Je kind onherkenbaar in beeld – Zo krijg je de leukste foto’s

Dat ik mijn kind niet herkenbaar in beeld wil brengen op mijn social media en mijn blog heeft meerdere redenen. Ik vond het in het begin wel jammer dat ik niet met iedereen die heerlijke snoetjes kon delen. Nu vind ik het echter een sport om een zo leuk en interessant mogelijke foto te maken. Hier zijn mijn tips om leuke foto’s te maken zonder je kind herkenbaar in beeld te brengen.

Onderwerp in de hoofdrol

Voor jouw is alleen je kind op de foto al voldoende, maar voor iemand die jouw kind niet kent is er toch wat meer nodig. Zeker als je je kind niet herkenbaar in beeld brengt is een statische foto van onherkenbare kinderen niet interessant. Focus je op waar je kind mee bezig is en laat zien wat je kind aan het doen is. Je kind staat wel op de foto, maar de aandacht wordt getrokken naar datgeen waar je kind mee bezig is.

Vertel een verhaal met je foto

Weet je nog die hittegolf in de zomer van 2018? De dagen dat de kinderen het liefst de hele dag met het water speelde. Zoals je ziet speelde wij graag bij het waterkraantje buiten. Door een verhaal te vertellen met je foto kan iemand mee worden genomen in het gevoel van die tijd. Dit maakt het interessant om naar te kijken.

Neem eens een andere hoek

Ik geef toe dat een achterhoofd makkelijk is te fotograferen, maar na enige tijd leek mijn feed te bestaan uit blonde haren en meer niet. Kijk eens uit welke hoek je nog meer een foto kan nemen. Van boven of misschien vanaf de zijkant. De afwisseling zorgt ervoor meer kijkplezier.

Laat ze zien zoals ze zijn

Soms maakt het niet zoveel uit hoe het plaatje eruit ziet, maar juist wat ze doen. Deze foto maakte ik snel met mijn telefoon, in een niet goed verlichte ruimte. Laat in je foto’s zien hoe de kinderen zijn. Laat zien wat je kinderen doen. Soms zijn het de herkenbare momenten wat het leuk maakt. In dit geval was het een typerende situatie waarin ik mijn zoon meerdere keren heb aangetroffen.

>> Lees ook: De 7 fases van zindelijkheidstraining

Veel geduld en wifi op de camera

Wie ooit foto’s van zijn kinderen heeft proberen te maken weet dat er veel geduld voor nodig is. Heel veel geduld en een makkelijke manier om een plaatje te klikken. Ikzelf heb wifi op mijn camera, zodat ik via mijn telefoon de camera kan bedienen. Dit maakt het erg makkelijk om plaatjes te schieten, terwijl ik zorg dat mijn kinderen de goede kant op kijken en niet recht in de camera.

Hoe zet jij je kind het liefst op de foto?

error
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge