Hier ben ik dankbaar voor

Jarenlang kon ik me niet voorstellen dat je dankbaar kon zijn voor het leven. Een veel te lange depressie zorgde ervoor dat ik al het moois in het leven niet kon zien. Gelukkig is mijn zon weer gaan schijnen en zie ik nu zoveel moois om van te genieten. Vandaag deel ik met je de dingen waar ik het meest dankbaar voor ben.

Dankbaar

Medicijnen

Mijn depressie heeft veel te lang zijn gang kunnen gaan, maar gelukkig ben ik er overheen gekomen. Antidepressiva heeft mij geholpen om uit het diepe dal te komen. Waar therapie een hoop heeft geholpen waren het pillen die mij het laatste duwtje gaven naar geluk. Ik ben gelukkig al langere tijd gestopt met de pillen, maar de pillen ben ik nog steeds dankbaar. Ik denk niet dat ik nu zo gelukkig in het leven zou staan als ik deze pillen niet had gehad.

Gezonde kinderen

Het klinkt zo cliché, maar wat ben ik blij dat mijn kinderen gezond zijn. Met mijn hartafwijking en verschillende gezondheidsproblemen van mijn man hadden we de angst dat de kinderen ook iets zouden hebben. Gelukkig hebben ze niets. Ze zijn kerngezond. Ze zijn zelfs bijna nooit verkouden of grieperig. Het mag een wonder wezen dat twee van die krakkemikkege ouders zulke gezonde jongens krijgen.

Thuisblijfmama

Ik kan er veel over klagen, maar eigenlijk voel ik me zielsgelukkig om voor al mijn mannen te zorgen. Mensen vragen vaak of ik het werk niet mis. Ja, ik mis de mensen waar ik mee werkte, maar niet het werk zelf. Ik ben er enorm dankbaar voor dat ik de mogelijkheid heb om bij de jongens te zijn. En ik doe het met liefde. Al is er soms wel wat extra koffie voor nodig 🙂

Huis en tuin

Bijna 3 jaar wonen we in ons huis. Het huis waar onze jongens groot gaan groeien. We hebben een heerlijk optrekje met voldoende ruimte en zowel een grote voor- als achtertuin. Heerlijk natuurlijk voor de kinderen om in de spelen. Voor wie mij volgt zal weten dat niet alleen de kinderen kunnen genieten van de tuin. Ook ik begin steeds meer een buitenmens te worden en ben hard op weg om een heuze food forest van mijn voortuin te maken.
Het is niet een zelfvoorzienende boerderij waar ik altijd van heb gedroomd (en wat nog steeds stiekem een grote wens is), maar ik ben nog steeds elke dag blij met het huis waarin wij wonen.

Na vele dalen kent mijn leven nu alleen maar hoogtepunten. Voor moederdag heb ik geen wensen meer. Het klinkt zo cliche, maar ik heb alles al <3. Natuurlijk was ik blij met de knutseltjes van de jongens, het ontbijtje op bed en de nieuwe plant voor in mijn tuin, maar mijn moeder dag was al goed voor het begonnen was.

Waar ben jij dankbaar voor?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge