Is het een tweeling? Waarin mijn knullen op elkaar lijken

Is het een tweeling? Deze vraag heb ik in de afgelopen maanden al twee keer gehad. Mijn jongens zitten niet in een tweelingwagen, ik trek ze niet dezelfde kleertjes aan en ze zijn totaal anders. Je ziet toch meteen dat het geen tweeling is! Toch?

Er zit anderhalf jaar tussen mijn jongens. Bij lange na geen tweeling. Een tweeling lijkt toch veel meer op elkaar. Ik kan daarentegen mijn jongens makkelijk uit elkaar houden. Toch blijkt dat andere mensen veel gelijkenissen zien, als onbekende mensen vragen of het een tweeling is. Ik ben eens gaan kijken welke gelijkenissen mijn knullen nog meer hebben.

Dezelfde maat

De oudste heeft maatje 92, maar met zijn dunne billen zit een broek maat 80 nog steeds het beste. Een beetje hoog water, maar de broek zakt in ieder geval niet zomaar af. Broertje heeft daarintegen het lekkere babyspek en met zijn bolle buik past hij, mits de pijpen een paar keer zijn opgerold, broekmaatje 80 als gegoten. Hoewel ik voor de jongens een eigen garderobe heb, zouden ze makkelijk kleding kunnen swappen.

Voor luiers geldt hetzelfde. Eens in de zoveel tijd sla ik een grote hoeveelheid in en dat wordt onder de jongens verdeeld.

Wil je weten wat de favoriete luiers van mijn zoon is, lees dan mijn artikel over luiers >> hier

tweeling

Blonde haren blauwe ogen

De blauwe ogen stonden al vast. Ik en mijn man hebben allebei blauwe kijkers en het kon niet anders dan dat onze mannen met deze kleur de wereld in zouden kijken. Wat het haar ging doen was nog een beetje spannend. Hoewel wij op kinderfoto’s een goede bos blond haar hadden, is het haar van mijn man in de loop der jaren flink donkerder geworden. Mijn haar heeft zoveel verfbeurten gezien, dat ik niet meer precies weet welke kleur mijn haar nu is. De eerste knul werd geboren met een klein beetje rossig haar, wat na een paar maanden als een dikke bos blonde haren terug kwam. De verbazing was groot toen onze tweede zoon geboren werd met donkere haren, maar ook hij heeft nu blond haar. Helaas heeft hij het piekhaar van zijn moeder geërfd.

Broem broem, daar komt de auto

Genderneutraal opvoeden heb ik geen kans voor gekregen. Onze eerste knul had al snel een voorkeur voor alles wat wielen heeft. Ook kleine broer heeft, waarschijnlijk door het goede voorbeeld van zijn grote broer, een fascinatie voor rijdende voorwerpen. Regelmatig hoor ik gebrom uit de speelhoek komen. Dan is er weer een klein mannetje aan het rijden met de auto. Spelen de mannen teveel op elkaars terrein, dan wordt er altijd ruzie gemaakt over wie met welke auto mag spelen.

Wildebrassen

Het kan niet wild genoeg zijn. Gooien, draaien, springen en alles het liefst met een flinke vaart. Regelmatig zitten de jongens dan ook flink onder de blauwe plekken. Ook zijn ze niet te houden in het ontdekken van de wereld. Kindersloten genoeg hier in huis, maar de jongens vinden altijd wel een laatje waar ze wel in kunnen neuzen. De jongens zijn echt wildebrassen, maar gelukkig hebben ze lekker de ruimte om hun energie kwijt te kunnen.

Lijken jouw kinderen op elkaar?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge