Ik ben genomineerd voor een Liebster Award

Ik ben genominieerd voor een Liebster Award. Mijn bloghartje maakt een sprongetje. Ik vind het nog steeds bijzonder dat mensen mijn blog lezen, dus om genomineerd te worden voor een award vind ik heel bijzonder. Ik ben genomineerd door Isabella van outfitvandedagblog.com. Een leuke Antwerpse meid die als Fashionis al haar tips en tricks deelt.

Liebster Award

Liebster Award

Dank je wel lieve Isabella van outfitvandedagblog.com, om mij te nomineren voor deze Award! Maar wat is een Liebster Award eigenlijk. Ik heb hem vaker voorbij zien komen, maar heb me er nooit in verdiept.

“The Liebster Award is in het leven geroepen om kleinere blogs wat meer onder de aandacht te brengen. Deze award is van origine Duits, Liebster betekend namelijk iets in de trant van: liefste, aardigste, leukste, mooi, vriendelijk, aangenaam, gewaardeerd, schattig, vertederend.

De nominatie is bedoeld om waardering voor jouw blog te uiten door iemand die hem dat waard vindt! En door de Award wordt er meer aandacht op je blog bevestigd. Er zijn wel een paar regeltjes voor.”

De regels van een Liebster Award

1. Bedank diegene die jou genomineerd heeft en plaats een link naar zijn/haar blog.
2. Beantwoord de vragen die gesteld zijn door diegene die jou genomineerd heeft.
3. Maak een lijstje met nieuwe vragen voor de bloggers die jij gaat nomineren.
4. Maak een lijst met blogs die jij nomineert.
5. Stel de blogs die jij nomineert op de hoogte.
6. Benoem de regels zodat de genomineerden weten wat er verwacht wordt.
7. Plaats een foto van de award op je blog.

11 vragen aan mij en de antwoorden

1. Waarover gaat je blog?
Ik blog over mijn leven als moeder. Wat zijn de dingen waar ik als moeder tegenaan loop en wat zijn de dingen die mij gelukkig maken. Ik weet uit ervaring dat geluk niet van zelfssprekend is en vind het belangrijk dat het een open onderwerp blijft. Ikzelf heb jaren last gehad van een depressie. Een onderwerp waar ik moeilijk over kon praten. Nu is dat gelukkig anders en laat ik het regelmatig terugkomen op mijn blog.

3. Heb je een bepaalde planning als het op bloggen aankomt?
Ik probeer zoveel mogelijk vooruit te kijken wat de onderwerpen zijn waar ik over wil schrijven. In een klein bestandje schrijf ik mijn ideeen op en plan in wanneer ik vermoed ze online te willen plaatsten. Ik probeer er rekening mee te houden dat ik bepaalde onderwerpen gespreid terug laat komen. Niet dat ik in een week veel over depressie vertel en dan weer weken niets.

4. Wat doe je buiten je blog?
Sinds kort ben ik fulltime mama. Hiervoor heb ik jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt, maar sinds we de mogelijkheid hebben gekregen dat ik thuis blijf, zorg ik voor mijn kindjes. Ik dacht het rustiger te hebben, maar er zijn bijna geen rustige dagen meer.

Lees ook >> Gestopt met werken – 1 maand later

5. Hoe zou je jezelf omschrijven qua karakter?
Ik ben een vrij luidruchtig persoon die graag in is voor een feestje, maar aan de andere kant ben ik ook echt een huismus. Ik vind het heerlijk om op mezelf te zitten, muziekje aan en lekker met de kinderen spelen, bloggen of heel lui een serie te kijken.

6. Zijn er bepaalde bronnen waar je inspiratie uit put?
De kids. Als ik verlegen zit om onderwerpen pak ik pen en papier erbij en speel ik een kwartiertje met de kinderen. In dat kwartier komen de onderwerpen me aangevlogen en kan ik weer 2 weken vooruit. Nu nog de tijd hebben om ze uit te werken.

7. Zijn er dingen die je hebt bereikt met je blog waar je erg trots op bent?
Ik ben er vooral trots op dat ik het al anderhalf jaar heb vol kunnen houden. Dat ik de herinneringen van mijn kinderen opschrijf in mijn Weekly Diary en dat ik steeds een beetje beter wordt in het bloggen. Ik heb in eerste instantie niet de ambitie om mijn blog heel groot te maken, maar als ik steeds een stapje verder kom vind ik dat erg leuk.

8. Ben je actief op sociale media?
Ik ben nooit actief geweest op social media, maar sinds ik blog ben ik er toch aan moeten beginnen. Dit heeft een kleine verslaving aan instagram opgeleverd. Hier post ik dan ook bijna dagelijks een foto en deel regelmatig in dingen in mijn stories. Ik zou het erg leuk vinden als je mij zou volgen op instagram.

9. Is je manier van bloggen verandert doorheen de tijd?
Wat ik vooral merk is dat ik sinds ik verder vooruit kijk, ik meer aandacht aan mijn artikel kan schenken. Ik weet waar ik over ga typen, denk er alvast over na en doe inspiratie op. Hierdoor is de kwaliteit van mijn artikelen een stuk beter geworden en druk ik met iets meer trots op publiceren.
Als ik terugkijk is er ook veel veranderd aan de opmaak van mijn artikel. Mijn regel is dat ik toepas op mijn blog, wat ik bij andere blogs als prettig ervaar. Hierdoor hebben de artikelen door de tijd heen een behoorlijke verandering doorgemaakt.

10. Vanop welk toestel schrijf je je artikels en waarom? (laptop, tablet, …)
Ik blog vanaf mijn oude macbook. Het is een oud en langzaam ding en eigenlijk is het tijd voor een nieuwe. Doordat ik altijd zit met tijdgebrek gebruik ik alle momenten om te bloggen. Hierdoor gebeurt het ook regelamtig dat ik mijn blog uittik op mijn iphone. Zo heb ik laatst een heel artikel in de wachtkamer van de huisarts uitgetikt.

Lees ook >> Als bloggen even niet zo snel gaat.

11. Maak je ook wel eens video’s?
Ik maak geen video’s. Ik heb het bewerken van video’s wel altijd heel leuk gevonden. Zo heb ik regelmatig een filmpje gemaakt van de vakantie met het gezin. Onwijs leuk om deze herinnering te hebben, maar de tijd die je erin moet steken is verbazingwekkend veel.
Of ik ooit voor mijn blog video’s zal maken, laat ik open. Ik zou het heel leuk vinden om een video te maken en te bewerken, maar met je hoofd op youtube…. nee, zo stoer ben ik nog niet. Maar dat dacht ik ook over selfies op instagram plaatsen.

Mijn 11 vragen aan de ander

1. Wie ben je en waarover blog je
2. Als je je blog in 1 zin moet samenvatten, wat zeg je dan?
3. Wat is volgens jou het leukste aan bloggen
4. wat vind je het moeilijkste aan het bloggen
5. wat doe je naast het bloggen
6. Wat is je mooiste herinnering
7. Wat staat er bovenaan je bucketlist
8. Aan welk item ben je enorm gehecht
9. Je hebt een onbeperkt reisticket. Waar ga je heen?
10. Wat is je mooiste foto (zelf gemaakt of van jezelf) en deel deze
11. Wat hoop je in het komende jaar te kunnen bereiken?

Ik bloggers die ik nomineer!

Blogs by Ingrid
uit je depressie
sleutel in de tuin
mother of minimalists
leeg schrift
gewoon mammies

Welke blogger vind jij dat een award verdient?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge