Kerstkaarten

De kerst staat voor de deur en natuurlijk hoort daar het verplichte kerstkaartje weer bij. Wat doe jij dit jaar? Haal je wat leuke kaarten bij een winkel of stuur je iedereen een berichtje via facebook? Zo doen wij het dit jaar!

Ik heb heel wat jaren het sturen van een kerstkaart overgeslagen. Niet omdat ik het niet leuk vond, maar ik vergat het vaak. Het stond niet bovenaan mijn prioriteitenlijst en dan opeens is het te laat om ze te versturen. Ik heb nog heel wat pakjes kaarten liggen die nooit verstuurd zijn.

Een willekeurig kaartje sturen vind ik dan ook niet heel leuk om te doen, al vond ik het wel heel leuk om de namen van de iedereen van ons gezin eronder te schrijven. Met de kerst staat familie vaak centraal en zeker als jong gezin is het een goed moment om weer even van elkaar te genieten. Hoe beter om dat ook uit te laten stralen via de kerstkaart.

kerstkaart1

In 2015 begonnen we met deze kersttraditie, die we het jaar erna al direct oversloegen. Met een één maand oude baby lukken niet alle tradities even gemakkelijk. Dit jaar deden we weer een poging. Een “mooie” familiefoto als kerstkaart.

Het maken van de foto

Vooraf besluit ik dat we matchende outfits aan moeten, maar natuurlijk zit er altijd wel iets in de was. Zo werd het moment van de foto maken alsmaar vooruit geschoven. Als de tijd echt begint te dringen, besluiten we het ter plekke die avond te doen. Nog even een krul in mijn haar en de laatste etensresten van de toetjes van de kinderen afvegen. Een slinger kerstlichtjes op de grond en heel het gezin bij elkaar.

De fotocamera kan ik via een wifi-signaal met mijn telefoon bedienen en snel schiet ik wat plaatjes. De lampjes worden erg interessant gevonden door de kinderen. Kleine knul wilt toch even een lampje proeven en de grote man ziet de lampjesslinger als een soort finishlijn, waar hij doorheen moet rennen.

kerstkaart3

Chaos

Uit alle macht proberen we de kinderen leuk op de gevoelige plaat te krijgen, maar heel wat foto’s worden geschoten met halve hoofden of bewegelijke lichamen. ‘Nog even lief lachen jongens’. Manlief en ik kijken lachend de camera in, alsof er niets aan de hand is, terwijl ik de oudste aan zijn trui ophang en de jongste achterover uit papa zijn armen probeert te ontsnappen.

En juist dat plaatje wordt de kerstkaart. Beter kan je ons gezin niet neerzetten. Een gezellige chaos. Een familiefoto maken is niet iets heel makkelijks, blijkt maar weer.

kerstkaart2

Via kaarten2go.nl bestellen we de kaarten. Hier hebben we nog geen eerdere ervaring mee, maar we weten al bij de eerste zoekpoging dat ze de volgende dag bezorgd worden. Aangezien de tijd dringt is dit een must. Snel nog de foto leuk bewerken met wat sterren en een tekst en bestellen maar.

Als de kaarten binnen komen ben ik helemaal blij. Het resultaat wijkt niet af van mijn verwachtingen en de gezellige chaos springt van het kaartje af. Nu afwachten wat iedereen ervan vindt.

kerstkaart4.jpg

In verband met privacy laat ik de foto die het is geworden niet zien.
>> lees ook: Privacy als mamablogger

Iedereen fijne, chaotische feestdagen en een gezellig nieuw jaar!

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge