond het doodeng. Ik stond vol spanning toen ik in de stoel ging zitten en het geluid van de naald maakte me nog zenuwachtiger. De lichte trilling die door mijn arm ging zorgde ervoor dat ik kalmer werd.
Doordat mijn tattoo zo klein is was ik binnen een paar minuten klaar. Het ging sneller dan ik pijn begon te krijgen. Eigenlijk viel het dus reuze mee.
Mijn tatoeage is voor mij enorm waardevol. Ik heb hem laten zetten ter nagedachtenis van mijn beste vriendin.

Een klein meisje

Op mijn tiende ging ik voor het eerst mee met de vakantieweken van de hartstichting (tegenwoordig vallen de vakantieweken onder De Hart&Vaatgroep). Ik zou een kamer delen met een ander meisje. Zij was er het jaar ervoor al mee geweest. Omdat ik nog jong was, was het natuurlijk heel spannend. Ik was nooit eerder zonder mijn ouders op vakantie geweest.
Tijdens de eerste wandeling die werd gemaakt, wees een vrijwillige kampbegeleider mijn kamergenootje aan.

Ik was onder de indruk van zo’n klein meisje met donkere haren en grote donkere ogen. Hoewel ze heel stilletjes was bij die eerste ontmoeting, werd het een gezellige boel dat eerste jaar. We stonden al snel bekend als 2 grote vriendinnen die er altijd een dolle en vooral rommelige boel van maakte.
De jaren daarop werden we bijna altijd bij elkaar ingedeeld en zo zagen we elkaar ieder jaar weer. In de loop der jaren werd ook het contact buiten de weken sterker. De eerste jaren schreven we elkaar knullige brieven en al snel liep een weddenschap uit de hand en schreven we elkaar vijftig tot honderd kantjes per jaar. Ze was een soort dagboek voor me geworden. Ik vertelde haar alles en zij op haar beurt vertelde mij alles. Naast al de letters die we op papier met elkaar deelde, belde we ook nog met elkaar. Uren konden we aan de lijn hangen. Met de komst van mobiele telefoontjes en social media spraken we elkaar nog vaker en toen zij naar Den Haag verhuisde was ik ook regelmatig bij haar op bezoek.

Overlijden

De laatste jaren voor haar overlijden was ik druk met school, waardoor ik minder contact zocht. Zij was in dat jaar erg afgetakeld en toen ik haar bij een begrafenis van een vriend van ons zag, was het duidelijk hoe slecht het met haar ging. Dat haar begrafenis de volgende zou zijn had ik niet bij stil willen staan en dus toen een vriend mij belde was ik er flink van ondersteboven.

Het heeft jaren geduurd voor ik het een plekje heb kunnen geven en eerlijk gezegd weet ik niet of ik het nu al een plekje heb kunnen geven, al is het al meer dan 9 jaar geleden.
Eigenlijk had ik direct na haar overlijden besloten dat ik haar op een één of andere manier bij me wilde dragen. Zij was zelf dol op sterretjes. Ze had altijd wel een shirtje, riem of sieraad aan met een ster erop. Na lang puzzelen (3 jaar puzzelen) en na vele grote schetsen zag ik iemand met een klein tekeningentje op zijn pols. Ik vond dit zo mooi en ook subtiel. Niet opvallen en toch altijd zichtbaar. Toen ik dit ontwerp had heeft het niet lang geduurd. Binnen een paar weken was hij gezet en ik heb er geen seconde spijt van gehad.

tattoo

Veel mensen vragen ernaar en nog altijd ben ik er trots op dat ik mag vertellen dat ik haar heb gekend. Het was een bijzonder meisje met een enorme persoonlijkheid. Helaas heeft haar lichaam het niet langer volgehouden, maar ze heeft een grote indruk op vele mensen achter gelaten.

Ik ben benieuwd of jij een tatoeage hebt en of hier ook een verhaal achter zit. Ik lees het graag in de comments!

error
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge