Kruidvat Colors to Play. Blauw kleurtje in mijn haar

Enige tijd geleden zag ik in de kruidvat een kleurspoeling in de aanbieding. Je haar fel, paars, roze of blauw verven. Gaaf, maar dat zou ik toch niet durven…. Toch?
Omdat de aanbieding zo goed was, was het kopen van het potje niet meer zoveel durf aan. Ik nam hem mee naar huis en daar heeft hij weken in de kast gelegen.

Afgelopen week vertelde een meisje als grapje op mijn werk, dat een verkeerde uitspraak van mij kwam, omdat ik blond was. ‘Ja duh, je bent blond!’. Nou, dan verf ik mijn haar toch groen! Ik had een deal met haar gesloten. Als zij zich aan een bepaalde afspraak zou houden zou ik mijn haar groen verven.

blauw01

Ik ben op mijn werk heel consequent en toen zij zich aan de gemaakte afspraak hield, moest ik mijn belofte ook nakomen.

blauw08

Kruidvat Colors to Play Turquoise Kleurcrème

Normaal voor een prijs van €3.99 was hij in de aanbieding voor 1 euro. De Kleurcrème is ook verkrijgbaar in de kleuren Flamingo Pastel, Violet Pastel en Play Plum. Turquoise leek mij het gewaagds en eerlijk gezecht heb ik het afgekeken van een vriendin. Zo leuk dat het haar stond!

In de beschrijving werd aangeraden om handschoenen te dragen. Ook de benodigde spullen had ik niet in huis om het goed aan te brengen. Het potje leent zich er niet echt voor om het vanuit de fles op je haar te doen. Een bakje en een kwast hadden mij erg fijn geleken. Ook was het blond uit mijn haar al redelijk uitgegroeid. Omdat het een ‘spurt of the moment’ was, was de voorbereiding niet optimaal.

Het resultaat was eeeh… Fel. De kleur was al goed zichtbaar toen ik mijn haar uitspoelde. Na het drogen van mijn haar was de felheid van de kleur nog beter te zien. Wel was de uitgroei nog duidelijk aanwezig en kan je ook goed zien dat één potje niet voldoende was om mijn haar volledig een duidelijke turquoise kleur te geven. Mijn haar voelde na het gebruik van de kleurcrème echter wel bijzonder glad aan en mijn handen zijn uiteindelijk, na flink boenen, niet meer zo blauw.

blauw03

Mijn kleur

De kleur vind ik toch minder bij mij passen. Ik heb een bleke huid en daardoor lijk ik wat flets te worden met mijn gebruikelijke make-up. Door opvallende make-up kan ik de fletsheid in mijn gezicht redelijk opheffen.
Nu nog afwachten of de kleurcrème goed uit te spoelen is. 3 tot 10 wasbeurten geven ze het. Wie weet hoe lang het bij mij duurt.

blauw

De turquoise zal ik niet zo snel nogmaals kopen, maar een andere kleurcrème ga ik zeker nog eens uitproberen. Misschien houd ik het dan bij een dip-dey effect, waarbij ik alleen de punten verf. De plek waar mijn haar het lichts is en de kleur dus goed pakt.

Doe jij weleens wat geks met je haar?

error
9 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge