Ik dacht meisjes te krijgen, maar heb nu twee jongens

Al van jongs af aan wist ik het zeker. Ik word moeder. Ik zag het helemaal voor me. Ik met mijn kleine meid op schoot en hoe ik haar op zag groeien tot grote dames. Tot ze me in het ziekenhuis vertelde dat ik in verwachting was van een jongen. Help! Ik krijg een zoon.

Jongensmoeder

De shock was groot toen ik hoorde dat ik een zoon zou krijgen. Dit is anders dan ik me had voorgesteld. In mijn verbeelding had ik de kast van de baby al vol gehangen met roze jurkjes en ik had het vlechten al onder de knie. Nu moest ik opeens shoppen voor stoere spijkerbroeken en met een bal leren spelen.

Geen goede jongensmoeder

Ik moet bekennen dat ik er een beetje bang voor was dat ik geen goede jongensmoeder zou worden. De ervaring die ik had met het spelen met mijn buurjongentjes was ruig en hard. Kan ik het wel aan om de hele dag te stoeien met mijn jongen? Kan ik mijn kind wel aan als hij wat groter is?

Gelukkig dat ik in de zwangerschap al aan het idee kon wennen dat ik geen roze strikjes in de haren van mijn kinderen hoefde te doen. Ik begon er ergens wel de voordelen van in te zien. Mijn kind zou zich niet bezig houden met mooie jurkjes, poppen of lange haren. De kastinhoud van mijn baby was een stuk simpeler, wat ook met wassen een hele hoop zou schelen.

Lees ook >> Boefjes of gebrek aan opvoeding

De eerste autootjes

Vlak na de geboorte merk je weinig verschil met het hebben van een jongen of een meisje. Behalve dan dat je voor meisjes veel schattige roze dingen krijgt en voor een jongens alles blauw is en in autovorm is, maakt het voor die eerste periode niet uit. Het spelen met de auto’s kwam rond 9 maanden. Morris pakte rond die tijd alles vast wat op een auto leek en deed een poging ermee door de kamer te scheuren.

Vanaf die tijd was het duidelijk. Ik ben een jongensmoeder. Ook toen hij de grote auto’s met volle bewondering begon na te staren kon ik er niet meer omheen. Mijn jongen was een typische jongen. Een grote autoliefhebber.

spelen met auto's

Nog een jongen

Rond de tijd dat Morris zijn eerste auto’s pakte werd ik zwanger van mijn tweede jongen. De shock was al niet meer zo groot. Ik wist wat me te wachten stond. Ik zou een typische jongensmoeder worden met deze twee knullen naast me.

Het gekke is dat ik me nu niet meer voor kan stellen hoe het is om een meisje te hebben. Ik ken onderhand al de namen van de grote voertuigen op de bouwplaats en word ook zelf enthousiast bij het zien van een grote brandweerauto.

Spelen met de bal heb ik voorlopig nog niet hoeven doen. Ik heb gelukkig geen ballenjongens. Wel zijn mijn knullen echte klimmers en klauteraars. Echte stoere bikkels die graag van ruig spelen houden. Jongens die het liefst door de modder banjeren.

Lees ook >> Komt er nog een derde kindje?

Heel veel stoeien

Ook het stoeien met mama wordt veel gedaan. Iets waar ik eigenlijk bang voor was. Natuurlijk is het nu niet te vergelijken met hoe dat vroeger met mijn buurjongens ging. Ik ben niet meer dat kleine meisje die met kinderen speelt die bijna even groot zijn. En hoewel ik alsnog blauwe plekken over hou van het stoeien met mijn kids, ik vind het prachtig.

Soms, heel soms mis ik het wel dat ik geen meisje heb. Maar dit zijn zeer zeldzame momenten en eerlijk gezegd heeft het alleen met die jurkjes te maken. Zoveel leuke meisjeskleding is er te vinden in de winkel en ik vind het heel jammer dat ik dit nooit voor mijn kinderen hoef te kopen. De jongenskleding is helaas een stukje simpeler. Maar ergens heeft dit ook wel een voordeel met het vele wassen wat ik moet doen. En modder is gelukkig een stuk makkelijker uit spijkerbroeken te krijgen dan roze jurkjes.

Ben jij een echte jongensmoeder of meisjesmoeder?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge