Kerstversiering met kinderen

Met het gezin rond de kerstboom lijkt een romantisch beeld, maar met mijn knullen betekent het vooral voor stress. Ballen worden gebruikt om te gooien, lichtjes die geproeft moeten worden en de boom zelf zal het ook niet lang overleven. Mijn huis moet het hele jaar rond ‘hufterproef’ zijn, dus ook met kerst. Hier een aantal tips om de kerst door te komen met kleine twee kleine kindjes.

Nu Sinterklaas het land weer uit is, begint bij mij de kerst weer te kriebelen. Bij vele mensen is de boom al opgetogen, maar het liefst wacht ik tot het Sinterklaasfeest helemaal voorbij is. Dat geeft me ook lekker veel de tijd om rond te neuzen wat er allemaal te halen is. In de afgelopen weken ben ik al wat leuke ideeetjes tegen gekomen om het huis helemaal kerst klaar te maken. Ook kwamen mijn ouders toevallig nog met een geweldige vonst uit de kringloopwinkel aan.

Kerstboom

Dat er een grote boom op de grond komt de staan is geen optie. Een echte boom heeft mijn voorkeur, maar binnen de korste keren zullen de kinderen de takken kaal plukken. Ik heb lang na moeten denken hoe we het dit jaar gaan doen. Wordt het een nepboom of gaan we voor het versieren van de plant. Onderstaande plaatje kwam ik tegen bij het zoeken naar ‘kamerden’. De kamerden heeft veel weg van een dennenboom, met zijn naalden aan zijn takken en met de vorm van de boom. Deze kamerplant is echter veel opener en zou daardoor op tafel niet misstaan. Een paar kestballen erin een mooie pot en natuurlijk de lichtjes niet vergeten.

kerst3

Klein nutteloos feitje: de kamerden is één van de oudste nog levende plantensoorten.

Kussens en plaids

Nu het wat kouder wordt is het heerlijk om weer onder je dekentje te kruipen en een zoetsappige kerstfilm aan te zetten. In vele winkels zijn nu de plaids en kussensloopjes te verkrijgen in de leukste kerstdesigns.

Bij de Hema verkopen ze kussentjes in de vorm van rendieren. Bij de H&M kan je terrecht voor kussensloopjes met een sjiekere uitstraling, bijvoorbeeld met goude pailletten. Voor een traditionele kerst moet je bij de Intratuin zijn. Daar kan je plaids krijgen met het hele kerstdorp erop.

Kussens en plaids kleden een huiskamer erg aan en zelfs kleine jongentjes als die rouwdouwers van mij krijgen dat niet stuk.

Zet het hoog

Mijn huis is zo ingericht dat mijn kinderen niet makkelijk bij de vaasjes en versierseltjes kunnen. Het plankje aan de muur heb ik afgelopen zomer gemaakt. Hier kunnen veel beeldjes op en versierseltjes aan. De trent die ik nu erg leuk vind zijn de goude beeldjes. Gecombineerd met wit en groen staat dit erg stijlvol en krijgt je huis een echte kerstuitstraling.

kerst1-e1512479853464.jpg

Benieuwd naar mijn DIY plankje. Kijk dan hier

Schrijven op de ramen

Ik weet nog dat ik vroeger het liefst mijn hele raam volspoot met nepsneeuw. Nu ik zelf mijn ramen moet lappen ben ik erg blij dat de raamstiften hun intrede hebben gedaan. In vele verschillende kleuren zijn deze stiften te verkrijgen en je kan er mooie creaties mee maken, die zowel binnen als buiten te bewonderen zijn.
Als je een beetje creatief bent, kun je een eigen ontwerp maken. Ik struin meestal uren rond op Pinterest voor de leukste ideeen. Dit kan je uit de losse pols natekenen of uitprinten en overtrekken. Mooie kerststerren, een kerstdorpje of de kerstman kunnen zo met de feestdagen jouw raam sieren.

kerst2

Kerststal

Ik heb niet zo veel met het kerstverhaal, maar toch vind ik een kerststal altijd leuk staan bij de kerst. Al een tijdje zie ik de mooie kerststallen van Fisher-Price of de houte kerststallen in de speelgoedwinkels pronken. De prijzen van deze sets kunnen flink oplopen, vooral als het maar een korte tijd van het jaar neergezet wordt. Mijn ouders, de kringloop-koopjesjagers, hebben deze kerststal voor een paar euro op de kop kunnen tikken in de kringloop.

kerst4.jpg

De jongens zijn er al helemaal dol op, al wordt de stal hier vooral gebruikt als garage voor de auto’s.

Wat is bij jouw onmisbaar in huis tijdens de feestdagen?

error
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge