Hoe rammstein de favoriete band van mijn peuter werd

Papa en ik zijn grote muziekliefhebbers. Zo nu en dan kopen we een nieuw album of bezoeken we een concert en altijd zijn we op zoek naar nieuwe deuntjes. Wat zouden we het leuk vinden als we deze liefde op onze jongens kunnen overbrengen. Heel even leek het erop dat Morris deze liefde niet zou delen.

Mijn peuter

Morris heeft in zijn eerste jaar weinig interesse getoont voor muziek. Er waren een aantal liedjes die hij leuk vond als ik ze zong, maar op een liedje dansen of een kinderdeuntje aanzetten was er nooit bij. Naarmate hij groot werd, begon hij langzaam de muziek nog minder interessant te vinden. Ik mocht niet meer voor hem zingen en ook als er muziek aangezet werd, was het huis te klein. Ooh nee, houdt ons kind nou niet van muziek?

Lees ook >> Grappige uitspraken van mijn peuter – peutertaal 3.0

Zijn eerste festival

Papa is altijd een grote festivalbezoeker geweest. Een festival met de jongens bezoeken moest er natuurlijk een keer van komen. Maar wanneer ga je met je kleine kinderen naar zo’n druk festival met allemaal dronken mensen en veel harde muziek?

Een half jaar geleden bezochten we Waterpop. Het festival in Wateringen waar we elk jaar naartoe gingen voor we kinderen hadden. We woonden er praktisch naast, dus we konden het eigenlijk niet missen. Morris was net 3 jaar en zijn kleine broertje 1 toen we er voor het eerst naar toe gingen. Eigenlijk vond ik het veel te vroeg voor de kinderen en omdat we geen gehoorbescherming voor ze hadden stond ik er niet om te springen. Manlief wist me gelukkig over te halen.

We gingen vroeg naar het festival. Het zou er nog niet zo druk zijn en het zou een leuk uitje worden voor de kinderen. Vooruit dan maar, we gaan. De jongens keken hun ogen uit op het festivalterrein. Er is tenslotte ook veel te doen en te zien voor kinderen. Als eerst namen we een kijkje bij een band. Morris op de schouders van papa en ook Owen tilde ik uit de kinderwagen. Owen rende al snel alle kanten op, maar Morris bleef gebiologeerd naar het podium staren.

Ook later op de dag, toen ik met Morris bij een band ging kijken, was hij diep onder de indruk van de band. Dit is bijzonder! Zoveel interesse heeft hij nooit voor muziek getoont.

Peppers in Concert

Thuis gekomen speelde we in op het deze interesse, door live concerten aan te zetten. Het optreden van de Red hot Chili Peppers heeft dagen door de kamer gegalmt. Het werd snel duidelijk welke nummers zijn voorkeur hadden. Een nummer moet voldoende drum hebben, om voor hem interessant te zijn.

Na weken non stop de Peppers te hebben geluisterd was ik het wel zat. Ik ben nooit echt fan geweest en ik wist opeens weer waarom. In de auto werd maar weer eens door de albums gescrolled en zo kwamen we uit bij Rammstein. In de achteruitkijkspiegel zag ik opeens twee blonde koppies heen en weer gaan. De haren vlogen door de lucht. Zaten mijn knullen nu op de achterbank te headbangen?

METAL

Lees ook >> Plog – Dag uit het leven van een peuter

Ich Will

Rammstein is een duitse metalband. Harde gitaren, brullende, maar melodieuze zang en heel veel drum. Hier heeft Morris wel oren naar. Het was vooral Owen die het headbangen inzette. Hij is de danser van het stel en wiebelt al snel heen en weer bij een leuk deuntje. Maar ook Morris weet zijn koppie niet stil te houden bij het horen van deze muziek.

Het is duidelijk mijn kind is een rocker. De indi-rockbandjes waar ik hem mee confronteerde of de jazz die papa regelmatig opzet zijn niets voor hem. Hij wilde hard, scheurende gitaren. Morris wil met twee vingers in de lucht vooraan bij het concert staan. Tenminste als hij hier oud genoeg voor is en we goede oorbescherming voor hem hebben gevonden. Voorlopig maken we nog alleen ruzie over welk nummer we willen horen. Morris wil in ieder geval Ich Will.

Heeft jouw kind een uitgesproken muzieksmaak?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge