Jurassic kingdom – Ook voor de kleintjes?

Met twee brullende kinderen zitten we in de auto. Op weg naar Schiedam om Jurassic Kingdom in het Prinses Beatrixpark te bezoeken. Mijn oudste zoon heeft sinds kort de dino’s ondekt en wil het liefst een krokodil als huisdier (toch ook net een dino). Zijn jongere broertje brult vrolijk met zijn grote broer mee. Zelfs papa is door de peuter in de ban van de dino’s en heeft voor de gelegenheid weer eens het boek Jurassic park gelezen. Een bezoekje aan Jurassic Kingdom in Schiedam kon dus eigenlijk niet uitblijven.

Levensgrote Apatosaurus

Wat is Jurassic Kindom

Lopen tussen de levensgrote dinosauriërs is dit een spectaculaire outdoor dino-ervaring. Het is een indrukwekkend beeld met bewegende en brullende dinosauriers. Ze zwaaien met hun staarten en hun bekken gaan open, waarbij er luid gebrul te horen is.

Dit rondreizende park begon de tour in Edinbrugh en is nu ook te zien in Schiedam. Niet alleen zijn levensgrote replica’s van de bekende dinosauriers te bewonderen, zoals de Tyrannosaurus Rex en Triceraptor, maar ook kan je er nog wat van opsteken. Het leerzame deel is verzorgd door Dean Lomas, paleontoloog en erkend wetenschapper aan de universiteit van Manchaster. Langs de route vind je allerlei interessante weetjes en feitjes over de dinos.

Een opgraving nabootsen in de zandbak

Wat voor de allerkleinste een groot succesnummer blijkt te zijn is de zandbak waar een opgraving is nageboodst. De botten liggen nog half in het zand, en kan je een echte opgraving naspelen. Of lekker spelen in het zand natuurlijk.

Lans de route vind je verschillende streed food & drank-stands en aan het eind van de tour is er een merchendise stand met een groot assortiment leerzame en leuke dino-producten te koop.

Ook voor de kleinste?

Met twee enthousiaste brullers heb ik er vooraf niet aan getwijfeld of de jongens dit leuk zouden vinden. De knullen zijn 1,5 en 3 jaar. Bij de oudste begint nu het besef te komen dat iets eng kan zijn. De jongste is eigenlijk nooit ergens bang voor. Grote brullende dino’s zou voor hen geen probleem zijn, dacht ik.

Goed begaanbare wegen in Jurassic Kingdom

Met een kleine in de kinderwagen is niet altijd alles goed bereikbaar, maar gelukkig is dit park goed begaanbaar. De route loopt via de wandelpaden, waardoor je er makkelijk voorbij kan met je kinderwagen. Delen van de route gaan over het gras, maar dit is met de meeste wagens geen probleem.Ook voor de rolstoelers moet het geen probleem zijn om een bezoekje te brengen aan dit park.

Maar dan de grote dino’s De eerste dino’s die we zagen waren nog niet de bewegende brullers. Ze vonden het prachtig. Keken hun ogen uit en wilde gelijk de tanden voelen of er bovenop springen. Aangekomen bij de eerste dino schrok ik me rot. Hij begon direct te brullen zodra ik ervoor stond, door middel van de bewegingssensoren. De brul is harder dan verwacht. Niet alleen ik, maar ook de kleinste schrok. Bij elke brul voelde ik weer een schok door hem heen gaan. Ook de oudste had grote ogen en deed een stapje achteruit.

Stiekem toch een beetje eng dat gebrul

Vanaf toen liepen de jongens op gepaste afstand van de dino’s. Een grote dino konden we niet van dichtbij bewonderen en ze lieten duidelijk merken dat ze snel door wilde lopen. De grote T-Rex, die middel op het veld stond, was fantastisch om te zien. Je kon er makkelijk onderdoor lopen, maar wij bewonderde hem van een afstand. Wij hadden twee gillende jongens als we een stap dichterbij deden.

Toch leuk

Op weg naar huis vroegen we Morris hoe hij het vond. Stellig vertelde hij ons dat hij het leuk vond. En er is geen woord van gelogen. Natuurlijk was het eng en spannend, maar een dino is een dino. Nadat de jongens even hadden gespeeld in de zandbak, was de angst weer een beetje gezakt. Ze durfde weer een dino aan te raken (met de meest grote voorzichtigheid, want het was nog wel spannend).

Levensgrote T-Rex

Na een uur in het dinopark rond te hebben gelopen waren de jongens moe van de spanning en de indrukken. We hadden bijna alle dino’s gezien en waren toe aan de lunch. Nog even de laatste en meest oude dinosaurus bekijken en dan het park weer uit.

Dino up close

De jongens brullen nog net zo hard en spelen nog net zo hard met de speelgoed dino’s. Hoewel het spannend was, is het park een aanrader voor ook de kleinste dino-lovers. Daarbij natuurlijk wel in acht nemen wat je eigen kindje aankan, want niet alle kleine kindjes die we zagen waren zo stoer als mijn mannen.

Jurassic Kingdom is te bewonderen tot 29 juli in het Prinses Beatrixpark in Schiedam

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge