Huishouden van Jan Steen

Ik moet even spuien. Een half jaar geleden zijn we in het nieuwe huis komen wonen. We zijn fantastisch geholpen door famile en vrienden en mede daardoor is het huis heel mooi geworden. Manlief heeft ook heel veel gedaan in zowel het huishouden als met het opknappen van het huis. Ik kon helaas heel veel doen. Hoogzwanger was zelfs het huishouden teveel.

Het huis aanpakken

Nu is het al enige tijd geleden dat ik ben bevallen en ik heb er weer helemaal zin in. Door de korte nachten leef ik op sommige dagen nog op koffie, maar meestal heb ik weer energie voor 10. M’n handen jeuken dus om het huis weer beet te pakken.

Naast het huishouden, dat in een groot huis opeens een stuk meer inhoudt dan toen we in een flatje woonde, zijn er ook nog een aantal zaken die afgemaakt, uitgezocht of opgeruimd moeten worden. Iedere avond zit ik te bedenken wat ik de volgende dag ga doen. Dit houdt meestal een aantal huishoudelijke taken in en wat extra, zoals het uitzoeken van een kast.

Met 2 kleine kinderen werkt dat helaas niet zo makkelijk. De oudste is erg goed in het verspreiden van z’n speelgoed, chocola stempelen en plakvloeren creĆ«ren en als de oudste slaapt is het de jongste die aandacht vraagt. Ik kan dus meestal een kwartiertje m’n taakjes doen en dan moet ik weer terug om een knuffel te geven, een luier te doen, te gaan voeden of simpelweg m’n stem te laten horen.

De koelkast wordt leeggeplunderd

 

De sokkenla wordt regelmatig leeggetrokken

Hoe krijg ik het voor elkaar

Hoe ik het allemaal voor elkaar krijg. Nou, niet dus. Vooral als de oudste net ligt heb ik de tijd om van alles en nog wat te doen. Op het moment dat de jongste de langste adem heeft kan ik mijn huishouden toch niet doen. Rond het middaguur begin z’n huiluurtje en ben ik dus extra hard nodig voor de knuffels.

Ik krijg het niet voor elkaar om m’n klusjes te doen. Met onze nieuwe stofzuiger ziet het er allemaal nog een beetje aantoonbaar uit, maar trek geen kast open, kijk vooral niet door m’n maande ongezeemde raam en de zolder is off limit!

Nu ik ook weer ben begonnen met werken, heb ik nog minder de tijd om de dingen af te ronden en verlang ik naar een weekend waarin manlief en ik samen vrij zijn. Als hij dan even op de kinders let, kan ik door het huis racen. Vaak ben ik dan in een uur of anderhalf klaar, ik heb er echt niet veel tijd voor nodig. We kunnen er dan wel weer een weekje tegenaan. Moet een van ons echter werken, dan komen we niet zover en doen we weer een week net alsof het netjes is.

Ben ik de enige met dit probleem of zijn er mensen die zich hierin herkennen?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge